Molim pomoć pri odabiru novog "stroja"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Molim pomoć pri odabiru novog "stroja"

03.12.2010 | 21:09
Uf, velika mi je cijena ovog 6-core nekako sam zamisljao oko 25 tkn

Probao sam neke stvari radit na iMac i5 i to je dosta brze nego na ovom mom MBP

Sad, zanima me kakva bi mi bila razlika sa starijim Mac Pro (CPU Mac Pro One 2.66GHz Quad-Core Intel Xeon/3GB/640GB/GeForce GT 120/SD) u odnosu na novi imac i5? ako tko ima iskustva u Ps-u

Monitor imam tako da bi mi igrala i jedna i druga varijanta a priblizno isto kostaju....
08.12.2010 | 20:56
Bump
08.12.2010 | 21:41
Bump?
08.12.2010 | 22:04
bring up my post

zanima me kakva bi mi bila razlika sa starijim Mac Pro (CPU Mac Pro One 2.66GHz Quad-Core Intel Xeon/3GB/640GB/GeForce GT 120/SD) u odnosu na novi imac i5?
09.12.2010 | 09:35
Ne znam za razliku prema Imacu i5, ali, ponavljam, MacPro Quad 2.66 je ugodan stroj za rad u Photoshopu IMHO. Radio sam na njemu sa 3Gb, a sada sa 5Gb Rama.
Ako zeliš, i ako ti sta znaci, mogu ti npr. na nekoj slici s weba izvrtiti neke filtere ili nesto pa javiti rezultat u sekundama, da steknes sliku o brzini...?

Stain je napisao:

zanima me kakva bi mi bila razlika sa starijim Mac Pro (CPU Mac Pro One 2.66GHz Quad-Core Intel Xeon/3GB/640GB/GeForce GT 120/SD) u odnosu na novi imac i5?
20.12.2010 | 18:59
@Dot hvala na ponudi, ali na taj nacin necu dobit neki pravi dojam...

I dalje muku mucim, sa izborom...

Sad je nova dilema
Dali je bolje kupit

Two 2.4GHz Quad-Core Intel Xeon “Westmere” (8 cores)
8GB

ili

One 3.33GHz 6-Core Intel Xeon “Westmere”
6GB

Cudno mi je da mi na us store ispada jeftinija ova 8-core varijanta?
Screen_shot_2010_12_20_at_5.png
20.12.2010 | 20:52
Jeftiniji procesor. Ja bi uzeo prvu varijantu. Doduse nisam citao sve postove, ali ako program koji pretezno koristis zna iskoristiti sve jezgre 8 bi bilo bolje od 6 i ako se seljacki pomnozi broj jezgri s freq. ispada slicno (19.2 i 19.98). Prvi ima vise memorije i kosta 275USD manje.
21.12.2010 | 10:40
Znam da bi bilo relevantnije pustiti batch na par stotina RAW-ova, no nazalost, nemam ih i ne radim s njima

Vidim da se mucis u odluci - moje misljenje, koji god MacPro odaberes na kraju - neces pogrijesiti...

Stain je napisao:
@Dot hvala na ponudi, ali na taj nacin necu dobit neki pravi dojam...
21.12.2010 | 12:24
Ja sam si nabavil najslabiji i5 MacBook Pro i zadovoljan sam,
glossy ekran me uopce ne smeta... no ja ne radim na suncu, vise se drzim hlada

Sto se iMaca tice, ovi novi sa punokrvnim cetverojezgrenim i5 i i7 procesorima su zvjeri, i tu se osjeti znatna razlika, u prijenosnicima su dvojezgrene varijante, pa je to malo sporije.
Druga stvar koja koci je disk koji je u prijenosnicima sporiji...
treca je mali ekran u odnosu na iMac-ove

Moja topla preporuka, ako radis s time prvenstveno u kuci/uredu, uzmi 27 inchni i7, i onako imas C2Duo MacBook Pro koji mozes nositi uokolo ako je bas velika potreba...

Mac Pro aktualne varijante bi preporucio onim najzahtjevnijim korisnicima kojima makina dela bez prestanka u punoj pari ili koji se bave hard core video montazom i slicnim poslovima..
07.01.2011 | 09:05
Izgleda da dileme vise nema
Nakon sto je MBP ponovo "crko" odluka je pala, stize Mac Pro
Na pocetku je dilema bila uzeti novi MBP 15" i5 pa ga opet spojiti na cinemu i tako raditi ili napokon kupiti Pro stroj. iMac nije dolazio u obzir zbog svog glossy ekrana koji mi se nikako ne sviđa u radu.
Međutim izgleda da ovakav režim rada kakav ja imam nije dobar za laptop, jer sam dva puta u 2 godine "spržio" grafiku ( prvi put sam dobio besplatnu zamjenu matične ploče).
Koliko sam uspio shvatiti po raznim forumima i u razgovorima sa ljudima koji se razumiju u taj problem, to se nije dogodilo zato što je apple imao problem s NVIDIA karticama, vec je to problem s kojim svi muku muce na laptopima i vrlo je vjerovatno da ni novi MBP ne bi izdrzao duze. Postoji relativno jeftin nacin (cca 1000kn) da se taj spoj grafickog chipa obnovi, ali laptop je ipak laptop i nije predviđen za tako intezivan rad.
Ako to i uspije, MBP ostaje u ulozi ipada za lagano surfanje i povremeni terenski rad.

Dakle narucen je Mac Pro two 2,4GHz quad core (8-core) sa osnovnih 6 GB RAM-a, 24" cinema display vec imam ( volio bi jos jednog )
Nisam narucivao dodatne HDD, a trebat ce mi pa me zanima, koji HDD bi preporucili?
Drugo pitanje bi bilo, na koji nacin spojiti 2 alu cinema displaya, s obzirom da na Pro stroju ima 2 mini dvi i samo jedan koji odgovara staroj alu cinemi?

Hvala na idejama i savjetima!
09.01.2011 | 23:05
Ne znam koji su to forumi i ljudi, ali laptop i svakom slucaju mora izdrzati bilo kakav rezim rada, nije to freza za beton. To je svakako problem nvidia chipseta jer se slican problem nije masovno dogadjao na modelima koji nisu koristili taj chipset, nevosno radi li se o Mac ili PC modelima. Takodjer 1000 kuna za reflow spoja cipa je pljacka, iako je istina da se radi o poslu koji je radno intenzivan (u prvom redu zbog toga sto treba izvaditi vani maticnu). No na kraju krajeva kako se cini da ti ipak ne treba prenosno stroj, desktop je vjerojatno bolji izbor.
10.01.2011 | 18:33
Bilo kako bilo, narucen je Mac Pro two 2,4 quad core (8-core) sa osnovnih 6GB memorije. Stize u cetvrtak
23.01.2011 | 12:58
Nista novo, samo se hvalim Mac Pro je stigao
23.01.2011 | 13:04
E pa čestitamo!
23.01.2011 | 14:29
Cestitke! I meni je u cetvrtak dosao isti stroj na moje novo radno mjesto
23.01.2011 | 14:47
Cestitke i od mene. Odlicna mashina

I ja bi jednog takvog, ali...
23.01.2011 | 14:51
Čestitam! Uživaj u njemu!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
23.01.2011 | 16:24
Čestitke i od mene. Radit na tom stroju mora da je pravi užitak
23.01.2011 | 16:35
Stain koliko ces rama staviti unutra? Mi narucili 24gb sa macsalesa, ispadne dosta jeftinije nego kod nas :/
23.01.2011 | 16:39
Meni ovo leti ko ludo, sad je trenutno 6GB originalnih unutra. Pratit cu malo activity monitor i potrosnju rama pa cu vidit sta i koliko. Za sada sam jako zadovoljan, i koliko vidim svih 8 jezgri se pali kad radim u photoshopu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO