MacBook Pro Retina iskustva iz prve ruke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro Retina iskustva iz prve ruke

23.07.2012 | 15:03
@jzelko - da se ubacim u vezi iPad-a, npr. moja majka dok je koristila iPad 2 za čitanje trebala je uvijek nositi naočale, dok sada sa iPad-om 3/new iPad-om ih ne treba. Vjerovatno onda razlika se i to podosta(ČITAJ JAKO PUNO) osjeti - to je za one koji ne vide razliku između (NE)RETINE.
23.07.2012 | 15:50
Onda što? Nisam ćorav?
23.07.2012 | 16:08
Možda! Ili si samo Nevjerni Toma. Ako se na varam, blagoslovljeni (vidom?) su bili koji vjeruju a da nisu vidjeli...?
23.07.2012 | 16:29
E, nemoj sad... Poslije će pravovjerni mene napast da opet hulim protiv njihovog Boga.
23.07.2012 | 16:49
MacBook Pro sa Retina zaslonom još nisam vidio, tako da baš i ne mogu komentirati, ali što se iPad-a tiče...
Uzeo sam svoju dvojku nakon što je izašla "trojka", dugo sam ih uspoređivao, i zaključio da iako "trojka" bez sumnje ima bolji
ekran, ta razlika za mene ne opravdava razliku u cijeni.
Da, HD fotografije izgledaju bolje, duže čitanje je vjerojatno ugodnije itd; Ali za svakodnevnu upotrebu (moju) je i dvojka više nego dovoljna.
Mislim da Retina ekrani jesu budućnost, ali je zasad malo sadržaja koji u potpunosti iskorištavaju te mogućnosti...
Znam dosta ljudi koji imaju iPad 3, i s njim su jako zadovoljni, ali im je možda najčešće pitanje uz neki novi sadržaj ili aplikaciju:
"Jel to izgleda dobro na Retini?"
23.07.2012 | 17:24
Kako bi se to reklo: "O ukusima se ne raspravlja."

Ili može i ovako: "100 ljudi 100 ćudi"

Priznali svi vi to ili ne razlika je očita kako god okreneš.
23.07.2012 | 17:31
Pa velim - meni nije. Štoviše, ja ne kužim razliku. Pa onda - Riba kaže da sam valjda full ćorav, a ti kažeš da je tvoja mama ćorava pa je njoj bolje. Onda valjda nisam. Ili jesam? Dajte se dogovorite!
23.07.2012 | 17:42
Ljudi, ja sam dao dvije sasvim konkretne i opipljive situacije kada je razlika sasvim jasna, prestanite mlatiti praznu slamu kao da govorimo o nekakvom subjektivnom doživljaju. Ima ljudi koji slabije vide i manji fontovi im nisu čitljivi neovisno o rezoluciji, međutim to je problem njihovog vida a ne displeja. Ja nisam među njima i sasvim dobro vidim pročitati sve.
23.07.2012 | 17:49
@Riba - slažem se u potpunosti sa tvojim zadnjim komentarom.

@smayoo - tebi bi bilo najbolje da iznajmiš(HA-HA) RMBP na mjesec dana, pa ću te onda pitati kad se vratiš na stari, "JEL IMA RAZLIKE?" - bez ljutnje.
23.07.2012 | 18:14
Evo, posudi mi ti svoj. Na mjesec dana.
23.07.2012 | 19:39
Sve za tebe , samo da te uvjerimo da IPAK ima RAZLIKE.
23.07.2012 | 19:48
Ne, OK, sorry, krivo sam se izrazio. Jasno je da razlike ima i razlika je meni vidljiva utoliko što su slova debelo presitna da ih ja čitam bez naprezanja. Ona su kristalno jasna, siguran sam, ali su presitna. Eto. Ali, kako kažem, inače nemam problema s vidom. U principu i ova sitna slova na retina displayu ja mogu čitati, ali osjećam da se moram naprezati, a to mi se ne da.
23.07.2012 | 19:54
@smayoo - slike dolje samo za tebe i sve ostale koji kažu da RETINA NIJE NIŠTA POSEBNO, i da okončamo ovu raspravu.

Eto nadam se da sam te barem MALO uspio uvjeriti da je to ono nešto PRELIJEPO.

Probaj i ti - SVIDJET ĆE TI SE.
Prilozi:
23.07.2012 | 19:59
http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/IMG_0288-9b0b8443e21357f6552119f2dc4a7efe.jpeg
Prilozi:
23.07.2012 | 20:00
http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/IMG_0289.jpeg
Prilozi:
23.07.2012 | 20:48
Nitko ne sumnja da je to nešto lijepo...
Onako usput, malo su boje spaljene na prvoj fotki...
23.07.2012 | 21:32
E to SPALJENO je RETINA.
23.07.2012 | 21:34
Gle, nije da se inatim, ali ja *stvarno*, majke mi moje jedine, ne kužim što je tu prelijepo i što je tu bolje. Štoviše, uopće ne kužim od te dvije slike koja je retina, a koja nije.
23.07.2012 | 21:43
Pa ljudi moji o čemu se tu uopće raspravlja??
Uzmite u ruke iPhone 3g/gs i iphone 4, otvorite istu web stranicu na oba mobitela i gledajte. Tko ne vidi razliku obavezno okulisti

Smayoo jel ti to ozbiljno??
Pa dal ne vidis da se na drugoj vide pixeli ekrana i pogledaj samo polja na gitari da se uopce ne vide, a pogledaj na prvoj se skoro vide i zice
23.07.2012 | 21:44
Ma je ima i toga, dobro ti kažeš, ajmo' mi radije nešto konkretno pojesti i popiti, a RETINOM neka se bave stručnjaci, mi smo ovdje samo da im damo svoj novac i to je to(A HOĆEMO ILI NEĆEMO BITI ZADOVOLJNI TO JE NAŠA STVAR - STVAR KUPCA).

Živjeli!
23.07.2012 | 21:53
Pa dobro, dokad vi mislite mlatit ovog konja?!?!?!?!?!?!?

Siromak je krepal dva dana naon objave novog kompa a vi mlatite li mlatite........
23.07.2012 | 22:06
Nisam vidio retinu osim na new iPad,sad ovo gledam na air_u i kad razvučem prstina browser do maksimuma ne vidim piksele nigdje osim na onoj slici koju je Toni poslao?? U čemu je kvaka!
jel netko vidi piksele na ovoj slici,ovo sam max. razvukao.

23.07.2012 | 22:27
Ja vidim.
23.07.2012 | 23:14
Ja ne. Blago meni. Moje su oči očito puno jeftinije.

Ni ovo što icanic pise za polja i žice na gitari - ne vidim. Blago meni još jednom.
23.07.2012 | 23:23
Realno ovo sto je Tony postavio razlika je Ogromna,dok ni ja ne vidim pixele na slici koju je postavio cariblanco
23.07.2012 | 23:58
Dobro pogledajte te dvije moje slike. I onda si postavite pitanje:"Jel ja to vidim pixele?"

Realno razlika je OGROMNA htjeli vi to priznati ili ne. Ok, možda se nakon 10min rada ne primjeti, ali nakon par dana ili tjedan/mjesec sa RETINOM pa se vratite na stari model bez RETINE, e tek onda ćete vidjeti OGROMNU RAZLIKU, pa čak i ti @smayoo - VJERUJ MI!

Ja sam dokaze objavio i mislim da opravdavaju sve što sam do sada rekao i dalje ostajem pri tome, i za mene osobno VIŠE NEMA POVRATKA NA NIŠTA BEZ RETINE!
24.07.2012 | 00:14
Sigurno si u pravu samo ne vidim razloga da se deres(velika slova oznacavaju deranje,urlanje,svadzanje....) ovdje niko ni u jednom trenutku nije rekao da nisi ili da jesi u pravo vec se u zadnjih par postova polemise kako neko ne vidi razliku a neko vidi. O kakvim dokazima pricas pa nije neko rekao da lezes ili ne znam ni sam sta vec.Spusti malo loptu ovdje smo da razmjenjujemo misljenja a ne da ubjedzujemo u nesto jedni druge
24.07.2012 | 00:19
Ma neee nikako se ja ne svađam, niti se želim svađati/prepucavati, samo sam htio obrazložiti i dokazati da je razlika i više nego primjetna. Ispričavam se svima ako sam sa svojim CAPS LOCKOM nekoga uvrijedio. Dosta za danas foruma, neta i svega što ima veze sa tehnikom, idem se lagano odmoriti od svega. Peace
24.07.2012 | 00:26
Mislim da nitko ne dvoji o razlici između Retina i običnog ekrana i kako Retina pruža puno bolji "umjetnički" dojam,
mene samo zanima koju prednost taj "umjetnički" dojam daje u svakodnevnom radu.
Npr; obrađujem neku sliku, ili video koji imaju rezoluciju 1024x768, kako će taj video ili slika, a to stvarno pitam vas koji imate Retina MacBook, izgledati? Isto ili bolje nego na običnom ekranu? Da li će ta slika, ako ju želim postaviti kao wallpaper na Retini izgledati bolje?
Mislim da neće, ali ako sam u krivu...
24.07.2012 | 00:48
Pa naravno da nece. Izgledat ce odvratno, kao i slika 800*600 zazvucena na HD rezoluciju.
Ne vidim poantu rasprave, ako prikazem sliku od cm^2 sa vise pixela, slika je bolja i kraj. Mozemo raspravljati o tome koliko je to isplatljivo u ovom trenutku itd, ali ne vidim kako veca gustoca pixela moze biti losa (uz skaliranje GUI elemenata itd). Meni je razlika izmedju slika sa garageband ikonom i vise nego ocita!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO