14.12.2003 | 04:39
Poštivani g Pasarić!
Dakle kod nas svatko ima pravo reći da je netko neupućen, bez argumenata i bez provjere i bez posljedica po "upućene" i "kompetentne", iako se oni prečesto sami takvima prozivaju, i time sami sebi daju pravo blatiti druge, ružno, nije li?
Ja sam kupio Mac prije mjesec dana, u Hrvatskoj, našao najjeftinijeg od dostupnih ovaštenih dealera u Hrvatskoj, pa ako sam neupućen u kupovinu, sami odlučite! Jednako tako sam znao da sam platio više i to točno koliko, pa sam vam to i napisao. Nisam vas uvjeravao da kod nas ne možete kupiti ili ne možete nešto dobiti, čak (zamislite!) ako je i zahtjevnije, ali ni da ove godine neće biti zime, kak to neki odozgora u šali nadam se, sugeriraju.
Drugi dio mog odgovora g Pasariću je bio malo i šaljivo intoniran, ja sam u maniri komike koju ja poznajem, želio o tome malo prokritizirati i sebe i svoja iskustva i naše podneblje koje nam je koji puta svima malo preteško, kako bih vama sugerirao moguće nerazumijevanje s nekim ljudima u smislu traženja nestandardnih naruđbi i ne vjerujem da sam bil baš tak grub da tak prepotentno dobim gornje epitete, pa makar i bil običan kupac koji je kupil u drugom dučanu!
Mislim da trgovce ne treba štediti kritikama i željom da se stvari poboljšaju, naravno obostrano (mislim na poboljšanje ne na kritike), a to znači i za nas kupce, no neke će to uvijek jako smetati! Jer prodavači u nas često moraju biti u pravu, kupci nemaju pojima! To je opet moja komična kritika na naše ugostitelje i goste, nikako vrijeđanje nekoga! Ja nisam rekao da ne postoje pristojni i stručni ljudi. Ja sam kupio Maca od jednog takvog, ali da je cijena, koja je bila specijalno za mene smanjena, i dalje bila osjetno veća nego vani, nije uopće za sumnjatii, niti mi je to itko tajio! Postoji internet i telefon i svima je sve dostupno!
Za gornju pak gdju ili gdjicu (ispričavam se, zbog neupućenosti) , koju inače smatram da je vrlo pristojan i uslužan prodavač kompjutera, to mi je jedna od bitnijih stvari kod kupnje, a inače vrlo često izostaje nažalost, jer sam između inih s njom i kontaktirao vrlo lijepo, i nisam bio limitiran ponudom, no meni je bilo dosta važno da dobijem najpovoljniju cijenu, pa sam tako, logično, kupio od najjeftinijeg dealera!
Žao mi je i ovom prilikom se ispričavam, no moramo svi razumjeti da su sve to velike cifre i čovjek teško zaradi pa mora razmišljati o svakoj kuni, opet ograđujem se, možda netko ne mora, ovo je moje mišljenje i izbor, jednako kao i moj izbor od koga ću na kraju kupiti, bez ljutnje ostalih prodavača!
Dakle ja vam prvi savjetujem da kupite od upravo te članice, ukoliko to vama bude odgovaralo, i ja ću, i nemam niti sam imao razloga to ikada bilo čime spriječavati ili kome zamjerati za par nepromišljenih riječi!
Moj odgovor bio je savjet kolegi-kupcu Maca, ali presudno, dragom i vrijednom čovjeku koji je još nedovoljno upućenom članu Jabučnjaka u puno stvari pomogao zadnjih dana pametnim i iskrenim odgovorima i savjetima, za to vam još jedanput hvala!!
Da polemiziram s gornjim članom nije mi bila namjera, a niti će biti!
g Pasarić, ja sam napisao gornji odgovor vama, vi ste ga sigurno i pročitali, to mi je bio jedini i krajnji cilj!