06.05.2020 | 00:37
Miniji su super mašinice, ali novi su papreni. Barem 30% preskupi jer dolaze bez tipkovnice i miša/trackpada.
Kao netko tko prodaje Macove cijeli život, za sebe sam kupio novi Mac samo jednom u negdje 2008. godine, uvijek sam nalazio da su polovni strojevi daleko bolja vrijednost.
Ako ciljaš na neku kućnu upotrebu i ne treba biti ne znam kakva snaga i brza grafika ti ne igra veliku ulogu, kupi taj 2012 i napucaj ga RAM-om i SSD-om. Baš sam nedavno frendu složio takav s najjačim i7 i konfigurirao Fusion Drive unutra od 128 GB SSD-a i 1 TB HDD-a, stroj radi kao urica!
A ako si mislio kupiti novi za 8.000 kn onda je bolje kupiti ozbiljan polovan stroj. Imaš sada u oglasniku ovdje netko prodaje Valjak za 10.000 kn koji je neusporedivo jači i odmah imaš 16 GB, jeftin RAM kasnije, SSD od 256 i lako proširiv, još ima 2 x D700 (najjače koje su išle u taj model) grafičke. Super cijena ako je sve ispravno, valjda se nekome žuri jer je to ispod realne vrijednosti.
Uostalom za 8.000 kn ja ti složim Mac Pro tower, a ne Mac mini, pa imaš top grafiku, RAM-a na bacanje, diskove kakve hoćeš, mogućnost proširenja... pitaj Smayoo kako mu radi ovaj jedan s RX 580 koji sam mu nedavno složio.
Imam sada dve konfiguracije u oglasu, pogledaj i to prije nego se odlučiš.