22.11.2009 | 10:57
Tito, mi se nismo razumjeli u startu. Ja uopće ne dvojim da si ti, hladno računerski, posve u pravu. No, ono što ti odbijaš prihvatiti je da si krenuo od krive premise. Naime, da ja, ili papittovenga, ili smayoo, kod kuće već nemamo lampu, nitko od nas ne bi ni snatrio o miniju u njoj. Jednostavno, imamo komp koji je postao ikona industrijskog dizajna. Sad mu vrijeme polako ističe i upotrebljiv je još sa surfanje (ali bez previše flasha; tu se slažem s Ribom da to je treba zatući u korijenu, jebemt Adobe i njihov flash
), provjeravanje mailova i pisanje tekstova. Tu je jasno i reprodukcija mjuze na onim fantastičnim harman kardon zvučnjakima...
No, ideja, od koje smo krenuli je kako POSTOJEĆEM kompu koji imamo kod kuće produljitivijek trajanja i učiniti ga sposobnim za SL i sve ostale moderne gadosti koje dolaze iz Cupertina i od ostalih koji pišu soft.
Uz pretpostavku da NEMAŠ doma jednu lampu, onda je cijeli projekt kranje upitne (ne)isplativosti. No, kako smayoo i ja imamo doma i mini, onda odjednom počneš zbrajati jedan i jedan i pol.
Konačno, kako staviti cijenu na emocije? To ti je kao da, moram se spustiti na aute, uspoređujemo lanciu deltu integrale i neko modernije prometalo. Evo, recimo audi S3. Svi znalci će sad skočiti na noge od bijesa. Iako je audi sigurno brži, manje troši i pouzdaniji, lancia je lancia...
Ili, da sad pustim maštu skroz s lanca: progooglaj malo subaru impreza 22B. Čudesan auto koji i danas košta JEDNAKO kao i prije deset godina, iako na tržištu ima modernijih, a vjerojatno i bržih primjeraka.. No, neke se stvari jednostvano ne mogu kupiti mastercardom.
Moj zaključak: ja bi modificiral lampu s minijem i užival bi radeći na njoj. Jedan bitan detalj je i tray optika koja je nemjerljivo brža i pouzdanija od slotloadinga. No, da sjednem za novi iMac isto bi mi srce brže zakucalo. Očito sam poligamne prirode kad su macovi u pitanju. ako ti to zoveš idolopoklonstvom, neka ti bude.
SVaki od nas ima svoje razloge koji su drugačiji. I dobro je da je tako; zamisli da smo svi isti? Koje li dosade? Ovako, ja se možda neću složiti s tvojim promišljanjem, ali ću (hvala na poduci Smayoo) do smrti braniti tvoje pravo na njega...
Doista nema razloga za uzbuđivanje: minilampa još ne postoji, a novi iMac je dosita impresivan stroj tako da stvar bude vjerojatno pretegla u tvojem smjeru ionako, ali to ne znači da nam baš trebaš uništavati snove....