22.07.2012 | 22:51
Evo malo kasnim jer je trebalo čitav dan na mojem poluispravnom DSL-u da se sposkida skoro 2GB updatea.
Dakle redom, kako nemam nikakav softver za enkodiranje niti sam to u životu radio, napravio sam CPU stress test kako je predloženo
ovdje.
Usporedo sam testirao MacBook Pro iz 2008 (dual core 2.4GHz) i Novog Proa. User account identičan na oba budući da je prebačen sa migration assistantom.
Na starom sma pokrenuo dva procesa, na novom 8 (za svaki CPU core po jedan), I evo rezultata nakon par minuta rada (nakon što se temperatura ustalila):
MacBook Pro 2008: CPU 74 °C GPU 63 °C
MacBook Pro Retina: CPU 56 °C GPU 57 °C
Zaključke izvucite sami. Inače, stari MacBook je bio uzdignut na postolju, novi je bio na stolu. Na novom su se uključili ventilatori i bili su prilično čujni.
Znam da ovo ne opterećuje GPU ali ne znam s čime bi ga opteretio pa recite što točno i kako da testiram.
Što se skrola u Safariju tiče, meni se doima najnormalniji, ne primjećujem ništa čudno. Što se ekrana tiče, još je rano reći, ali nakon malo isprobavanja meni još najviše odgovara kada ga postavim u nativnu rezoluciju (najsitnija slova). Najnormalnije mogu čitati GUI elemente i sistemski font a izbjegavam problem sa aplikacijama koje ne podržavaju Retinu. Recimo ako je display postavljen na Retina (sredina) onda slova u Safariju izgledaju odlično (no bitmape kao recimo Jabučnjak logo u headeru nisu baš oštre, jasno), ali u Operi su mutna. Međutim ako stavim native rezoluciju, u Operi mogu ako želim uključiti zoom po želji i u tom slučaju je tekst i odličan kao i u Safariju. Kako baš svaka aplikacija koja u prozori prikazuje sadržaj ima i Zoom, mislim da će mi default postavke biti native rezolucija. Možda imam natprosječan vid, ali meni je to taman.
Druga prednost je da u icon previewu sada vidim jasno pročitati tekst na slici što na starom displayu nije bilo moguće.
I konačno, najnormalnije mogu jasno čitati teskt u PDF dokumentima sa zoomom postavljenim na full page (kako preferiram), dok sam prije morao zumirati na page width da mi se ne zamuti u glavi.
I da, ako ne želite Retina model nemojte ga ni pogledati jer stari display nakon toga zaista izgleda mutno....nema povratka.
Ja zadovoljan, možda nije za svakoga, ali meni Retina display odgovara.