Ukradeni Apple laptopi;lociranje i pronalazak.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukradeni Apple laptopi;lociranje i pronalazak.

15.12.2010 | 15:23
Hi,tia bi saznati kada se govori o Apple računalima,vidim koliko su skupa i kvalitetna,i vjerovatno imaju nekakvu sigurnost ako se ukradu s obzirom na cijenu ne bi bilo loše da stave kasko osiguranje na bar 1 god.haha šala kraju.
Ali stvarno me zanima što se može desiti ako vam netko ukrade stroj koji vrijedi preko 10tis. kuna?
kako to preživjeti ako si mjesecima sakupljo novac za njega i ondao ostao bez njega tužno zar nee?
Ili obrnuto ako putem oglasa kupite neki laptop koja mu je cijena drastično mala s obzirom koliko košta novi laptop branda Apple,da li se čovijek treba zapitati "što je to takvo jeftino" jednostavno pitanje:kako će osoba ili kupac znati da je roba ukradena bilo to laptop koji je nov novcati ili pak star par mjeseci.
Može se desiti da si lijepo uzmeš i kupiš povoljam laptop u inozemstvu ili kod nas,a nakon par tjedana stričeki u plavim uniformama ti zakucaju na vrata i obraduju te da ste vlasnik ukradenog laptopa ili još gori slučaj da vas krivično optuže.Neznam kakvo je pravosudje kod nas zaista. Lijep pozdrav.
15.12.2010 | 15:58
Postoje razne price o ukradenim kompovima (narocito laptopa). Postoje takoder i razna rijesenja da se to prevenira (koliko je to moguce) te je jedna od tih opcija undercover
Program radi u pozadini i omogucava pracenje kompjutera te jos mnogo toga. Cijena je cca 50 $ sto i nije tako puno s obzirom na cijenu samog kompa.

Nema pravila, ali ako je svakako potrebno biti pazljiv.
15.12.2010 | 16:20
neznam za laptope, macove, itd ...ali znam da iPhone mozes zastit tako da u AppStoreu kupis aplikaciju
kostala je pred 2 god. 2,99$ i uneses svoj imej (ne znam kako se pise) ... hehe..
i preko gps-a ti ga locira tako da vjerojatno postoji tako nesto i za laptope
15.12.2010 | 17:38
Ako ti netko ukrade laptop, jedino što možeš u tom slučaju (legalno) napraviti jest prijaviti krađu policiji. Koliko će to polučiti uspjehom, nisam siguran.

Što se tiče kupnje laptopa preko oglasnika, postoji više načina kako možeš saznati u kakvom je stanju laptop, da li je ukraden, itd.
Kako laptop nije neka igračka, pa ako se potrga - koga briga, kupit ćeš ga sa oprezom.
Kako bih ja kupovao takav laptop?
1. Pitao bih za račun i GARANCIJU (gdje se nalazi serijski broj laptop-a) da se uvjerim da laptop nije ukraden, a odmah bih samim time i vidio koliko je laptop ustvari star.
U kojem je stanju laptop možeš vidjeti i koliko je pohaban, istrošen...
Da li je pun prašine i mrvica između tipki, da li je mouse pad "masan", da li ima kakvih ogrebotina, itd...

E sad, da li je laptop ukraden ili nije? Pa mislim da to ne bi trebala biti tvoja glavna briga... Ti kupuješ laptop i ne možeš znati da li je ukraden.
Da ti nakon par tjedana policija zakuca na vrata - ne vjerujem tom slučaju...
Kako su oni uopće došli do tebe i tvojih podataka?

Kupnja laptopa u inozemstvu?
Ne znam da li bih kupovao u inozemstvu, isključivo zbog garancije i garantnih uvjeta koji vrijede "isključivo" u zemlji u kojoj je kupljen...

Ovo je moje viđenje ove teme
  • Sank
  • Moderator
  • 221
15.12.2010 | 18:11
sike_ri je napisao:
...Kupnja laptopa u inozemstvu?
Ne znam da li bih kupovao u inozemstvu, isključivo zbog garancije i garantnih uvjeta koji vrijede "isključivo" u zemlji u kojoj je kupljen...

Ovo je moje viđenje ove teme

Koliko sam ja do sada shvatio, Apple ima Worldwide garanciju. Moguće je doduše da Apple proizvod kupljen vani ne može kod nas dobiti priznanje garancije, ali to je onda do naših dealera i servisera?! Ima li neko točniju informaciju?
15.12.2010 | 18:38
Prijava krade policiji je prvi korak, ali i zadnji (ako nemas iznimne srece) s obzirom da se rijetko kad pronadu ukradeni laptopi. Opcija undercover kazu da funkcionira (bar u USA) i osobno smatram da isplati investirat u program tog tipa, jer ako lopov nije vrstan informaticar, velika je sansa da ces uspjet locirat laptop.

@sike_ri garancija za MacBookove je medunarodna...
15.12.2010 | 20:15
Volio bih jednog dana kupiti Mac
Dosad se nisam imao prilike raditi duže vremena sa njime....

One day....
15.12.2010 | 23:49
Zdrava logika mi kaze da treba cuvati svoje stvari, i gledati da do toga ne dodje.

Ako ti ga i ukradu, imas manje od 2% (zvanicna statistika) sanse da ces ga dobiti natrag.

Meni osobno bi puno gore pao gubitak podataka, tj. dospijece istih u tudje ruke.

Ako vec imas fobiju da ce ti ga ukrasti, osiguraj ga kod neke osiguravajuce kuce. Platis neku godisnju premiju, mozes pokriti i lom, i posipanje tekucine, kradju i svasta nesto.

Puno pametnije nego davati 50$ za nekakav program upitne funkcionalnosti

Sta ti vrijedi da ga lociras na nekoj jahti u Crnom moru, vlasnik broda Grcko-Ruska korporacija, otvorena na Bahamima

Ili da saznas da se tvoj laptop boota negdje u brdima Kazahstana

To je moje misljenje, mada ne mora biti ispravno...
15.12.2010 | 23:58
Meni su ukrali MBP.
Mislim da se ne isplati dati 50$ za navedeni program. Na svom sam imao instaliran dropbox koji se spaja na dropbox server i ostavlja IP adresu, ali slaba vajda. Nikad se nije spojio (bice da je netko napravio clean instal).
Sto je netko rekao veci problem su podaci (backup, backup). Eventualno imati osiguranje od kradje i kriptirane podatke koji su bitni.
16.12.2010 | 00:09
Eto uglavnom je najbolje drzati laptop kraja sebe i uz sebe,ja sam pokrenuo ovu temu da vidim sto bi ste vi uradili da se nadjete na mjestu gubitelja laptopa sto je jako loseja vjerujem da vise boli ono sto je u laptopu podaci...nego sam laptop.
Ali sto se tice kupnje Apple laptopa po jako niskoj cijeni mislim da bi svi pristali,ako tu nema rizika,primjer zasto bih davali 15000kn za neki macbook pro s i5 ili i7 procesorom,ako vam netko nudi dosta jeftinu ponudu koju mozete lako prihvatiti.
I ja se nadam da je nemoguce pronaci i locirati laptop,znate koliko policija ima posla da i i ne vrijedi prljati ruke za time,kada okolo trckaraju mafijoze i ubice,sto bi se oni trudili za neki laptop ili neku sitnu ukradenu robu....
16.12.2010 | 01:04
Sank je napisao:
Koliko sam ja do sada shvatio, Apple ima Worldwide garanciju. Moguće je doduše da Apple proizvod kupljen vani ne može kod nas dobiti priznanje garancije, ali to je onda do naših dealera i servisera?! Ima li neko točniju informaciju?

Moj je iz Italije uredno servisiran u Svetoj Nedjelji. Bez ikakvog racuna priznata garancija.
16.12.2010 | 02:07
Nisam koristio Undercover, ali sam našao Prey kao alternativu koja dosta dobro, ako ne i isto kao undercover, radi svoj posao.

link: preyproject.com/
16.12.2010 | 09:32
Hm....zanimljivo
16.12.2010 | 09:35
Defou je napisao:
Sank je napisao:

Moj je iz Italije uredno servisiran u Svetoj Nedjelji. Bez ikakvog racuna priznata garancija.

Defou...hoćeš da kažeš da si se na servis pojavio bez računa,a naravno jamstveni list si imao tamo gdje si uzeo laptop u Italiji ili?
16.12.2010 | 09:49
gljiva1000 je napisao:
Opcija undercover kazu da funkcionira (bar u USA) i osobno smatram da isplati investirat u program tog tipa, jer ako lopov nije vrstan informaticar, velika je sansa da ces uspjet locirat laptop

1. hmm ... pa prvo što napravi lopov je da pobriše disk i stavi clean-instalaciju sistema, tako da je investicija u takve programe promašena...

2. to pali samo ako je laptop ukraden zbog podataka na njemu, a u tom slučaju čisto sumnjam da bi ga lopina spajala na internet, ... tako da je i u tom slučaju investicija promašena.... a kome su podaci bitni taj ih barem enkriptira ...

3. Jedino ako ga mazne nekakav junkie koji ga odmah prodaje nekome tko će ga koristiti takvog kakav je ....

Sve u svemu, dok laptopi ne dobiju GPS čip i GSM karticu da ga mošeš locirati preko "FajndMajKanta" svi ostali programi su bezveze, a i takav program je koristan samo unutar 24 sata (ako i toliko) od kada je laptop nestao, jer se to u tom vremenu pretvara u slučaj 1. i 2.
16.12.2010 | 10:35
Mene zanimaju u kakvim su vam to situacijama ukrali laptop? Meni se to nije nikada dogodilo a non stop sam "na cesti".
16.12.2010 | 10:53
@Piko imas pravo, ali isto tako znam da ekipa koja krade laptope (barem u ovoj studenskoj okolini u Italiji) su uglavnom ili klinci koji si zele podebljat deparac ili neke nacionalne manjine (ovo nije diskriminacija na nacionalnoj osnovi, vec statisticki podatak!!!).

Naravno da nema pravila i da je paznje nikad dosta. Ja sam samo naveo jedan od programa koji moze pomoci oko pronalaska ukradenog kompa.
16.12.2010 | 15:49
Marinkozx je napisao:
Defou je napisao:
Sank je napisao:

Defou...hoćeš da kažeš da si se na servis pojavio bez računa,a naravno jamstveni list si imao tamo gdje si uzeo laptop u Italiji ili?

Ja sam imao reklamaciju na magsafe punjac od MBP koji sam kupio preko oglasa.
Novi punjac sam dobio u sv. nedjelji, a trazili su me samo serial number od stroja (racun nisu trazili).
Mjenjali smo i top case na bijelom macbooku i punjac na ibooku i opet nisu trazili racun (samo serial).
@Riba MBP su mi ukrali u Sarajevu iz zakljucanog gepeka auta (razbili su staklo) za vrijeme vecere u centru grada na osvjetljenom parkingu.
Pozdrav
16.12.2010 | 18:02
Meni u Zagrebu nisu uopce piltali za racun kad mi je krepala graficka na MBP, promjenili cijelu maticnu besplatno, a garancija istekla.... Inace MBP je kupljen u Canadi, gdje mi je i racun
17.12.2010 | 15:16
t_burgund je napisao:
@Riba MBP su mi ukrali u Sarajevu iz zakljucanog gepeka auta (razbili su staklo) za vrijeme vecere u centru grada na osvjetljenom parkingu.
Pozdrav

Očigledno je netko vidio kada si ga stavljao unutra... ja ako ga baš moram ostaviti u autu onda ga prebacim u ptljažnk. Doduše ja imam prednost što je najveća opasnost da mi komunalci ne odnesu čitav auto zajedno sa laptopom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.12.2010 | 16:00
HGSPOT je ostao bez određenog broja Dellovih i Appleovih laptopa..

neki dugoprstići su operirali nakon ponoći.. tako piše u novinama..
17.12.2010 | 18:50
Riba je napisao:
t_burgund je napisao:
Pozdrav

Očigledno je netko vidio kada si ga stavljao unutra... ja ako ga baš moram ostaviti u autu onda ga prebacim u ptljažnk. Doduše ja imam prednost što je najveća opasnost da mi komunalci ne odnesu čitav auto zajedno sa laptopom.

Ma dosao sa laptopom u gepeku (nisam ga vadio). Razbili vozacko staklo i ukrali ga iz gepeka.
17.12.2010 | 19:11
sike_ri je napisao:
E sad, da li je laptop ukraden ili nije? Pa mislim da to ne bi trebala biti tvoja glavna briga... Ti kupuješ laptop i ne možeš znati da li je ukraden.
Da ti nakon par tjedana policija zakuca na vrata - ne vjerujem tom slučaju...
Kako su oni uopće došli do tebe i tvojih podataka?

Možda ima tu neki odvjetnik koji to može potvrditi, ali meni su policajci rekli da kazneni zakon smatra kaznenim djelom i kupovinu ukradene robe, ako si imao razloga sumnjati u to da je ukradeno, a svejedno si kupio.

U svakom slučaju, to što si ukradeno kupio ti se oduzima ako dođu do tebe, a za lovu možeš privatno tužiti prodavatelja.

Kako su uopće došli do tebe? Ako su došli do lopova na neki način (događa se nekad, ne tako da istražuju pojedinu krađu, nego ga netko ocinka), on im lijepo nakon 2-3 šamara izdeklamira sve što zna o kupcima svega što je ukrao.
17.12.2010 | 19:16
drlovric je napisao:
Puno pametnije nego davati 50$ za nekakav program upitne funkcionalnosti

Sta ti vrijedi da ga lociras na nekoj jahti u Crnom moru, vlasnik broda Grcko-Ruska korporacija, otvorena na Bahamima

Ili da saznas da se tvoj laptop boota negdje u brdima Kazahstana

To je moje misljenje, mada ne mora biti ispravno...

I nije ispravno. Nije MacBook nije BMW X6 pa da ga krade organizirana mafija i transportira na istok uhodanim kanalima. Zašto? Jer je prejeftin. Čak će i ukradeni X6 mafija najprije pokušati prodati natrag vlasniku jer im je to isplativije, nego da ga tramakaju do Kazahstana ili Ukrajine, podmićuju putem carinike i policiju, itd.

MacBook (i druge laptope) rabljeni, od njegova vlasnika (a ne cijelu pošiljku sa skladišta uvoznika ili trgovca) kradu lokalni domaći probisvijeti, narkomani i slične vucibatine i prodaju ga budzašto, prvom koji naiđe (ali najčešće nekom tko živi od toga da kupuje ukradene stvari od narkomana za 100-200 kn i prodaje ih preko oglasnika za 5-10x više) samo da namaknu lovu za idući šut.
17.12.2010 | 19:41
Piko je napisao:
1. hmm ... pa prvo što napravi lopov je da pobriše disk i stavi clean-instalaciju sistema, tako da je investicija u takve programe promašena...

2. to pali samo ako je laptop ukraden zbog podataka na njemu, a u tom slučaju čisto sumnjam da bi ga lopina spajala na internet, ... tako da je i u tom slučaju investicija promašena.... a kome su podaci bitni taj ih barem enkriptira ...

3. Jedino ako ga mazne nekakav junkie koji ga odmah prodaje nekome tko će ga koristiti takvog kakav je ....

Sve u svemu, dok laptopi ne dobiju GPS čip i GSM karticu da ga mošeš locirati preko "FajndMajKanta" svi ostali programi su bezveze, a i takav program je koristan samo unutar 24 sata (ako i toliko) od kada je laptop nestao, jer se to u tom vremenu pretvara u slučaj 1. i 2.

Vidim da svi pričate napamet. Što nije čudno, ako niste Undercover probali.

Ja sam još prije 9 mjeseci krenuo proučavati Undercover i imao namjeru napraviti live test u suradnji s njihovim nadzornim centrom jer sam tada imao službeno kružno putovanje Rijeka-Split-Mostar-Sarajevo-Beograd-Osijek-Zagreb-Rijeka, što je bila idealna prilika za probati kako to radi u našim krajevima (i napisati prikaz o tome). Nažalost, jednostavno nije bilo vremena da odradim kvalitetnu pripremu.

Uglavnom, da skratim, ovaj "projekt" mi jest "na ledu", ali nije storniran. Dovršit ću to kad-tad. U međuvremenu, svima za info, Undercover nije baš tako trivijalan.

1. koristi funkciju Macbooka koja se inače rijetko koristi - da možeš "zaključati firmware" tako da bilo kakva akcija tipa bootanja s drugog medija ili non-default particije, promjene hard diska i sl. traži poseban password. Ova se funkcija može isključiti jedino iz Mac OS X terminala, jedino ako imaš administratorski username i password (što znači da i administratorski account mora biti zaštićen passwordom, po mogućnosti različitim).

2. S obzirom da je na taj način efektivno onemogućeno da netko napravi clean install, prisiljen je računalo koristiti kao takvo, barem dok pokušava smisliti kako da se ispetlja

3. kupnjom softvera dobiješ account kod Orbiculea i pomoću njega se tvoj Mac javlja njihovom centru. Kad ti ukradu Mac, javiš im se, s podacima svog accounta i oni stavljaju tvoj Mac na watch listu

4. Mac javlja svoju lokaciju svaki put kad se spoji na net. Da bi korisnik to mogao, mora postojati, naravno, barem jedan korisnički account na stroju koji nije zaštićen passwordom, ali niti nema administratorske ovlasti.

5. Ne samo da javlja svoju lokaciju, nego šalje i screenshotove onog što se događa na ekranu, a i snapshotove koje radi iSight ugrađena kamera u trenucima aktivnosti (dakle, ako netko mrda miša ili tipka, onda je velika vjerojatnost da će iSight uslikati lice korisnika).

6. U nekim zapadnim zemljama, Orbicule izravno surađuje s policijom ili s privatnim security firmama.

7. Ako ništa od toga ne pomogne, nakon nekog vremena, počne simulirati kvar ekrana što možda dovede do toga da macbook završi u ovlaštenom servisu (a možda i ne)

8. Ako se macbook pojavi u servisu, serviser ga neće odmah rašarafiti nego će ga najprije pokrenuti da vidi o čemu se radi, ako se macbook pri tom spoji na net, Undercover će dobiti od centra informaciju da se nalazi u ovlaštenom servisu (sve lokacije ovlaštenih servisa evidentirane su u bazi podataka) i onda će serviseru prikazati poruku da je ukraden te dati kontakt-podatke Undercover centra i ime pravog vlasnika.

Tako da, kako vidite, nije to baš neko govance koje ne služi ničemu. Kao što ste naprečac zaključili
18.12.2010 | 17:11
smayoo: imam glupo pitanje:
a što ako imam Undercover, lozinku na accountu koju traži kad izađe iz sleepa i kad ga upališ , i imam lozinku na firmware? Kaj se onda desi kad se lopov ne ulogira na komp?

Jer imam Prey koji radi istu stvar, lozinku na firmwareu i security je takav da me stalno traži lozinku (ipak imam stvari koje treba štiti od drugih). I mislim si - netko mi ukrade moj dragi MBP, ne može promjeniti firmware password, pa se ne može ulogirat na stroj. Što bi ja napravio? Otišao na net, ustanovio da promjenom RAM-a mogu obrisati firmware pass i eto vraga, instalirati novi OS i džaba cijeli trud.

Znači ili moram ostaviti laptop bez lozinki za usere, ili složiti više korisnika od čega barem jedan nema lozinku, a za ostale koristiti filevault? I nadati se najboljem? Odnosno - nadati se kako nitko odavde neće ostati bez svog macbooka jer sam upravo rekao kako zaobići zaštite?[1]

[1] Ovo me podsjeća na priču od prije 10 godina, kad je u Zagrebu naglo nestalo apr spačeka. S obzirom da se spačeki ne pale na ključ kao svi ostali auti, pretpostavka u "spale" zajednici je bila kako aute krade netko između njih, ljubitelj tih auteka..
18.12.2010 | 18:03
Koja je zapravo svrha tvog posta bila? Postavio si pitanje i sam na njega odgovorio. Jesi li htio nešto više od toga da se prikažeš jako pametnim? Ako jesi, daj, molim te, to jednostavnim jezikom ponovi jer ja sam već star, a od rođenja pomalo priglup. A i neuk. Pa teško kužim te zamotane spike.

Da si čitao pažljivo kao što nisi, sve bi to već pročitao gore u mom postu, pod 1 (u zagradi) i pod 4.

A da si googlao pažljivije nego što jesi, onda bi vidio da promjena količine RAM-a (za čim slijedi još nešto) resetira firmware password samo na OpenFirmware strojevima (dakle, na starim Powerbookovima i sl. koji danas zaista više nisu vrijedni krađe i teško da nakon toliko godina korištenja i izgledaju kao da bi ih vrijedilo ukrasti), ali ne i na novim, EFI strojevima.

18.12.2010 | 19:37
Pitao sam zbog ovog zadnjeg - da promjena RAM-a ipak ne briše firmware password, što bi značilo da se ne moram brinuti za reusability stroja, jer se lopovu isplati samo rastaviti ga i prodati u dijelovima. Doduše, to me dovodi do idućeg pitanja: da li lopov može doći do podataka spajajući se preko firewirea target diska, jer na Applovim stranicama (support.apple.com/kb/ht1661) ne piše ništa o EFI firmware blokadi, već samo o OpenFirmwareu?

Imam nekakav osjećaj da u lijepoj našoj čak i uz slike lopova i IP adresu po kojoj se može fizički pronaći korisnik policija ne bude napravila - ništa.
18.12.2010 | 19:38
smayoo je napisao:
Da si čitao pažljivo kao što nisi, sve bi to već pročitao gore u mom postu, pod 1 (u zagradi) i pod 4.

A da si googlao pažljivije nego što jesi, onda bi vidio da promjena količine RAM-a (za čim slijedi još nešto) resetira firmware password samo na OpenFirmware strojevima (dakle, na starim Powerbookovima i sl. koji danas zaista više nisu vrijedni krađe i teško da nakon toliko godina korištenja i izgledaju kao da bi ih vrijedilo ukrasti), ali ne i na novim, EFI strojevima.

Ja sam pazljivo citao, prije i pazljivije googlao (nakon kradje).
Ovo sto si napisao jednostavno NE stoji.
Open firmware password protection moze se aktivirati i na bilo kojem intel-based Macu (pa i deaktivirati ako imas fizicki pristup stroju).
18.12.2010 | 20:00
Naravno da se firmware protection može aktivirati i na bilo kojem intel Macu. Možda (čak vrlo vjerojatno) se nekako može i deaktivirati, ja ne znam kako, ali znam da nije tako trivijalno da se makne jedan keks rama i nakon toga još jedna radnja, jer sam to probao, jer sam, kao i vi, intenzivno proučavao i googlao i onda poželio sve sam provjeriti.

E, sad, ako ti znaš *TOČNO* kako se pwd protection deaktivira na intel Macu, bilo bi pametno da:

1. to *NE* napišeš ovdje, javno

2. javiš, molim te, meni na PM, kako bi to također probao i kako bi imao to na umu dok pišem prikaz i izvještaj s testa (i kako bi, u krajnjoj liniji, uključio i to u testiranje)

Ako pak svoju tvrnju temeljiš na maglovitoj rečenici koja piše na apple supportu, a svi je dalje citiraju da se zaštita može *NEKAKO* deaktivirati ako imaš fizički pristup stroju, onda to i nije, što se mene tiče, bitno. Jer, ako se i može to *NEKAKO* napraviti, to očito nije opće poznata metoda s obzirom na to da o njoj nigdje nema konkretnih informacija, što bi dalo vjerovati da je možda tek rijetkima to pošlo za rukom, a oni (ako uopće postoje) to drže za sebe. Što znači da je zaštita dovoljno dobra.

Pogotovo ako se vratimo na to da znamo da se mafija ne bavi krađom i preprodajom rabljenih laptopa. Nego se time bave, kako sam već napisao, razni kriminalni diletanti, narkomani i slični probisvijeti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO