04.12.2013 | 04:39
Ako nesto ima sentimentalnu vrijednost za vlasnika, onda se ne prodaje, niti daruje. Vec cuva! Jer vlasniku vrijedi...
Ako to mozes prodati ili pokloniti, znaci da ti ne vrijedi bas toliko puno (u sentimentalnom smislu).
Recimo moj tata (koji je bio strastveni lovac) je mrtav i ostalo je oruzje iza njega.
Puske su stvarno dobre, i odlicno drze cijenu i dan danas, ali nikada mi nije ni na u palo da to prodam. Jednostavno meni to puno vise vrijedi kao uspomena na oca, na nesto sto je on volio, nego novac koji bi dobio za to oruzje.
Isto tako, ne bi to mogao ni darovati nikome, iako meni relno ne treba, jer ne volim ubijati zivotinje iz zabave.
Moze se primjeniti na bilo koji poklon od drage osobe recimo.
Cim vlasnik nesto prodaje (osim ako ga nije VELIKA nuzda natjerala) nije on tako sentimentalno vezan kako prica, vec samo zeli postici sto bolju cijenu
Smijesno mi je reci "sentimentalno se vezao za mobitel"
Sorry for OT, ali ja tako vidim stvari....
//
@JOHN:
Ako novac nije problem, cisto je normalno da uzmes 5S, jer vidim da ga kasnije planiras prodavati. 5C ce ranije zastarjeti i ranije ce poceti osjecati tragove vremena
Dok je 5S ipak ulaganje u buducnost (brzi i jaci CPU, 64bit, finger reader).
Jasno je ko dan da ce svi naredni iPad i iPhoni imati integriran citac otisaka i korisnici ce se naviknuti na tu komociju. Tada ce iPhone 5C biti crna ovca
Mada s druge strane imas paraonike koji se boje da Apple ne proda njihov cijenjeni otisak, pa onda mozda 5C bude i duplo skuplji (kao posljednji nez citaca otisaka)
Kupi oba, na jednom ces 100% dobro proci