14.01.2010 | 16:18
@BB: Da, cim uzemes nesto povrh osnovnog paketa TV programa dobijes box na koristenje.
Box je jako mali, ali daljinac nije neka sreca. Logitechovi daljinci imaju u svojoj bazi podrsku za Bnet box i to radi savrseno (provjerio i toliko se odusevio da sam ostavio Logi daljinac koji sada koristim za sve u kuci).
Ja osobno volim dokazane brandove kod televizora, Philips, Samsung, Panasonic (ciju plazmu imam i opcenito preporucujem), Sharp, Sony... U Bnetu smo testirali dosta LCDova s nasom digitalnom TV i pokazalo se da brand skuplji s razlogom.
CI=Common interface, u njega ide Conax (u slucaju Bneta) modul i u njega Bnet smart kartica (ali Bnet daje svoj box i smart karticu besplatno na koristenje tako da korisnik ne mora o tome razmisljati).
HDMI je digitalno sucelje za prijenos slike i zvuka. Za laike - ono sto je nekad bio SCART sada je HDMI.
EPG je Electronic programming guide = vodič kroz raspored programa s detaljnim opisima vecine emisija, obicno pokriva raspored tjedan dana unaprijed.
RF je klasicni antenski kabel, koristi se za spajanje Bnet uticnice sa Bnet prijamnikom (ili opcenito neke antene direkt u televizor).
Compozitni je 1xchinch za video signal (bez audio dijela)
Component je 3xchinch sucelje za video signal (bez audio dijela). Prenosi analogni signal ali podrzava HD kvalitetu slike.
Eto, nisam isao previse u detalje jer pisem sve iz glave, a da se moze shvatiti na laickom nivou.