Nova baterija za Macbook alu. unibody .
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nova baterija za Macbook alu. unibody .

22.11.2011 | 11:57
Hello ekipa , trebam jedan savjet.
Planiram zamjeniti A1280 bateriju u svom alu unibody macbooku pa me interesira dali mi preporucate originalnu ili zamjensku. Nekako nisam siguran da ce mi originalna imati veci lifetime tj i ovako joj je dosta mali. I prije nego je prebaceno 300 ciklusa je otkazala tj trenutno traje par minuta (probao sve resetove i sheme, kalibracije ).
Jedino bi bilo ok kad bi mi trajala bar 2-3 godine ali si to nikako ne mogu izracunat prema svojem koristenju posto mi je stalno na punjacu a mac kupio vec rabljeni. Bilo kakav savjet je dobro dosao.
22.11.2011 | 12:07
Ja sam prilično siguran da originalna baterija neće biti toliko bolja koliko je skuplja od zamjenske, ako uopće jest. Nemam Unibody već stariji MacBook Pro iz 2008 i meni je originalna baterija izvukla oko 3.5 godine sličnim režimom korištenja poput tvojeg, a pretpostavljam da bi unibody trebao imati samo bolji rezultat.
Treba se i paziti da ne kupiš baš sranje od zamjenske baterije jer u slučaju da ista pukne može ti uništiti i laptop. Da sumiram, ja bi uzeo zamjensku ali od provjerenog dobavljača ako je to moguće.
22.11.2011 | 12:22
Kul, hvala na savjetu. Problem je jedino sto ne mogu izvuc nigdje informaciju na netu od kud bi bilo dobro narucit zamjensku osim mozda sa Macsalesa, kod njih je 100 dolara i jos kad dodam na to nas PDV ispadne 670kn. Dok je nova originalna kod nas cca 1100kn.
Planirao sam mozda neku Genuine sa ebay-a kinesku, ali nisam uspio nigdje iskopat kod kojeg sellera je dobro uzet..ili je kod svih tih China rizik )
22.11.2011 | 12:30
Ja bi svakako uzeo sa macsales.com
22.11.2011 | 12:50
Ja sam uzeo genine kinesku sa E-baya za fotoaparat (Nikon Coolpix 9000) i iznimno sam zadovoljan. Ispalo je ravno 4x jeftinije od originalne (iako i dalje 2,5x skuplje od najjeftinije koju se nudilo na E-bayu). Niti nakon 20 minuta pažljivog uspoređivanja nisam našao ni najmanje razlike između te kineske i ove originalne. Ne kažem da su zaista identične, ali meni izgledaju (a i ponašaju se) potpuno identično.

Za Macbook mi još nije trebala zamjenska baterija (kuc kuc kuc). Ali kad mi bude trebala, ako bude na e-bayu nuđeno nešto što je fco Hrvatska barem 30 jeftinije od Macsales, a da istodobno to nije najjeftinije što se nudi na E-bayu, bez razmišljanja ću kupiti to s E-baya.
22.11.2011 | 12:51
Kontaktirao Macsalaes. Na njihovom siteu postoji baterija za 5,1 macbook kakav ja imam ali izricito na vise mjesta isticu da je samo za verziju za 15" ekranom. :-/ Nista od Macsalesa. Neki drugi shop ?
22.11.2011 | 12:54
Jedina mi je bojazna kod tih kineskih da mi ne iscuri ili se desi neki defekt pa ce me kostat to i vise nego original za 1100 kn .
A i upitni je broj ciklusa punjenja :-/
22.11.2011 | 13:31
A s originalnom, kao, nije upitan?

Sve je to stvar sreće.

I, ne zaboravi, i "originalne" se isto proizvode u Kini.

Kad gledaš na E-bayu, uvijek imaš fotku proizvoda. Kupi ono gdje je s fotke očito da ima oznake kao originalna baterija. Ako ti pošalju nešto drugo, žališ se preko PayPala i dobiješ novac natrag.

Naravno da je moguće da su se neki falsifikatori potrudili da na totalno smeće zalijepe naljepnice koje djeluju 100% kao originalne, ali puno je vjerojatnije da su to baterije iz iste tvornice.
22.11.2011 | 14:22
Mylo182 kaže:
Kul, hvala na savjetu. Problem je jedino sto ne mogu izvuc nigdje informaciju na netu od kud bi bilo dobro narucit zamjensku osim mozda sa Macsalesa, kod njih je 100 dolara i jos kad dodam na to nas PDV ispadne 670kn. Dok je nova originalna kod nas cca 1100kn.
Planirao sam mozda neku Genuine sa ebay-a kinesku, ali nisam uspio nigdje iskopat kod kojeg sellera je dobro uzet..ili je kod svih tih China rizik )

Ja sam prije malo više od dvije godine za HP NX9105 uzeo ovo: www.dealextreme.com/p/hp-r3000-compatibl...000-x6100-more-28653 ,... original HP-ova je držala oko 2,5 sata, ova zamjenska u početku oko 3 sata, a sad još uvijek drži oko 2,5 sata,… kod nas takva baterija dođe oko 900 kn, a kod njih me 42$ odnosno negdje oko 245 kn,… dostava je free, a carine nema,… odnosno neko mi je prvo na paket lupio štambilj za carinjenje, a potom ga poništio jer komponente računala ne podliježu carini,… dostava je bila nekih dva tjedna,… eto možda sam pomogao,… mislim ja sam probao računajući u startu da sam možda bacio tih 250 kn, no do sad nisam požalio
22.11.2011 | 14:52
@Smayoo Kuzim, ma mislio sam konkretno na to da se kod orginala barem zna odprilike da je cca 300 ciklusa dok kod zamjenakih ne..moze bit 100,200 a mozda i vise . Thnx anyway, procackat cu po ebayu.

@Bertone Siguran si za ovo oko carinjenja? Tj vise nije carina sad nego PDV. Jer sam negdje prije jos procitao da na komponente bas ide PDV.
22.11.2011 | 15:03
Mylo182 kaže:
@Bertone Siguran si za ovo oko carinjenja? Tj vise nije carina sad nego PDV. Jer sam negdje prije jos procitao da na komponente bas ide PDV.

Carine nema na elektroničke uređaje, tj. stopa je 0%. Na iznose do $50-ak mi nikada nije naplaćen PDV (ukupan iznos je cijena artikla + poštarina). Kupovao sam nekoliko puta baterije za prijenosna računala i uvijek je uredno prolazilo carinu bez dodatnih davanja.

Link
22.11.2011 | 15:07
Točno. Ali inače se PDV plaća uvijek i na sve, osim ako je nešto jeftino (diskrecijska procjena carinika). Samo carine nema.
22.11.2011 | 15:12
smayoo kaže:
Točno. Ali inače se PDV plaća uvijek i na sve, osim ako je nešto jeftino (diskrecijska procjena carinika). Samo carine nema.

Trebao bi se plaćati, ali do sada nisam imao problema sa poštanskom ispostavom carine u Rijeci. Znam da su u ZG znali za iznose od $3, $4 znali prvo slati obavijest o dospijeću pošiljke na carinjenje (ja mislim da je 9kn), pa onda PDV na taj mizerni iznos, pa još troškovi carinjenja oko 15-ak kn.
22.11.2011 | 15:20
Hvala decki. Mislim da je odluka pala na zamjensku.
Nasao sam 3 potencijalne na ebayu.

Ove prve dvije su sa garancijom od 3 godine
www.ebay.com/itm/Original-Apple-MacBook-...4a317#ht_7212wt_1221
www.ebay.com/itm/Original-Apple-MacBook-...e0880#ht_3204wt_1219

a jeftinije su od recimo ove kojoj je garancija 1 godinu
www.ebay.com/itm/New-Genuine-Apple-MacBo...47fb5f#ht_3116wt_986

Mislim da nisu najjeftinije jer ima za 30-40 dolara. Ja bi cak uzeo u skuplju , pa i za 100 dolara da znam da ce funkcionirat kak spada i da ima garanciju.
22.11.2011 | 15:33
To je to. Ja bi na tvom mjestu kupio.

Samo, računaj s tim da se, za proizvod te cijene, što se garancije tiče - bila ona jednu godinu, tri ili tristotri - ne oslanjaš na garanciju. Naima, za proizvod te cijene jeftinije ti ispadne da kupiš novu, nego da im šalješ natrag neispravnu da bi oni tebi poslali novu ispravnu i da to sve čekaš mjesec dana i za to vrijeme nemaš baterije.

Možda nisi obratio pažnju na uvjete prodaje na dnu, među kojima piše:

4. Buyer will be responsible for all kind of return shipping/shipment to the seller for resolving the problem, please understand this is one of auction policy.

Drugim riječima, slanje pokvarene baterije bi morao sam platiti (a za to te HR pošta odere ljuto), a možda bi ti oni odlučili naplatiti slanje zamjenske baterije (iako vjerojatno ne, jer ovdje oglašavaju free shipping pa se uvijek možeš na to pozvati)

6. Shipping, handling and issuance costs are not refundable.

Dakle troškove slanja pokvarene baterije ti neće nadoknaditi ni u kojim uvjetima, bez obzira što je kvar pod jamstvom.

No, ja se time ne opterećujem. Jednostavno - kupnji pristupam tako kao da garancije niti nema. I opet mi se bolje isplati. Jer i za "original" kupljen kod Apcoma u Zagrebu, vrlo je upitno da li bi ti priznali garanciju na bateriju ili bi se vadili da je pokvarena neprimjerenom uporabom.
22.11.2011 | 16:10
Thnx, nisam uopce primjetio to u oglasu.
Odlucio se za ovu www.ebay.com/itm/New-Genuine-Apple-MacBo...47fb5f#ht_3116wt_986

Izgleda kao original, ako su slike autenticne, 60 dolara je i feedback sellerov je 99.5%. Kaj kazes ?

Ili ova
www.ebay.com/itm/Genuine-Battery-Apple-1...c1a54e#ht_2218wt_986
22.11.2011 | 18:24
Nisam na dealextreme-u kupovao bateriju za Apple već za HP kojeg sam s ovom zamjenskom baterijom od 5% do 100% za ove dvije godine punio sigurno više od 300%,… između toga dopunjavao ko zna koliko puta i kapacitet joj je još uvijek 78% od deklariranog (maloprije provjerio),… ne kažem da tamo kod njih kupiš zamjensku bateriju no da sve ovisi koliko imaš sreće i da je (meni) glupo davati 100$ za nešto što će možda biti ok, možda ne,… garancija je također stvar sreće,…
PDV/Carina,… carine nema kako su drugi već napisali, a ni PDV mi dosad (Zagreb) nikad nisu naplatili iako sam deal-u do sad kupovao barem 15-ak puta no iznosi nikad nisu bili veći od 100$,… kod njih je jedino ponekad problematična dostava, vremenski, od 5 do 80 dana,…

... i slažem se s Smayoom kod pristupa kupnji zamjenskih stvari, o garanciji kao takvoj ni ne razmišljam,...
23.11.2011 | 01:22
Pala odluka na ebay, samo ne znam koju od te 2 uzet ) u principu je svejedno , mislim da cu uzet ovu drugu. Smayoo apruvaš ?
Steta kaj na dealextreme nemaju tu kaj meni treba.
23.11.2011 | 13:09
Nemoj ti sad slijepo slušati mene. Da ne bi ispao poslije neki problem pa da ti ja budem kriv.

Te dvije koje si zadnje gledao su zapravo ista stvar. Možeš odlučiti na en-ten-tini.

Moje je iskustvo da stvari iz Hong konga stižu nešto brže od onih koje se šalju baš iz Kine (Shenzen i tako to). Ali nemam pojma je li to pravilo ili se samo meni tako trefilo.

U svakom slučaju, čekat ćeš dugo jer se baterije ne smiju slati avionom (ne znam detalje, ali navodno ne podnose nagle promjene tlakova i temperatura koje se dešavaju u prtljažnom prostoru aviona) pa će ti pošiljka doputovati brodom. Dakle, pripremi se na mjesec dana čekanja.
23.11.2011 | 20:46
Ma ne dolazi u obzir, kakva krivica puno ste mi svi pomogli sa savjetima, samo se ja nisam mogao odlucit koju uzet. Na kraju sam narucio ovu iz Hong Konga. Kad dođe i kad je počnem koristit, napisat ću kako se ponaša da ljudi koji imaju isti problem znaju.
23.11.2011 | 20:59
Meni je putovala točno 20 dana i onda još 15 bila na carini u ZG,... prevedeno relacija Hong Kong - Hrvatska skoro pa jednako kao Hr birokracija
23.11.2011 | 21:37
U Rijeci se obično ne čeka toliko. Kad ti šalju poziv da dođeš dolje donijeti račun i to, onda ispadne sve skupa najdulje, i to bude (ovisno koliko brzo reagiraš) do 7 dana.
23.11.2011 | 21:54
Ja sam je dobio malo prije Božića jer nisam htio naručivati iza Nove Godine jer tad počinje Kineska nova godinu i tada pošiljke kasne i po 60 dana, tako da je možda Zg carina bila zatrpana zbog blagdana, a i ranije sam napisao da su mi bateriju prvo carinili pa onda poništili carinjenje,... uglavnom baterije putuju malo duže to je istina, a onda sve ovisi o sreći, no bitno je da baterija kad stigne narednih godinu dvije vrši svoju funkciju i sve ok
23.11.2011 | 23:02
Čitajući ovaj post odmah sam išao provjerit koliko to ciklusa ima moja baterija. Huh, nemalo sam se iznenadio kad sam vidio da je upravo 664-ti ciklus, "zdravlje" baterije je na 40 %, mislim da je vrijeme da i ja naručim novu, kinesku fkors

lp,

ray
24.11.2011 | 17:45
I ja imam MacBook Pro 15" star 3 godine na kojem se još dala mijenjati baterija.
Još funkcionira al na 70% zdravlja i ima već 900 ciklusa, bez obzira što je deklarirana na 300.
Ne vjerujem da kineske mogu tako nešto.
Isto sam gledao kineske al mi se za 200KN razlike nije dalo riskirati s obzirom da sam vidio dosta negativnih komentara kupaca tipa izdrži 2 mjeseca i ćao.
Iako znam i za pozitivne primjere, tipa baterzija za Acer Timeline je bila 6 put jeftinija od originala i radi već godinu dana
Odlučio sam se za NewerTechovu bateriju:
www.newertech.com/products/macbpro_batt_15_uni.php
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.11.2011 | 18:25
Na žalost moja iskustva sa kineskim zamjenskim baterijama su uglavnom negativna. Najzadnji primjer je takva baterija za PSP. Od samog starta puni se duže, a traje upola kraće, premda na njoj piše da ima veći kapacitet od originalne Sonyjeve. Što je najbolje ikona na ekranu PSP-a uopće ne pokazuje točno stanje baterije, već kad dođe negdje na nešto više od pola, odjednom padne na prazno i naravno PSP stigne izbacit upozorenje i onda se sam ugasi.

Da ne spominjem njihove alkalne baterije koje su čisto smeće i žali bože i ono malo para što koštaju. Mislim da moraš biti pravi srećković da kupiš to kinesko smeće koje zovu baterijom pa da stvarno traje i izdrži barem koliko i original.

Kao i uvijek vrijedi ona: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino" kinesko smeće - nadodao bih ja

Najžalosnije u cijeloj priči je što se sada i brand baterije proizvode tamo pa i njima opada kvaliteta, ali su ipak još za trunku bolje od onih noname ili kineskih "Chang Ping Pong" baterija.
24.11.2011 | 21:15
Mislim da je ovo generalizacija i, kao svaka generalizacija, sigurno je loša. Isto kao da kažeš da su sve talijanske cipele super, a sve, ne znam... poljske su s*anje.

Moja su iskustva super, ali nisam nikad kupio baš onu najjeftiniju, čistu noname bateriju, nego neku srednje cijene.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
24.11.2011 | 22:42
Da smayoo, ja sam generalizirao, ali ti si banalizirao. Čini se da smo se već naviknuli na sve slabiju kvalitetu jer ju zapravo više nemamo ni s čime usporediti s obzirom da je generalno svemu opala kvaliteta na račun kvantitete.

No i sam si na kraju priznao da baš nisi kupio onu najjeftiniju bateriju, a što se tiče tvog zadovoljstva s onom srednje cijene zar to nije samo subjektivno? Naime, znaš da ni ta nije dobra kao original, ali se tješiš da si je ipak manje platio. S obzirom da se i original danas proizvodi u Kini, sumnja da biš mogao loše proći, a puno platiti još je jedan od razloga zašto si sretan sa onom srednje cijene

BTW koje to talijanske cipele, one koje se isto tako proizvode u Kini?
24.11.2011 | 22:44
Prije koju godinu sam naručio iz Hong Konga Toki voki sa punjačima, a pola baterija sam mogao baciti poslije par dana, a ostalo je isto kratko trajalo. Tako da sam skeptičan. A za električni skuter tri garniture po 4 kom u tri godine (12V - 12Ah ). Samo se napuhnu. Šrot ! Zapravo od prve je jedna još dobra. Mora biti i malo žita u kukolju, jel žabac !
24.11.2011 | 22:52
Naravno da nije dobro generalizirati stvari,… Smayoo recimo često (sorry) pljuje po HP-u,… ja sam dosad promijenio tri HP-ova laptopa i dva PC-e,… plus kaj sam do sad na poslu promijenio još dva HP-ova PC i svi su bili neka srednja poslovna klasa,… i sa svima sam bio zadovoljan, ono što su morali odraditi, odradili su, laptopi se nisu rasklimali, plastike popucale, napajanja pregorjela, crkli hardovi ili optike,… a kako mi je za posao ponekad bio potreban paraleni port (a doma sam imao jedan stari laptop) krenuo sam u kupnju baterije za osam godina stari NX9105 i ostao zgranut cijenama upitno originalnih baterija za njega kod nas (oko 900 kn) i jedina normalna opcija je bila uzeti kinesku zamjensku koja je koštala skoro 4x manje,… i mnogi "stručnjaci" su me odgovarali od toga pričama o kineskom smeću,… ja sam probao i nisam pogriješio,… i žao mi je svih ljudi koji popuše kod kupnje, ali barem korisnici apple računala ne bi trebali imati predrasude jer "razmišljaju drugačije",…

Zapravo Smayoo je u pravu, kod kupnje zamjenskih dijelova se ide na nekakvu zlatnu sredinu jer ako je razlika u cijeni prevelika vjerojatno je kvaliteta upitna (ili porijeklo robe), a ako je razlika u cijeni premala, onda nije isplativo uzimati zamjenski dio,…

Na kraju, sve je to osobno viđenje zadovoljstva kupljenim,… pa neko je zadovoljan i sretan kaj uhvati poglede prolaznika dok u caffeu pregledava "net.hr" na MacBook Pro-u, dok je neko drugi sretan kaj na istom tom lapu bez stresa može dovršiti ili poslovnom partneru prezentirati posao koji je obavio,… obojica su subjektivno jednako zadovoljni laptopom,…
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO