22.10.2010 | 01:41
Ima jedan site na Netu, dosta zgodan za ovakve kupnje. Ne znam, možda si čuo za njega, makar nije baš poznat... Zove se E-bay.
Odeš na E-bay, otvoriš Advanced search, utipkaš "USB Y cable", pa odabereš malo niže "show only items available to (Croatia)" (Croatia odabereš iz padajućeg izbornika), i još niže "sort by price+shipping lowest first". I onda dobiješ ovo:
shop.ebay.com/i.html?LH_AvailTo=53&_...mp;_stpos=&gbr=1
Ako ti se ne da licitirati, ovo ti je najjeftiniji "buy it now", za $1,41 uključivo sa slanjem (evo ti link, za slučaj da ne znaš iz gornje liste pronaći treći po redu):
cgi.ebay.com/USB-2-0-2-Male-mini-B-5pin-...;hash=item1c15e3a09d
E, onda kad si kupio kabel, potražiš i napajač. "USB power supply", samo još pod "Exclude" dopišeš "US", da ti izbaci one koji su za američke utičnice (tj. bar dio njih, jer ima dosta Amera koji to nude nesvjesni da ostatak svijeta ne koristi njihove utičnice) i još ograničiš samo na "Buy it now" ponudu (prejeftine su to điđe da se zezaš s aukcijama). I onda dobiješ ovo:
shop.ebay.com/i.html?LH_BIN=1&LH_Ava...mp;_stpos=&gbr=1
preskočiš prvih 5 (koji su američki, iako to ne piše u njihovom opisu) i evo ti šestog, za ciglih $1,10 s poštarinom:
cgi.ebay.com/EU-100-240V-USB-Charger-Ada...;hash=item1c1517cb7a
Sve te sitne điđe što se šalju iz Kine stižu ti direktno u poštanski sandučić, u koverti za max 7-10 dana. Neke su mi stigle čak i za 3-4 dana.
Eto. Trebalo mi je cca 3x više vremena da ti ovo napišem, nego što mi je trebalo da to pronađem na E-bayu.
Oprosti mi malu dozu zajedljivosti, ali, fakat, reci mi - kad si gladan, dođeš u pekaru i tražiš burek, a oni kažu "nema više - ostale samo krafne" - što napraviš? Potražiš neku drugu pekaru, kupiš krafnu ili zoveš mamu da je pitaš što da radiš?