07.01.2011 | 09:05
Izgleda da dileme vise nema
Nakon sto je MBP ponovo "crko" odluka je pala, stize Mac Pro
Na pocetku je dilema bila uzeti novi MBP 15" i5 pa ga opet spojiti na cinemu i tako raditi ili napokon kupiti Pro stroj. iMac nije dolazio u obzir zbog svog glossy ekrana koji mi se nikako ne sviđa u radu.
Međutim izgleda da ovakav režim rada kakav ja imam nije dobar za laptop, jer sam dva puta u 2 godine "spržio" grafiku ( prvi put sam dobio besplatnu zamjenu matične ploče).
Koliko sam uspio shvatiti po raznim forumima i u razgovorima sa ljudima koji se razumiju u taj problem, to se nije dogodilo zato što je apple imao problem s NVIDIA karticama, vec je to problem s kojim svi muku muce na laptopima i vrlo je vjerovatno da ni novi MBP ne bi izdrzao duze. Postoji relativno jeftin nacin (cca 1000kn) da se taj spoj grafickog chipa obnovi, ali laptop je ipak laptop i nije predviđen za tako intezivan rad.
Ako to i uspije, MBP ostaje u ulozi ipada za lagano surfanje i povremeni terenski rad.
Dakle narucen je Mac Pro two 2,4GHz quad core (8-core) sa osnovnih 6 GB RAM-a, 24" cinema display vec imam ( volio bi jos jednog
)
Nisam narucivao dodatne HDD, a trebat ce mi pa me zanima, koji HDD bi preporucili?
Drugo pitanje bi bilo, na koji nacin spojiti 2 alu cinema displaya, s obzirom da na Pro stroju ima 2 mini dvi i samo jedan koji odgovara staroj alu cinemi?
Hvala na idejama i savjetima!