Kabelska tv na Macovima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kabelska tv na Macovima

16.01.2010 | 18:34
Zajeb apropo mojih 8x kanala...

Naime, kad sam pospajao svu silu kabela sa B-neta na TV tuner u jednom trenutku sam imao 42, a u drugom se pojavilo 88 kanala. Bio sam presretan No mojoj sereći je vrlo brzo došao kraj.
Kako nisam imao vremena odmah sve kanale provjeriti sve do danas, tako sam živio u iluziji. Eto ulovih malo vremena i bacih se na EYETV. A kad tamo...

Sva sila duplih programa. Za ono što sam mislio da je zapravo dodatak na onih prvih 42 zapravo je samo poduplao sve ali pod drugim rednim brojevima i naravno bez ikakvog imena...

Znači, ELGATO EYE TV Hybrid, radi samo sa analognim kanalima i programima... Osim HRT1, HRT2, RTL i NOVATV...

Sad se odoh bacati na kemiju pa ako nešto iskemijam, javim...
16.01.2010 | 19:10
ljudi...NHF, ali komplicirate...

samo ustektajte i nek on sam trazi kanale. Apropos BNeta, on stream-a analogiju i 4 digitalna kanala i to je to. koliko sam vidio, ne pustaju jos EPG (nemam onaj njihov boc, vec samo antenu) a i jacina signala je takva da se paralelno mogu gledati i 2 telke i ić na net. Ja trenutno smisljam jednostavnu opciju xmltv grabbera da on sam skine EPG i to je to
16.01.2010 | 19:53
Evo Update moje kemije...

Nakon, čačkanja po prefsima, puštanja Elgata u Auto tune, sada imam gomilu TV i radio programa. Čini mi se da je sada pocuclao sve što je na B-Netu kao takvome. Koliko vidim, ima i EGPove, no ne za sve kanale.
E sad se javio jedan problem. Svi satelitski kanali imalju lokotić i zaključani su. Ne znam zašto i sad se bacam na to.

Ako još nekaj iskemijam, javim.
16.01.2010 | 20:00
Probaj iskemijat dekoder za saelitske kanale.
Neznam bude li ti uspjelo, sumnjam.
16.01.2010 | 20:04
Je*ate, pa jel ko od Vas uopće čita postove?

@Tomek:
Pa napisao sam ti da ElGato RADI sa SVIM b-Netovim kanalima, ali moraš njihov dekoder preko scarta spojit sa činčevima na ElGato. Programe mijenjaš preko B-neta (kao i na TVu)

Ono što ti primaš (tih pola programa) je analogija koju isto tako vidiš kad antenski (koaxialni) kabel ubodeš direkvno u TV, znači kad u igri nije njihov dekoder.

...
16.01.2010 | 20:15
papittovenga je napisao:
Je*ate, pa jel ko od Vas uopće čita postove?

@Tomek:
Pa napisao sam ti da ElGato RADI sa SVIM b-Netovim kanalima, ali moraš njihov dekoder preko scarta spojit sa činčevima na ElGato. Programe mijenjaš preko B-neta (kao i na TVu)

Ono što ti primaš (tih pola programa) je analogija koju isto tako vidiš kad antenski (koaxialni) kabel ubodeš direkvno u TV, znači kad u igri nije njihov dekoder.

...

@papittovenga:

situacija je ovakva: eyetv usb tv tuner je spojen i sa koaxom i sa i sa SCARTom i činčevima. Do prije neki dan, nije imao ništa osim prva 4, pa onda samo analognih 4x komada ali sad čita 322 programa, što radijskih što tv. Nešto od toga je duplo (večina) dok to ne pročistim, no mene zanima, zašto sada preko softwarea EYE TV 3, koji je spojen preko SCARTA na B-net i njihov dekoder, programi koje sam ja kupio, su zaključani? A normalo se vide na TVu??
16.01.2010 | 20:28
MA sve to radi bez greške, imam doma isto...
Jesi promijenio source u Eye TVu?
16.01.2010 | 20:44
@ papittovenga
Ma OK, mislio sam da možda preko Elgata želi birati.
Imam satelitsku i isto gledam kako si naveo, samo imam Migliu tuner.
16.01.2010 | 21:59
papittovenga je napisao:
MA sve to radi bez greške, imam doma isto...
Jesi promijenio source u Eye TVu?

Na koji sourece misliš??

Evi i slikica da vidiš o čemu pričam...

17.01.2010 | 03:44
Controls -> S-video input
22.01.2010 | 15:30
Hvala svima na do sad podijeljenim informacijama. Meni sad treba jedan savjet ili pojašnjenje:

namjeravam kupiti jednog Terrateca pa se dvoumim između ova dava:

1. Cinergy T Stick RC (www.terratec.net/en/products/Cinergy_T_Stick_RC_97818.html) 229 Kn u Linksu
2. Cinergy T USB XXS (www.terratec.net/en/products/Cinergy_T_USB_XXS_2068.html) 359 Kn u Linksu

Dakle, osim što je jedan malo veći (i jeftiniji), ne kužim u čemu je razlika... My gut feeling kaže da onaj za više para više i vrijedi... Je li tako?
Koristio bih ga na MBP Unybody and above (kad kupim novog iMaca koji nije žut
And one more thing: Ovi stickovi daju materijal u MPG-2 formatu, H-264 ili... Sa home stranice nisam uspio isčitati taj podatak. Naime, bilo bi dobro da materijal kasnije mogu jednostavno zapržiti za Home DVD, bez potrebe za nekom konverzijom...

iThanx!
22.01.2010 | 16:43
Klikni na linkove koje si stavio pa pogledaj pod Mac.
Čini mi se da je ovo za Win. ai prejeftino je. Za OS X dođu duplo više.
Javit će se već netko tko ga ima !
22.01.2010 | 17:11
Evo na MacKorisniku netko ima (www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=2664).
Također po Netu vidim da ljudi to imaju i radi, a i Elegato je update-ao software da radi i s ovim novim modelima Terrateca... Jedino još ne kužim razliku između jednog i drugog TV Sticka...
22.01.2010 | 19:21
MacSlavko je napisao:
Evo na MacKorisniku netko ima (www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=2664).
Također po Netu vidim da ljudi to imaju i radi, a i Elegato je update-ao software da radi i s ovim novim modelima Terrateca... Jedino još ne kužim razliku između jednog i drugog TV Sticka...

Ako EyeTV ima podršku za te modele, onda si miran.
Razlika? Ovako gledajući na stranici, razlika je najvjerojatnije u windows softveru koji se isporučuje sa USBom.

I savjet za sve korisnike tih USB TV stickova - kad tad će vam čip unutra početi krepavati. Pri spajanju na komp (ili paljenju EyeTVa) javljat će da je stick spojen na USB1 port, te neće raditi, mada vi uredno spajate na USB2 port. Rješenje je slijedeće, metnite stick na radijator (ako je zima i on grije) ili na kratko na ploču od štednjaka - bitno je da se zagrije čip i unutrašnjost - onda del bez problema.
  • BB
  • Korisnik
  • 3
24.01.2010 | 15:18
A bi li radili ovi stickovi za windoze ako startam u win na MacBooku?
24.01.2010 | 23:05
Vanjuška: hvala za savjet o grijanju

BB: nemam instalirane Windowse na MBP-u, ali na Terratecovoj stranici je kod oba sticka istaknut ovaj znak, pa pretpostavljam da će raditi... Načelno, kad se Bootaš pod Windowsima ti i jesi na Windowsima, bio to Mac ili PC hardware, zar ne?
Screen_shot_2010_01_24_at_10.png
  • BB
  • Korisnik
  • 3
25.01.2010 | 01:01
Pa, pretpostavljam da je tako...to je bila tak, jedna šiznuta ideja...upiknem taj win stick i spojim telku na MB pod win, i onda napravim screen sharing i gledam na eMacu
25.01.2010 | 15:49
BB je napisao:
Pa, pretpostavljam da je tako...to je bila tak, jedna šiznuta ideja...upiknem taj win stick i spojim telku na MB pod win, i onda napravim screen sharing i gledam na eMacu

Ako eMac nema USB2, zaboravi USB stickove za to, neće raditi. Prespori je prijenos. Tada potraži na eBayu neke od starijih Firewire rješenja, pa neće biti problema.

Ako imaš USB2, zaboravi win, skini EyeTV i miran si, sto puta je bolji program od ovih što dolaze na CDjima sa stickovima.
25.01.2010 | 18:57
Kako ja imam MigliaTV mini a pročitao sam da je prije za njega bio EyeTv softver, probao bih Mini preko njega koristiti jer je svestraniji.
Pitam ako je to netko probao ili zna nešto o tome.
Migliu sam kupio jer je tada bila dostupna za razliku od ostalih. Sve radi ok, ali nema opcije jačine i kvalitete signala i još neke.
Ulaz ima kao i Elgato, Tuner,Composite i S-Video, samo se ipak vidi da je siromašniji opcijama.
Bok !
01.02.2010 | 22:00
bok svima.
zanima me sljedeće: imam u radnoj sobi externu TV-karticu spojenu na stari monitor koji mi sada služi kao sobni televizor. može li se taj tuner dodatno spojiti na iMac, pa da na njemu mogu snimati televizijski program?
tuner je PixelView PlayTV Box 6: www.prolink-usa.com/item_disp.php?upc=4712470170799
  • BB
  • Korisnik
  • 3
02.02.2010 | 01:47
Hvala Vanjuška, Firewire mi uopće nije pao na pamet.

A to da bootam Win i radim sceensharing mi je palo na pamet zapravo više kao još jedno isprobavanje Ionako sam te Windoze pokrenula na MacBooku možda tri puta...

Pozdrav!

P.S. ja sam curica (tek toliko da se zna)
02.02.2010 | 17:47
Finn je napisao:
bok svima.
zanima me sljedeće: imam u radnoj sobi externu TV-karticu spojenu na stari monitor koji mi sada služi kao sobni televizor. može li se taj tuner dodatno spojiti na iMac, pa da na njemu mogu snimati televizijski program?
tuner je PixelView PlayTV Box 6: www.prolink-usa.com/item_disp.php?upc=4712470170799

ima li tko kakvo rješenje?
02.02.2010 | 21:12
Trebalo bi prekopati internet koristi li to Prolink cudo neki chipset koji je podrzan od nekih Mac drivera. Vjerojatno ne...
02.02.2010 | 21:19
Po onome što sam vidio iz tvojeg priloga, može preko AV izlaza na drugi Tuner na iMacu (Elgato,Miglia,Sinergy itd) preko Composite ili SVideo ulaza. Može kablovima, a ima i bežični AV transmiter ako to želiš u drugoj sobi. Imao sam jedan Trustov stari bežični ali je bila slaba kvaliteta slike. Čitam da danas ima puno boljih i kvalitetnijih a i jeftinijih.
Bok !
02.02.2010 | 21:47
a jel mogu ja kako spojiti taj svoj monitor i iMaca nekim drugim tunerom koji je kompatibilan s Macom?
dakle, extra monitor mi služi kao TV u sobi, a na Maca bih ga dodatno htio spojit zbog snimanja programa, ako se neko pita "zašto".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (693)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO