21.11.2009 | 22:16
E sad ja!
Ja se isto pridružujem 'MiniLampa' klubu. Zašto? Nedavno sam, kad mi je frend prodavao lampu, na mackorisnik.com dao odgovor pa ću ga samo ponoviti:
Što se tiće rasprave o vrijednosti same lampe, moram priznat da mi niste jasni? Pa valjda je i sjevernim polarnim medvjedima jasno da se lampa ne kupuje zbog performansi, rada i ko zna čega... Vrijednost samog stroja je u dizajnu i želji kupca da ima takav, po mom skromnom mišljenju, uz 'Cube' unikatno dizajniran stroj koji će se ko zna kad opet pojaviti.
Inaće, stroj (bilo koji od usisivača do aviona) vrijedi onoliko kolika mu je tržišna cijena. E sad, dali je to puno ili malo je vrlo diskutabilno.
Nekima je puno u 300kn, dok je drugima 10000kn kikiriki, tako da je svaka rasprava na tu temu uzaludna.
Možda će nekima zvučati glupo, ali ja svoju lampu ne bi dao ni za 5000kn, jer mi novac, hvala Bogu, ne treba, a lampa mi je jedan od najdražih stvari koje imam kući. Lakše bi mi bilo prodati ostale kompove na kojima radim i koje tretiram kao alat, nego ovu lampu koja mi je puno više od samog kompa.
BTW nitko nije rekao da je Lampa jedino što je Apple uspješno dizajnirao, ali uz Cube sigurno najposebnije i najoriginalnije iz linije desktop računala. Nitko ovdje ni ne priča o usporedbi Lampe i novog iMaca, ali, da skratim, kako je već smayoo napisao 'nije problem u tebi, nego u nama'