SOS: iMac bondi blue firmware update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SOS: iMac bondi blue firmware update

05.02.2004 | 22:44
daklem: oprobo instalaciju panthera no bez updatea firmwarea i krk - ode sve bas kao sto je napisano u -iMac DV Slot-loading...- tekstu ovdje na grupi.

sve otale mi je bistro no kak pripojit iMac-a BEZ FW-a na drugu kantu u FW Target Disk modu. Ima li neki as u rukavu ili mora ici maticna u drugi stroj sa doticnim FW-om pa tek onda kako slijedi.

tejnks

mirkofsky
05.02.2004 | 23:43
FireWire JEST na matičnoj ploči - ili pak nije. Ukratko, ako iMac u orginalu nema FireWire onda možeš zaboraviti soluciju putem FW Target Moda.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
06.02.2004 | 18:46
Bondi - i AFAIR jos godinu i pol kasnije - iMaci nisu imali FireWire
  • aco
  • Korisnik
  • 7
06.02.2004 | 18:51
Dvije su kombinacije kod ovog slučaja. Jednu je opisao Ante i tu ti ne mogu pomoći, druga je mogućnost da se iMac ipak digne sa slikom u promt modu (ekran sa slovima sličan terminalu) onda treba pokusati potjerati ga naredbom "load" i "boot". Stroj bi se trebao dići sa OS X ali bez mogućnosti da se bilo što intervenira na disku, čak se može desiti da se disk ne vidi. Slijedeći korak je da se ubaci CD sa sistemom 9 ili 8.6 koji je dolazio sa tim strojevima napravi update firmware i krk sve radi. Čak i OS 10.3.2 sa 64 Mb RAM-a i ako to tužno izgleda.
10.02.2004 | 09:30
jope ja sa iMacom...

da ono pitanje o FW nakon malo muckanja glavom fakat je za posramit se...no evo sto bijase do sad sa updateom firmwarea: po pitanju spajanja dva stroja osposobih timbuktu, izvadih hard -daklem radi- i uspijem sve pocackat da se nakon remot-restarta opet pojavi na mrezi (via crossover kabel) i sve pet. No kako bijase i pred vadjenje HD-a, kratko nakon paljenja stroja sve se zaustavlja i lampica na kucistu samo treperi i to je to. Nema restartanja niceg. Kad se sve to desilo prvi put, nakon neznamcega (reset pram ovo -ono) stvar se cula kao da se system ucitava, ali sad - nema kruha, ni blizu tome.
Ukratko, iako je sve spremno za remote control iMac-a preko crossover-a, nema mogucnosti updatea fw-a jerbo stroj ne ucita(va) system. Cini mi se da bi cak i maticna u drugom stroju davala isti rezultat!?
Ajde prosim lepo nekog jokera iz rukava da nebi sve zavrsilo ko nekakav akvarij ili tegla za cvijece...i naravno - hvala na razumijevanju!
10.02.2004 | 15:53
nightmare is over...for now
uspio natjerat HD da starta sistem nakon tocno slijedeceg (oprobano dva puta): restart sa izvadjenom memorijom- gasenje- umetanje memorije+startanje sa cmd-opt-a-v. Slike na iMac-u i dalje nije bilo. Nakon toga sam pokrenuo preko timbuktua fw updater i nakon novog starta dobih -onaj plavkasti, zblurani monitor - ali se update prica uspjesno privela kraju kako je i propisano u readme-ovima. Nakraju sam jos cacko po potovima za povrat ostrine slike. Svasta sam izvodio oko monitora u pocetnoj fazi pa neznam jesam li nehotice nesto pomrdo ili je uzrok cijelog problema uvjetovao i razmrdavanje monitora.
Whatever, ja krecem prema birtiji, a ribice i cvijece nek pronadju ipak neko drugo staniste.
ciaos
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO