16.02.2011 | 17:36
Ok, sad smo se dotakli svega i svačega, a zeljavk je ogorčen. S pravom ili ne, nek prosudi svatko za sebe, ali hajmo probat pomoći čovjeku.
Veliš da su ti sve pržilice porikavale? Znam, sa slot loading optikom je problem nabavke, ali ove SATA imaš za 200-njak kuna. Kupi lijepo dvije takve (jednu za nek se nađe) i zamijeni u macprou. To je posel od 7 minuta. Otprilike. A onda idi u sys prefse/sharing i klikni na CD/DVD sharing.
Nakon toga je vrijeme za malo hacka u terminalu na iMacu i Macbooku. Tamo ukucaj
defaults write com.apple.NetworkBrowser EnableODiskBrowsing -bool true
defaults write com.apple.NetworkBrowser ODSSupported -bool true
i nakon toga restartaj mašinu. Sad ćeš u finderu pod devices vidjeti i tu optiku macproa koju možeš najnormalnije koristiti preko mreže kao da je u tvom kompu. Istini za volju, nisam probao snimati na taj način, ali valjda ide. No, čitanje radi provjereno.
Ovo je inače normalno uključeno na macbook airu koji nema optike, ali se nakon ove petljavine s terminalom može uključiti na bilo kojem macu
Evo, da probamo biti konstruktivni, a špek, BMW Z4 i peugeot 207 da ostavimo po strani...
BTW Dražen, ajde probaj jel se na isti način može koristit i pržilica na piceku? Ja nemam za probu, ali baš me zanima; koliko znam macbook air može posuđivati i pržilicu od piceka, ne, pa bi onda to trebalo šljakati i ovako....