05.11.2012 | 23:29
kod mene baterija za sada traje po 24h, ali nije ni potrebno reci da svako malo nesto prckam po njemu. push mail, notifikacije, wifi stalno on, brightness na 1/3 (auto-brightness off), 3G off. iOS 6.0
velicina ekrana nekako najvise dodje do izrazaja bas prilikom surfanja u horizontalnom prikazu. odlicna mi je i sira tipkovnica. u mailu u vertikalnom prikazu na jednom zaslonu stane jos par mailova vise sto nije na odmet.
sto se brzine tice, presao sam sa cetvorke pa mi je razlika poprilicna. multitasking je skoro pa trenutan kod zadnjih par aplikacija (tu i veci ram igra pretpostavljam). kamera se brzo loada i mozes pucati niz slika u vrlo kratkom vremenu.
jos se nisam pozabavio kvalitetom slika, ali i letimicno se vidi da su slike u tamnijim situacijama bolje.
prikaz na ekarnu je nesto ostriji, barem mi se tako cini.
ugodno me iznenadila brzina 3G-a. (vip, centar rijeke).
ogrebotine za sada ne vidim (crni model). nosim ga u dzepu bez zastite (dok ne nadjem neku decentnu zastitu).
sve u svemu, ja sam zadovoljan, i za vlasnike cetvorke mislim da se radi o vecem pomaku. za vlasnike predzadnjeg modela, pretpostavljam da razlika u brzini i nije strasna da sama za sebe opravdava investiciju. malo duzi zaslon je dobar korak naprijed, pogotovo za surfanje, mail, tipkovnicu i video, ali u dosta slucajeva i nije bas ogromna razlika. u nekim aplikacijama uopce ne dolazi do izrazaja.
IMHO, ako netko ima 4s, nema potrebe za peticom. moze komotno sacekati iducu verziju. za vlasnike cetvorke prelazak na ip5 je jako ugodan step forward.