12.11.2024 | 15:49
Ja imam jedino iskustvo s Promise Pegasus RAID kutijama na thunderboltu. Mislim, da sam 2011 kupio prvi, Pegasus R6, koji još uvijek uredno radi. U tom razdoblju sam zamjenio diskove. Postavljeni su bili u RAID5 polje (6x2TB=10TB), jedan je otišao u digitalni nepovrat), ali sam uspio sve podatke kopirati na drugi mrežni disk i ništa nisam izgubio. Zamjenio sam ih sa 3TB diskovima, tako da je sad to u RAID 5 konfiguraciji 6x3TB=15TB.
Novi je Pegasus32 R4 (sa četiri 4TB diska), ali sa Thunderbolt 3 priključkom. Brzine su solidne, meni - kao jedinom korisniku, sasvim dovoljne.
www.apple.com/it/shop/product/HNRL2ZM/A/...fa88774aa3ba7f0d71de
Ali nemam nikakve info, kako to radi sa Win ili Linuxom.
Još jedna, ne tako mala stvar. Ovaj stari je b.p. radio na MP6.1, a kad sam uzeo MacStudio, OSX Raid-a nije našao - ni DiskUtility. Google zna sve - i našao sam neki način kako se to riješi... zaboravio sam, i nikako da stignem to provjerit... znam samo, da mi OSX svake toliko javlja, da je Promise app Legacy - i da "will no longer be supported"... Kad stignem, primit ću se tog posla na Airu, a Studia ne diram (ni update-am sistema) dok radi. Ali - pošto je u Apple store-u, mislim, da je stvar do Promise app-a, i da bi jedino to trebao poinstalirat.