Apple kvaliteta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple kvaliteta

06.04.2011 | 01:41
Evo prošlo je 5 godina otkako sam postao jedan od onih što "misle drugačije" i upoznao sve čari mac osx i jednostavno se navukao odmah! Toliko jednostavan za koristiti,toliko (makar mrzim tu riječ) intuitivan i nadasve orijentiran prema korisniku za razliku od winblowza (makar 7ica nije toliko loša ali je miljama dalekao od mac osx-a). Prvi apple proizvod koji sam kupio bio je mac mini s kojim se bilo teško rastati međutim ipak je u pitanju bio viši cilj (kupnja bijelog 17" intel iMac-a).

I evo nakon kratkog uvoda.. Ponata ovoga je, kupih ipod mini, crkao je nakon 6 mjeseci, kupio sam ipod classic i play tipka mu je počela štekat nakon 8-9 mjeseci međutim nije štekala dovoljno (tako mi rekoše na servisu) da bi se dobila zamjena u garantnom roku. Međutim tu mukama nije kraj, nakon 2 godine otiđe dvd pržilica na imacu, i eto nakon skoro 4 godine otiđe i mac... Neznam što mu je, mislim da je hard disk u pitanju. Prvi simptom je bio da kad sam ga upalio i pola ikona nije bilo odnosno vidio se samo okvir file-a a ne ikona istog, pokrenuti bilo što bila bi prava muka, za otvorit safari bi mu trebalo 5 min, otvorit web stranicu još 5 min i svako malo bi se smrznuo. Prvo što sam napravi je naravno zgazio sistem i stavio sve ponovno i normalno radi pa se zamrzne pa opet radi pa se zamrzne. Hard disk se ne čuje da baš radi... Neznam točno što mu je, hardware test sam napravio i bilo je sve ok..

Sad kad sam si olakšao dušu molio bih ako itko zna što mu je? Probao sam i promjenit rame ali ista stvar...
06.04.2011 | 03:04
To ti je sigurno krepavajući HDD. Zamijeni ga. I backupiraj podatke ako već nisi, što prije.
06.04.2011 | 03:07
dali možda itko zna koliko dođe zamjena HDD-a? i koliko se to uopće isplati? (backup sam hvala bogu napravio)
06.04.2011 | 08:48
Za početak, mislim da se to itekako isplati. Komp koji imaš je još uvijek vrlo upotrebljiv, da ne velim snažan. Ja radim još uvijek na PPC-u i sve je OK, zavrti on čak i PS CS3, ako je potreba.
Ovdje imaš tutorial za zamjenu harda na svojem kompu. www.ifixit.com/Guide/Repair/iMac-Intel-1...ve-Replacement/891/1
Kako vidiš, težina je umjerena, ali i 65 ljudi je uspješno odradilo posao, a sumnjam da su baš svi inženjeri, pa onda vjerojatno to možeš i ti...
Potrebni hard disk nalaziš ovdje (www.nabava.net/cvrsti-diskovi__130?se=20...083,3980&order=0) i kako vidiš, cijene idu već od 270 kuna.
Treća opcija, ako se baš užasavaš ideje da sam mijenjaš hard na kompu je da nazoveš Marka Heidlera (iServis, 091/iservis) pa ti to on odradi.
A ako ti se ne mili ni jedna od navedenih opcija; onda mi se javi na PM, pa ti ja otkupim komp za dijelove:silly:
06.04.2011 | 10:07
Gjuro - kaj otvaras muzej starih macova ili se bacas u mac servisere .
06.04.2011 | 14:18
Opetovano ponavljam i kategorički tvrdim: Apple ima PREDIVAN dizajn i NEKVALITETAN hardware. Ne znam zašto, ali tome je tako. Jednostavno jako loš hardware - da je kvalitetan bilo bi 3 godine garancije, a ne godinu.
Pržilice i monitori su opet POSEBNA priča.
06.04.2011 | 14:26
Meni je na MBP-u crkao hard disk. Zamjena 320 Gb + zamjena u iServisu = 700 i nešto sitno kuna. Dečki to odrade korektno i kompetentno!
06.04.2011 | 20:06
Dražen kaže:
Opetovano ponavljam i kategorički tvrdim: Apple ima PREDIVAN dizajn i NEKVALITETAN hardware. Ne znam zašto, ali tome je tako. Jednostavno jako loš hardware - da je kvalitetan bilo bi 3 godine garancije, a ne godinu.
Pržilice i monitori su opet POSEBNA priča.

Za pržilice se apsolutno slažem, ali za ovo drugo nisam siguran. Ne želim reći da su kvalitetniji od drugih proizvođača, već da se radi o standardnoj pojavi da su ljudi sa problemima (razumljivo) glasniji. Ja sam do sada imao Powermac 6100 (taj je imao kvar mjesec dana nakon kupovine, zamijenjen novim), a ostali ništa: PowerMac Cube, PowerBook G4 Alu, MacBook Pro 2008, A 23" ADC cinema display star 10 godina još radi bez problema. Možda, opet, samo ja imam sreće...
06.04.2011 | 21:07
neznam frendica ima bijeli macbook isto tako crko hard i crkla pržilica... a u servisu kad sam rekao da mi je crkla pržilica su rekli da to često odlazi, neznam ja sam prije togao imao 3 pc-a svaki je izdurao po 5 godina bez ikakvog kvara :'(
06.04.2011 | 21:22
Iskreno, mene od harda i dvd drive-a više brine nekvaliteta ostalih stvari, npr. fleke po ekranu na 27" iMacu i ostale slične dječje bolesti koje krase nove Mac-ove.
Za hard i dvd drive imam u podsvjesti da su to ajmo reć potrošne stvari i da će kad tad otić, ne samo na Macu nego na svim računalima općenito.
06.04.2011 | 22:16
Ajmo ovako: za 10.000 i kusur kn NE ŽELIM DJEČJE BOLESTI, želim da sve radi BEZ IJEDNE GREŠKICE, a ukoliko išta rikne u garantnom roku da mi se poravi bez pogovora i to ljubeći mi k...c sa osmijehom na licu.
BTW, prošlo je oko godinu dana, i već mi na Miniju krči hard. Ako rikne, nema teoretske šanse da Mac ikad više uđe pod moj krov, niti bilo šta iz te tvrtke.
Ljudi imaju Pc-e stare i po 10 godina i gle čuda - SVE IM RADI!!! - A kada i rikne, popravak je za šakicu kuna.
Nisu vremena za njihove zajebancije, sve je teže doći do love.
06.04.2011 | 22:32
Ja se slažem s Ribom. Kod mene su u kući Mini iz 2007, Mini star par mjeseci, MBP late 2008 i lampa 17". Na MBP je crko hard 3 tjedna nakon što je kupljen, a drugo sve radi super.
Inače, Dražene, slažem se s tobom, s tom razlikom da kod mene to i jest tako. Štoviše, MBP mi je preživio neke padove i udarce koje sigurno ne bi niti jedan drugi laptop. Toshiba koju sam imao prije ovog MBP (a bila je ljuto skupa, ne baš bitno jeftinija od MBP) je nakon 2,5 godine izgledala oronulo ko da je prošla 3 svjetska rata, i bilo joj je već pola stvari pocrkavalo. I optika, i čitač memorijskih kartica, i baterija...

A što se tiče toga da PCji ne rikavaju - ma daj, molim te... Od 1991. naovamo sam se tolikih PCja napopravljao da mi je bilo dosta za 3 života. Hard diskovi crkavaju nakon određenog broja sati rada i to je tako, i tako će uvijek biti. To je mehanika. Motor, ležaj, vrti se, troši se, opterećenje raste, struja raste, na kraju nešto krepa. I točka.

Meni je, BTW, bio crkao IBM *server-class* HDD, LVD SCSI, da ne pričam koliko je bio koštao, koji je imao 3 godine garanciju, nakon cca 18 mjeseci pa su mi rekli oni koji su mi ga prodali "jbg, polupani lončići, uvoznik je otišao u stečaj" i što ja znam

A pokvarenih napajača, optika, modema i grafičkih kartica imao sam jedan i pol pun prtljažnik kad sam bio svojedobno sve to otfurao u reciklažu.

Tako da - objektivnom statistikom ne raspolažemo ni ti, ni ja, ali iz mog iskustva - ti jednostavno nemaš sreće.
06.04.2011 | 22:47
Jest da sam friski apple korisnik a i nisam imao nekih vecih problema.Osim na starom imac-u fleke koje sam sam ocistio, a na novom rujeci Hd i fleke.brujeci HD sam zamijenio i morao doplatiti jer sam uzeo disk od 2tb umjesto 1.A evo fleke opet sam cistim.
Do tad sam imao par pc-a.Od IBM-a koji sam prodao a da se ni jednom nije pokvario za 3 godine koristenja, pa sony vaio desktop kojim se koriste moji starci jos uvijek, i na kraju hp-a koji p[unica i punac koriste evo vec drugu godinu.znaci ni jednom sa pc-om nisam imao neke frke oko hardwera,tu ne spominjem software i operativni sistem.Ali i tu sam sam kriv jer se svasta i snimalo na njih.
Apple mi se svidja radi dizajna i operativnog sistema,sve ostalo je slabe kvalitete.cudno i na jednom holandskom forumu ima ista tema koja je pokrenuta prije jedno desetak dana.LJudi se zale,mada ima i onih kod kojih sve sto je od applea mora valjati.
od svih ba tom forumu cu izdvojiti jedan post ,stvarno covjek ima peh:

MBP (sep 2007):
- Scherm vervangen, defect
- Logic Board vervangen, defect
- Superdrive vervangen, defect
- Batterij vervangen, defect (2x)

MBP (dec 2009):
- Scherm vervangen, defect bij sluiten

iMac (24", sep 2009):
- Scherm vervangen, donkere vlekken (2x)

iMac (21,5", jan 2010):
- Retour, dode pixels
- Scherm vervangen, gele waas
- Scherm vervangen, donkere vlekken

iMac (21,5", dec 2009):
- Scherm vervangen, donkere vlekken
- Logic Board vervangen, problemen met videokaart

Mac mini (maa 2009):
- Superdrive vervangen, defect

iPod Classic (dec 2010):
- Retour, Hard drive defect
06.04.2011 | 23:04
Imam dojam da je to počelo najviše nakon preseljenja proizvodnje u Kinu. Znam i kad sam radio za Sanyo, kad su počeli proizvoditi van Japana, osjetno je pala kvaliteta. Globalni trend i nema pomoći. Ostalo je svar sreće pojedinca, garantirano !
06.04.2011 | 23:20
Već sam jednom bio ovdje pokrenuo thread gdje sam pozvao sve one koji *nemaju* nikakvih kvarova na Macovima da se oglase kako bi se ova "informacijska anomalija" (da su ljudi s problemima uvijek glasniji pa se čini kao da su ti kvarovi masovna pojava) dovela u neki realniji kontekst. Možda je vrijeme za to ponoviti?
06.04.2011 | 23:32
Mogu se odmah javiti. Četvrtu godinu mi nije ništa crklo, a za slučaj s grafičkom, neznam kako bi to definirao jer nemogu tvrditi da je kvar jer radi i to je pitanje više softvera. Ekran nema fleka ni mrtvih piksela, optika još uvijek radi itd. Servisirao sam ga nakon grmljavine tj prirodne nepogode što nema veze s kvalitetom. Eto nr 1.
07.04.2011 | 00:17
U zadnjih 9 godina, koliko koristim kompjutere, promjenio sam nekoliko desktop PC i to ne zato jer su rikavali nego zato jer sam svaki put sklapao jače mašine, mijenjajući ih kompletno ili mijenjajući samo neke komponente.
Ukratko jedva da se mogu sjetiti da mi je ikada išta značajnije krepalo! Sjećam se da mi je krepalo napajanje prije 6-7 godina i jedna prastara video kartica...i to je koliko se sjećam sve.
PC laptopi su mi uvijek radili bez greške. Zadnji laptop koji sam imao i dao bratu, jer sam si sada kupio MBP (moj prvi Mac), je HP koji već treću godinu radi bez greške, osim što se odlomio komad plastike nakon pada. Ne znam, valjda sam imao sreće s kompjuterima... iako mi moje mašine godišnje odrade barem 2500 sati.

Sada sam, pored desktop PC-a, ponosni vlasnik MBP već tjedan dana i očaran sam sa proizvodom. OSX je nešto najbolje što sam doživio do sada u kompjuterskom svijetu i ne namjeravam instalirati Prozore gore ni za živu glavu, a HW me je totalno očarao s dizajnom!
Nekvaliteta Apple HW se treba vezati za third-part proizvođače koji u svim područjima postaju sve lošiji. Ono što se može vidjeti i osjetiti pod prstima na Mac-u je fantastično. Mac-a mi je donio friend iz USA incase torbi i prvo što sam vidio i dotaknuo bio je kabel. Čim sam osjetio robusnost i teksturu tog kabela u ruci bilo mi je jasno s kakvom razinom kvalitete imam posla. Možda zvuči blesavo ali sam kabel me je kupio za sva vremena, da ne pričam o detaljima kao o lampici/indikatoru na utičnici MagSafe-a. Do you get the picture? Nije potrebno da nastvaljam.
Smayoo je komentirao da je se napopravljao tolikih i tolikih PC-a i ja mu vjerujem samo što nije niti imao prilike popravljati Mac-ove jer ih niti nema toliko kod nas. Bez obzira, ja svejedno mislim, iako nemam bogatih osobnih iskustava s Mac-ovima, da se Mac-ovi zasigurno manje kvare od PC-a. Ustvari, nadam se ta je tako!
MBP sam isključivo kupio zbog dizajna i baterije, a sada mi je drago jer sam doživio i divote OSX-a. Desktop Mac sumnjam da ću uskoro kupiti ali kada budem imao dovoljno love za to potpuno ću preći na Mac mašine.

Usput, imam i jedno pitanje...ova mi tema stvara anksioznost po malo...
Pošto sam Mac-a dobio iz USA da li mi se kod nas priznaje garancija? ...i sve što imam je račun iz američkog Apple Stora.
U Rijeci Kreativni odjel to odrađuje ili...?
07.04.2011 | 09:00
Dražen kaže:
Ajmo ovako: za 10.000 i kusur kn NE ŽELIM DJEČJE BOLESTI, želim da sve radi BEZ IJEDNE GREŠKICE, a ukoliko išta rikne u garantnom roku da mi se poravi bez pogovora i to ljubeći mi k...c sa osmijehom na licu.

A ako je u pitanju muški?!

Nego, vrijeme je za jednu malu priču koja ide u ovom smjeru, barem posredno. Sjećam se prije nekih 6-7 godina, izašla nova novcata E klasa. I bi izložena na ZG Auto showu u srebrnoj izvedbi, E500, stakleni krov, koža itd... Uglavnom, nakićen auto do übera, cijena preko 150 iljada ojra netto.
I moj tadašnji direktor i glavni urednik ga (po)kupi na račun firme. Sve krasno, kad nakon mjesec dana zapali se lampica elektronike. Javi se on uvozniku koju mu je i prodal auto i ovi vele da ga samo doveze i oni budu pogledali kaj je. Tako i bi. I podigne auto koji radi, nema greške, sve pet. Nakon dva tjedna opet ista stvar. Sad je već malo ljut kad ih nazove i oni mu vele da opet dopelja auto, ali sad baš nema vremena pa mu savjetuju da se samo malo brže proveze po autocesti i to će se ugasiti samo od sebe. I tako se on zaleti na obilaznicu i stisne auto preko 200 km/h i , gle čuda!, zbilja se lampica ugasi.
Dva-tri tjedna kasnije, opet se lampica upali. Sad je već jako ljut kad ih nazove i sad oni šalju nekog svog šegrta da pokupi auto i sad se on vozi po obilaznici umjesto vlasnika... Vrate mu auto, lampica je ugašena, ali, ne lezi vraže! Ista se opet pali nakon nekoliko dana i sad diša dolazi k meni s vrlo jednostavnim upitom: gdje je servis Mercedesa u Austriji? I pošaljem ga u Klagenfurt.
Epilog: kad je došel tam, oni su spojili auto na komp i odmah uočili da nije odrađena prva kalibracija sustava koja se treba napraviti prije isporuke. Naime, E klasa može doći s nekoliko raznih dimenzija guma i njih treba ukucati u sustav koji onda prema tome odredi ostale parametre. Ovako, on pokušava izmjeriti polumjer kotrljanja (to NIJE dimenzija gume) i kad mu se dogodi da ima odstupanja (različita opterećenja kotača zbog neravnina na cesti itd) onda ne zna kaj bi i javi grešku...
Ukratko, ovi su mu to poštelali za pet minuta i vratil se doma, sretan i zadovoljan. I sad je krenul u napad i nazval uvoznika da im veli kaj ih ide i kak je izgubil cijeli dan na put u Klagenfurt i vrijeme i živce zato kaj oni nisu odradili svoj posel. Sugovornik ga je strpljivo slušal dok mu nije na koncu samo rekel da oni to nisu mogli znati, jer nisu bili na školovanju za novu E klasu.....
E pa, živjeli, toliko o tvojo tezi o ljubljenju i odnosu prema mušteriji koji je mogao kupiti jeftiniji, ali je kupio skuplji proizvod....
07.04.2011 | 09:27
Dobar ti je direktor.Moj jaran je kupio golfa 5-cu i poslije par dana mu pocne krckati nesto iza instrumental table.I on na servis i auto je bilo par dana,citav interijer demontirali,na svaki dio zalijepili neke trake i stvarno ,nije vise cuo kuckanje.U medjuvremenu mu dali auto na koristenje, izvinjavali se , samo mu nisu k....c ljubili.
Ja otisao sa iMacom, krcko mi HD , prvo mi zamijenili za novi,dodjem kuci ista stvar.odem opet, oni mi kazu to je normalno.Kako normalno kad moj stari iMac nisam nikad cuo.Odgovor je,mi tu nista vise ne mozemo uraditi.Rekoh, mozete li staviti disk od 2 terabajta, tj zamijeniti.kazu mozemo.Zamijene i sad se vise ne cuje.Htio im otici i reci, izgleda da je sad nenormalan jer se vise ne cuje.A rodjak u Kanadi je isti 27-cu tri puta nosio na servis, i tek 4-i je radio kako je on mislio da treba da radi.ne znam koji im je sa ovim HD-ima.masa se ljudi zali na to a oni nista.pa mjenjaj dobavljaca ili stavljaj HD od 2tb.
Ali eto ,opet u globalu sam zadovoljan.Cak ,sestru i prijatelja nagovorio da predju na Apple.
07.04.2011 | 09:28
Da se pridružim Smayoo-u, tri maca do sada (kupljena rabljena), sve uredno radi. Iznimka je eMac kojem je riknuo originalni hard (mašina stara 7-8 godina - za ocekivati). BTW, slicni simptomi kao kod Krugovala - aplikacije se dizu par minuta, Spinning Beach Ball...
07.04.2011 | 09:45
evo ja danas idem odnjeti imaca na servis, hvala vam svima na odgovorima inaće da simptomi su bili da se aplikacija diže par minuta, spinning beach ball svako malo, ali ono što me navelo da posumnjam na hard (prvo sam mislio da je memorija u pitanju) jest to da kad bi se spotlight uključio bi trebao pričekati po par minuta (searching) prije nego što bih mogao tražiti file na kompu, što znaći da hard disk nije bio spreman (odnosno idle).. uglavnom eto danas idem po novi hard, inaće obožavam maca i nebi htio da ispadnem kao hater i flamer... samo blago isfrustrirani (ali opet prezadovoljan) korisnik
07.04.2011 | 10:30
Član kaže:
Usput, imam i jedno pitanje...ova mi tema stvara anksioznost po malo...
Pošto sam Mac-a dobio iz USA da li mi se kod nas priznaje garancija? ...i sve što imam je račun iz američkog Apple Stora.

Prijenosnici i Mac Mac Mini imaju međunrodnu garanciju, dakle svejedno je gdje je kupljen.
07.04.2011 | 11:00
1. MBP late 2008. - nikakvih problema.
2. iMac 24" early 2008. - nikakvih problema.
3. Time Capsule 500GB, Airport Express - nikakvih problema
4. iPhone 1. gen., iPhone 2. gen., iPod Touch 1. gen. - nikakvih problema

Namjerno sam naveo sve one "drangulije" pod točkom 4, jer se smatraju apsolutnom potrošačkom elektronikom, a i ima "mnogo" prijava kvarova na njih. Mnogo ih se proda, mnogo ih se kvari, mnogo ih padne s 2 metra visine više puta ili slučajno ostanu u džepu prilikom ulaska u more (vodu), ali to se ne kaže već je lakše reći kako eto proizvod ne valja.

@smayoo je napisao o kvarovima na PC-ima i slažem se s njim 100%, jer sam se naservisiro običnih PC-a do besvjesti. Od napajanja, memorija, matičnih, kablova, kontrolera, itd., do pržilica i HDD-ova. Bilo je tu najviše jeftikanera, ali bogumi i vrlo skupih "strojeva" na nivou Mac Proa.
Nekih pravila nema, ali činjenica je da nikako nije u redu reći Apple se puno kvari ili je loš zato što eto 2-3 % korisnika ima neki problem s jednom ili više komponenti, a u isto vrijeme proda se 4-5 milijuna Macova kvartalno.

Kaže @Dražen: "Ajmo ovako: za 10.000 i kusur kn NE ŽELIM DJEČJE BOLESTI".
Slažem se ne želi ih nitko, ali te bolesti imaju svi proizvođači opreme u tom cjenovnom, a i skupljem rangu. Nema tu izuzetaka previše. Stvar je u odnosu prema kupcu (kod nas ga nema, jer realno nema niti original Apple trgovine), onda priznavanje kvara nakon garantnog roka što je Apple već više puta učinio, zatim aplikacije (software) koje dolaze sa "strojem" za taj novac, pa cijelo korisničko iskustvo, itd, itd.

Sve je to "POTROŠAČKA" elektronika, zato radite i trošite u začaranom krugu materijalnog
07.04.2011 | 11:05
pozdrav, isti imac imam i ja, krepao je hdd, pržilica ne radi, i display je počeo dobivati vertikalne špagete u bojama, najlošija serija maca definitivno..
jer imam ibook g4 iz 2004 koji radi super, AL imac koji još radi okay, MBP 17 iz 2006 kojem je crko hard i ne radi mu superdrive
hdd možeš zamjeniti i sam uz malo angažmana
07.04.2011 | 11:35
Upravo o tome i ja govorim. Nitko ne želi da mu nekaj rikne, ali ako već rikava, k vragu, iskoristi priliku i nauči nešto novo. Imaš tutorial na netu, zbilja ga je teško fulat. Nabavi disk i sam ga zamijeni; bit će to novo iskustvo za tebe, a poslije ćeš se bolje osjećati, vjeruj mi. Samo slijedi upute, budi pažljiv i NENASILAN i sve bude OK. To je američanski sajt, da nije sve IZNIMNO dobro objašnjeno, već bi ih razapeli na sudskim tužbama... Dakle, alat u ruke (i on ti je popisan, točno kaj ti treba), deka na stol i ajmo polako....
A kaj se tiče (ne)kvalitete komponenti; tu nemremo niš poduzeti pa se zato s tim ni neću baviti. Objektivno, sve je to SMIJEŠNO jeftino. Hard od 500 Gb za 260 kuna? Terabajtni su sad već po 300-njak kuna, ako se ne varam. Pa jasno da moraju rikavati, kaj ti je?!
Da ja sad sjednem na ZETov autobus i odem u Zagreb i platim kartu tam i natrag, to bi me koštalo 60 kuna. A taj hard je trebalo proizvesti, pa onda i dostavit do nekud i na njemu svi u lancu zarađuju i na koncu opet košta 300-njak kuna.
Riba je odavno dobro primjetio za rutere da su svi smeće. I tome se nema kaj dodati; dok radi, radi, kad krepa, mijenjaj.
Ja sam sebi zamijenio već optikui hard na lampi, optiku na powerbooku (titanium), hard u powerbooku aluminium (12"), dodal memoriju u mini, mijenjal hardove na power macovima i prvim iMacovima. I dalje mislim da su to super strojevi, a ovo kaj je krepalo, krepalo je. Grebiga, c'est la vie, idemo dalje:blush:
07.04.2011 | 12:17
evo sad sam se vratio z servisa u vlaškoj i rekao mi je čovjek tamo da mu je to već 3 imac u 2 tjedna sa istim problemom :/
07.04.2011 | 12:47
Ako su svi kompovi isti, i ako dolaze u tako zgusnutom vremenskom periodu koji je manje-više identičan, onda su hardovi jednostavno odslužili svoje. Odradili su svoje sate i onda krepali, rekao bih?
Nije ti neka utjeha, ali donekle jest; nisi sam u svojoj muci i nesreći...
Sjeti se Šume Striborove; draža je meni moja muka, nego svo blago i sva sreća onog svijeta... Bože, kakve je gluposti izgovorila Majka kroz pero IBM-a (Ivane Brlić-Mažuranić, da ne bude zabune). Mora da je to od onog friškog zraka iz Ogulina:laugh:
07.04.2011 | 13:14
Lako je popravljati kompove i furati na servise kad ti sluze za surfanje i gledanje filmova. Ak rikne zamjenis i opet radi.

Kad ti se pokvari komp koji je u pogonu svaki dan i od kojeg zivis onda stvar bas i nije zabavna. Na mojem novom 27" iMacu su se pojavile fleke, jos je pod garancijom, ali mi ga se ne nosi u servis jer ko zna kolko ce ga drzati na popravku. Ja nemam backup komp na kojem mogu raditi dok ga oni popravljaju.

iMac 20" bijeli - riknuo HDD, Optika i plasticna maska pukla
iMac 24" bijeli - fleke na ekranu
iMac 24" alu - ok
iMac 27" alu - fleke na ekranu
iphone 2g - dio ekrana de radi

u firmi imamo par MACPROova i moram priznati da godinama rade bez greske, na jednom je riknula graficka, ali to je bilo prije par godina. da kucnem u drvo.

pa ti kupuj apple
07.04.2011 | 14:04
Ok, razumijem ja sve to...Proizvođači dijelova su u banani i nije Apple kriv.
ALI, ako se većina kvarova vrti oko HDD, optike i tih famoznih zbivanja oko monitora pa šta Apple nakon par godina pritužbi na te probleme ne može obratiti više pažnje, naći kvalitetnije proizvođače pa makar i podignuti cijenu svojih proizvoda za 10% ili još bolje >>> zadržati cijenu? Reputacija je najvažnija!

Zna li netko čiji se HDD-i i optika trenutno trpaju u Macove? Baš
me zanima!

P.S. HDD još malo pa u mirovinu. Problem manje;)
07.04.2011 | 14:13
Mislim da osim što još malo pa HDD ide u mirovinu, prije njih će barem što se Applea tiče otići optika u vječna lovišta, tako da imamo 2 problema manje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO