29.01.2023 | 23:59
Miro Spiro kaže:
Riba kaže:
Ja bih uzeo Studio, starom Prou i Intel platformi su dani odbrojani, osim ako ti zaista nije budzet stisnut....u tom slucaju i Pro ce posluziti.
Sve se mora unaprijed naručiti jer nema opcija kasnije nadogradnje.
To diže cijenu opasno visoko.
Sada koristim 64 GB, možda bi M procesor i sa 32 GB bio dosta ali ne smijem riskirati.
Slažem se s Ribom da su starom Mac Prou dani odbrojani. Oni još uvijek imaju neku moć, ali, ako ništa drugo, sustav i aplikacije idu dalje i podrška za Intel Mac je već stvar prošlosti. Jedino je pitanje koliko se sam misliš s time natezati.
Prošle godine sam se našao u jako velikoj potrebi za novim računalom. Zahtjevi su mi bili da je prenosivije od Mac Proa 5,1 sa 30" monitorom, da imam barem 27" monitor i da računalo ima barem 32GB RAM-a.
I, eto, Apple predstavi Mac Studio. Kak se veli - "Shut up and take my money!".
Meni je za komotan rad dovoljno 32GB RAM-a, a 16 GB mi je nedovoljno. Ako ti zbilja treba 64 GB RAM-a, upikni osnovni model sa 64 GB. Ne vjerujem da će ti osnovni M1 model uspjeti nadoknaditi 32 GB RAM-a ako ti zbilja trebaju.
Sad već možeš malo pričekati da stave M2 u Mac Studio, al RAM je RAM. Ako ti komp zbilja "jede" više od 32 GB pri svakodnevnom radu, onda tu nemaš što razmišljati. Prodaj bubreg, zaduži se kod punice, ukradi...