17.11.2013 | 04:38
@Mario:
To je tvoje misljenje i potpuno opravdano. Necu reci da nisi u pravu.
Medjutim, moja perspektiva je drugacija. Vec smo ovdje pisali o tome u nekom threadu.
Naime, ja imam dvojno drzavljanstvo i vadio sam osobne iskaznice i u Bosni, i u Hrvatskoj. Uredno su mi uzeli otiske svih 10 prstiju na nekom jefitnom kartoncicu u obje drzave, i odnijeli to tko zna gdje.
Tako rade SVIM gradjanima, nisam ja nikakva iznimka.
Koju mi kotrolu imamo gdje su ti otisci? Tko ih cuva? Tko je odgovoran za to? Tko je kriv ako to neko zloupotrijebi? Kroz koliko ruku to sve prodje? Kome je to sve dostupno?
Koje su mjere osiguranja? Pretpostavljam neka bakica koja ceka mirovinu sjedi tu i "brine se" o toj arhivi.
Ne mozes otici na policiju i reci, "A gdje vi to cuvate MOJE otiske prstiju" :/
Zakljucak price je da ja vise vjerujem Apple, nego nasoj administriciji.
I manju mi stetu moze napraviti Apple otiskom prsta, nego da ja imam lozinku od 2-3 broja (jer nemam vremena, niti uvjete, tipkati duge sigurnije lozinke svaki put), pa mi neko ukrade mobitel i zlouporabi sve pohranjeno na njemu (bankovne podatke, lozinke, privatne i poslovne informacije).
Tako da, ja sam jedva docekao da imam ovako sofisticiran sustav zastite mobitela. I mogu reci da je to tako elegantno napravljeno da ga je uzitak koristiti u svakodnevnom radu.
Ali to je samo moje misljenje