Ukradeni Apple laptopi;lociranje i pronalazak.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukradeni Apple laptopi;lociranje i pronalazak.

03.06.2011 | 01:31
iako je tema podosta stara da vas prosvjetlim u vezi reagiranja policije na podnosenje prijave o kradi... policija je duzna reagirati na SVAKU prijavu nebitno jeli protiv poznatoga ili N.N počinitelja... a u kaznenom zakonu RH u članku 216 općeg dijela stavci 2 jasno pise da tko pocini kradu male materijalne vrijednosti,znaci do 1000 kn takoder odredeno zakonom,kaznit ce se.....
a u stavci 3 istog članka pise da se kazneni postupak provodi privatnom tuzbom..
to znaci da ce policija obaviti sve predvidene korake ali ako zelite procesuirati pocinitelja to radite privatnom tuzbom...naravno ako ga ikad pronđete
03.06.2011 | 19:44
But the reality was very different.
Policija jednostavno nema resursa da procesuira sitne krađe (<1000 kn). Ako inzistiraš, oni će sastaviti zapisnik da si predao prijavu. I to je to.
03.06.2011 | 23:17
Smajo, jesam li te sobro shvatio - na MBP Late 2008 FW pass se neće unkinuti ako promijenjiš količinu RAMa?

Prije koji tjedan sam baš na tom modelu to napravio.... izvadio jednu pločicu, upalio, ugasio, vratio da opet ima dvije pločice i sve je bilo OK.

Čak i na PPCu funkcionira ista procedura.
03.06.2011 | 23:26
Ko ti kriv kaj su te opljačkali u Sarajevu! Ja ništa vrijedno ne ostavljam u autu, NIKADA ni na 1 minutu. Mogli su ti i auto ukrasti. To kaj t_burgund pametuje bas i ne stoji.
04.06.2011 | 12:49
vedran17 kaže:
Smajo, jesam li te sobro shvatio - na MBP Late 2008 FW pass se neće unkinuti ako promijenjiš količinu RAMa?

Da. Imam 2x2 GB, jedan keks sam maknuo, a pass je ostao.

Prije koji tjedan sam baš na tom modelu to napravio.... izvadio jednu pločicu, upalio, ugasio, vratio da opet ima dvije pločice i sve je bilo OK.

Što znači "OK"? Imao si password ili nisi?

Na PPC funkcionira ta procedura, da. Ne "čak i".
04.06.2011 | 21:10
zabac kaže:
Ko ti kriv kaj su te opljačkali u Sarajevu! Ja ništa vrijedno ne ostavljam u autu, NIKADA ni na 1 minutu. Mogli su ti i auto ukrasti. To kaj t_burgund pametuje bas i ne stoji.

Mozes li tocnije reci sto mislis da ne stoji (od mog pametovanja)?
04.06.2011 | 22:20
Ne stoji da je krađa krađa. Ako ti nešto uzmu iz zaključanog auta/stana. To je krađa. Ako nešto izgubiš ili nemarno ostaviš bez nadzora onda to nije krađa. I ja mislim da ne ide prekršajna prijava nepoznatom počinitelju. U stvari policija "obradi" slučaj i na policu. Ako slučajno uhvate sitnog lopova i on prizna krađe, onda ide prekršajna prijava protiv dotičnoga.
Da se svaka krađa obrađuje kao oni u CSI, onda bi svi bili policajci.
Mislim da MAC nebuš našel kao ni počinitelja. Da su ti auto mrknuli, možda bi bilo neke šanse.
05.06.2011 | 00:52
Moram priznat da imaš odličnu definiciju za krađu.

Ako ti neko uzme laptop ili bilo što drugo iz otključanog auta svejedno ti je ukrao tu stvar, bez obzira što si auto ostavio otključan.

Naravno da si si sam kriv zbog nemarnosti ali su ti svejedno nešto ukrali.
05.06.2011 | 01:54
smayoo kaže:
vedran17 kaže:

Da. Imam 2x2 GB, jedan keks sam maknuo, a pass je ostao.

Na PPC funkcionira ta procedura, da. Ne "čak i".

OK, a kad si vratio keks? I dalje je ostao pass?

Nisam pratio cijeli thread, ovaj kome su u Sarajevu ukrali laptop, neka mi se javi na PM sa serijskim brojem (ako ga ima još) ili makar opisom laptopa (udubljeneje, ogrebotina, ovo ono.)

Chances are da će doći u moje ruke kadli tadli. A definitvno jeste potvrđeno da policija hvata sitne ribe, znam već četiri slučaja uspješnih vraćanja Macova njihovim vlasnicima....

Krađu si prijavio BH policiji?
05.06.2011 | 02:03
smayoo kaže:
[b]

Nisam. Buto se normalno.

Baš je to bio jedan od ukradenih. Privremeni vlasnik je htio bit pametan pa zaštitit ukradeni laptop...
05.06.2011 | 08:52
Pa normalno se boota, da. Nije to kao CMOS password na PCu pa da te pita da ga uneseš svaki put pri bootanju. Taj te password traži kad pokušaš bootati s CD-a, kad skuži da si zamijenio HDD, kad želiš promijeniti administratorski password i u takvim sličnim situacijama.
05.06.2011 | 17:36
Ma da, da, kad stisneš alt.... Ne sjećam se više tačno kako ali sredio sam to. Ili vađenje jednog modula pa kompletan boot i shut down pa vraćanje drugog modula i kompletan boot pa shutdown; ili sam možda ubacio 2 modula po 1 GB (a imao je 2 po 2), ali na kraju je pass ukinut. igraj se još malo s tim ako ti je važno....
05.06.2011 | 18:53
Kako sam već napisao, smatram da je to puno manje važno od toga kako radi lociranje u konkretnom dijelu svijeta gdje živimo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO