iPhone 5S i 5C - rasprava
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5S i 5C - rasprava

22.10.2013 | 13:57
Da se nakon auta prebacimo natrag na temu
Evo Ekupi je pretekao i VIP i T-com. Od danas u ponudi imaju iPhone 5s.
Cijena? Prava sitnica

www.ekupi.hr/iPhone-5S-space-gray-16GB-343049.aspx
22.10.2013 | 14:40
Cijena prava sitnica! Mene čudi kako da još nema predbilježbi niti u T-mobileu niti u Vipu za 5S i 5C? Nema niti cijena? Ako prodaja počinje 25.10. to bi već trebalo biti na njihovim stranicama ili se varam? Neće biti ponoćne prodaje? Ima tu još pitanja koja nemaju odgovora!?
22.10.2013 | 14:49
Nekako imam osjećaj da VIP i T-mobile ne znaju koliko bi "oderali" kupce. Pa čekaju do zadnjeg trena.
22.10.2013 | 19:27
Tony.Soprano kaže:
Cijena prava sitnica! Mene čudi kako da još nema predbilježbi niti u T-mobileu niti u Vipu za 5S i 5C? Nema niti cijena? Ako prodaja počinje 25.10. to bi već trebalo biti na njihovim stranicama ili se varam? Neće biti ponoćne prodaje? Ima tu još pitanja koja nemaju odgovora!?

Predbilježbe su moguće, ali na upit kupca u bilo kojem T-centru. Neće ponuditi, ali možeš se predbilježiti
22.10.2013 | 21:50
Mislim kako postoji i neki zakon koji govori o tome da ne možeš prodavati nešto što nemaš na lageru.
22.10.2013 | 22:04
Ne baš tako. Ne možeš prodavati nešto za što nemaš potvrđenu narudžbu kod dobavljača. Ali ne moraš imati na lageru. No t-com ionako ne prodaje, nego prima predbilježbe.
23.10.2013 | 21:40
Evo ja bio u t-mobilu i se-marku (vip) i ovi prvi vele sredinm 11 mjeseca a ovi drugi ne znaju ništa, možda krajem idućeg tjedna! Zapravo mi vip treba jer mi je kod njih istekla pretplata, ali svejedno vele da nema predbilježbi.
23.10.2013 | 21:54
VIP ni zadnji put nije imao predbilježbe, nego su ljudi čekali ponoć i onda počeli prodavati i/ili davati "brojeve" za kupnju.
Osim što su mene zaj..... i kad sam prebacio broj i strpali mi k... u d...! T-Com me nije nikad izveslao, ali su si to naplatitli.
23.10.2013 | 22:22
Kako - VIP nije imao predbilježbe? Ja sam se predbilježio i nazvali su me kad je iP bio raspoloživ.
24.10.2013 | 00:24
Vip i dalje drži 25.10. na webu: www.vipnet.hr/iphone5s-iphone5c
24.10.2013 | 01:28
Uređaji sigurno dolaze 25.10, kada će, po njihovim riječima, objaviti i cijene. Dakle, ništa prije petka
24.10.2013 | 07:55
smayoo kaže:
Kako - VIP nije imao predbilježbe? Ja sam se predbilježio i nazvali su me kad je iP bio raspoloživ.

Za poslovne korisnike, da.
Koloko znam, za privatne nije bilo moguće.
24.10.2013 | 09:34
Aha, eee... Da, nisam to skužio.
24.10.2013 | 10:18
u Vip-u izbacili iPhone 4 iz ponude, ostali samo 4S i petica. O cijeni 5S-a se jos nis nezna...
24.10.2013 | 11:12
5S je skup i u Americi jer ih nema dovoljno. Ne mozes kupiti ni na Apple.com, ceka se 2-3 tjedna.

Ja sam sinoc kupio Factory Unlocked 5S 16GB za 770$ (inace je 650$ + porez).
25.10.2013 | 12:05
Izašle cijene 5s i 5c u VIPu i T-mobile.
Cijene su sramotno visoke i po meni jako odskaču od vremena kad su izlazili 4 i 4s, pa ih neću iz tog razloga ni spominjat. Stoga, nabijem ih po pitanju toga. Potražit ću povoljniju varijantu preko oglasa ili direkt iz USA po prijatelju, a možda i odustati od kupovine jer 4s me za sada dobro služi.
25.10.2013 | 18:02
Cijene samog uređaja u T-mobileu su sasvim u redu. 5s, 16gb, otključan za 5400 kn. Takva je cijena u cijeloj Europi (699 eura). Normalno, ne ulazim u kupovnu moć građana, ali ako ćemo po tome gledat, onda bi ga kod nas morali prodavat po 2000 kn , a tako bi samo izgubili puuuno para
25.10.2013 | 18:39
Zvao sam Vip službu za korisnike, prodaja je počela, centri ih imaju, itd. Ali kad sam zvao se-mark gdje sam zadnji put uzeo telefon i potpisao ugovor oni vele idući tjedan, vjerojatno. Jel tko zna gdje bih mogao produziti pretplatu i kupti iPhone 5s na firmu?

Treba mi jer sam radio iOS aplikaciju za jedne ljude i bio je jedan problem koji sam fol-riješio i da bih to riješio kak spada treba mi zadnji telefon. Znači, bilo koje boje i veličine.
25.10.2013 | 19:16
MACX20 kaže:
Cijene samog uređaja u T-mobileu su sasvim u redu. 5s, 16gb, otključan za 5400 kn. Takva je cijena u cijeloj Europi (699 eura). Normalno, ne ulazim u kupovnu moć građana, ali ako ćemo po tome gledat, onda bi ga kod nas morali prodavat po 2000 kn , a tako bi samo izgubili puuuno para

Neznam jesi li ti normalan ili imas para na bacanje a da ga pri tome ne cijenis ili radiš u prodaji takvih uređaja. Sagledaj malo povijest prodaje predhodnika pa onda nečeš izlijetat s takvim suvislim izjavama.

Uostalom di si ti vidio 5s za 5400? Ja sam vidio u VIPu preko 8000 ako se ne varam, cash & carry bez pretplate.
25.10.2013 | 20:37
Evo da se ja malo ukljucim. Radim u t mobileu i mogu potvrditi da je cijena otkljucanog 5s modela 16 gb 5400 kn.... Ista cijena je bila i 5-ci
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
25.10.2013 | 22:49
A koliko je sada otkljucan ip5 i 4s kod vas ?
25.10.2013 | 23:21
Cijene su brutalne. Upravo sam skužio da je iPhone 4s sa 8GB danas duplo skuplji (2000 kn) nego je bio prije 2 godine iPhone 4s sa 32GB (tada sam ga kupio na ponoćnoj prodaji za 1200 kn (govorim o istim tarifama, oko 150kn/mj).
26.10.2013 | 11:32
iphone 4s 8gb otključani 3148 kn, a iphone 5 više nemamo u ponudi uopće...
26.10.2013 | 14:21
Znači dođem u t-mobile kupim ga za 5400 kuna bez ikakve ugovorne obaveze prema vama i ostalih caka.
26.10.2013 | 14:27
lavanderman kaže:
Cijene su brutalne. Upravo sam skužio da je iPhone 4s sa 8GB danas duplo skuplji (2000 kn) nego je bio prije 2 godine iPhone 4s sa 32GB (tada sam ga kupio na ponoćnoj prodaji za 1200 kn (govorim o istim tarifama, oko 150kn/mj).

Konačno da netko vidi isto što i ja. Stoka hlapljiva.
26.10.2013 | 15:00
A u VIP-u je cijena otključanog iPhone-a 5 16GB black/slate prije dva tjedna, kada sam uzimao svoj, bila 7300 kuna, nešto malo manje - ali to je to.
Ako je ovo istina da je je 5S 16 GB u T-Com-u 5400, to je skoro 2000 kuna manje - i to je ipak oboljšanje jer su novi modeli otključanih iPhonea uvijek stajali oko 7000 kuna kod nas, pa naviše...
  • zk1
  • Korisnik
  • 1
26.10.2013 | 23:14
U t-com-u je i ip5 bio 5400 otključan, vip je uvijek za isti uređaj bio 2 soma skuplji
27.10.2013 | 01:33
Aniive kaže:
Evo da se ja malo ukljucim. Radim u t mobileu i mogu potvrditi da je cijena otkljucanog 5s modela 16 gb 5400 kn.... Ista cijena je bila i 5-ci

A kolika je onda cijena 64-oke? 10.000 kn?
27.10.2013 | 04:45
5400kn, ajmo reci da je to 1000$ je OK cijena, imajuci u vidu da je 1 dolar = 1 euro za Apple prozvode u Europi

U USA je $650 + Tax. S obzirom da ih trenutacno nema, cijene na Amazon/Ebay su vece, ali to ce se stabilizirati.

650$ + 7% tax = 695$ za Amerikanca
650$ + 25% PDV = 812$ za Hrvata + trgovacka marza

Al' svejedno previse ako bas niste neki svjetski putnik, koji koristi 5-6 mobilnih mreza godisnje.

Bolje je uzeti na pretplatu, jer komunikacijske troskove ionako moramo nekome placati, pa je bolje imati subvencioniran aparat.

U zemljama gdje iPhone sluzbeno nema (Srbija, BiH i sl), nazalost ne postoji taj izbor...
27.10.2013 | 08:20
Ja nisam uspio nac na netu da dođe 5400.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?