06.11.2012 | 16:57
QWERTZ nisam nikad koristio na P1, osim za utipkati prvih par slova imena kod biranja broja iz imenika. Uvijek rukopis. Olovčica je bila super. Nikad nije ispadala, nikad ni jednu jedinu nisam izgubio. To se događalo na P800 i P910. Ako je tebi ispadala na P1, nešto ti je unutra bilo puknuto, trebao si to reklamirati pod garancijom. Poklopac baterije apsolutno nije bio škripav. Bio je čvrst i solidan. Meni se čini da je taj tvoj P1 nekom ispao na pod ili nešto slično, prije nego je tebi došao u ruke.
mruzic kaže:
Ok, evo započetak daješ konkretni argument. Samo evo ja na svom mobu imam toliko aplikacija za "konkretne zadaće", a znam da ih ima još i više koje nemam.
Daj neki primjer. Ili evo, ja tebi:
- vođenje projekata, po mogućnosti sync sa PM softverom na desktop platformi (može čak i MS Project ako baš mora, ali nije bitno)
- brzinsko skiciranje (ali ne prstom, naravno, jer nisam neandertalac iz pećine) u kombinaciji s bilješkama (ali ne tipkanjem po sličicama slova jer nema šanse da mi je to brže i točnije nego rukopisom)
- pregledavanje nacrta s ucrtavanjem primjedaba i bilježaka (ovo sam vidio proljetos da se nudi u verziji za iPad, s tim što je neki besmisleni tarifni model - naplaćuje se mjesečno i to neku suludu cifru)
- evidencija putnih naloga (tj. kilometara na putu te ostalih putnih troškova)
- evidencija utroška vremena (s alociranjem po projektima)
- pretraživanje i cross-referenciranje adresara po bilo čemu, a ne samo imenu i prezimenu, tagiranje adresara (tag za svaki projekt, daj mi popis svih ljudi s kojima sam surađivao na tom-i-tom projektu)
- tagiranje obavljenih razgovora, one-touch-followup obavljenih razgovora s tagiranjem
E sad il sam ja lud ili se mi nekaj ne razumijemo... I ne želim raspravu, ak ti misliš da ih je 14, ok.
"14" je bilo figurativno. Činjenica je da je >90% svega što se nudi na App Storeu namijenjeno igri, razbibrizi, dangubi i sl. Deklarativno je, ponuda aplikacija ogromna i neusporedivo veća nego je ikad bila na Symbianu, a de facto, kad odbaciš beskorisno, ispadne 3x manje izbora nego je bilo na Symbianu.
A to je sve posljedica filozofije "app za $1" i "bolje prodaj 1000000 beskorisno govno za $1, nego 3000 puta profi alat za $50".
Ovo s rukopisom neznam za što bi ti služilo al ajde nek i je to minus iz nekih tvojih specifičnih potreba za time.
Moja specifična potreba je - "pisanje".
Znaš - ono - duguljasti predmet koji se zove "olovka" uzmeš među prste pa radiš čudne pokrete nad papirom tako da vrh olovke ostavlja po papiru tragove koji se zovu "slova"?
E, isto tako, samo ne po papiru, nego po mobitelu, ali tako da onda on to pretvara u tekst.
I da - to je (meni) brže i točnije, nego tipketanje po minijaturnoj tipkovnici, k tome još virtualnoj. Naravno, ne za napisati knjigu (po tipkovnici normalne veličine tipkam s 10 prstiju, naslijepo, vjerujem brže od 90% današnjih korisnika), nego za kratke bilješke iz ruke, a pogotovo za bilješke koje se kombiniraju sa skicama.
Samo nisi rekao što si to konkretno imao prije 2 g. a da je bilo baš toliko bolje od iphona 5?
Jesam, rekao sam. Sony Ericsson P1i.
Jer ja sam osim ovih iPhonea imao i symbiane Nokie i smartphone sonyericcsone i sad cura ima blackberry i mogu samo reći kad zbrojim sve + i - da samo još odgovornije sam 100% siguran koliko je iphone (ali i androidi) sjajan koncpet mobitela u real life primjeni.
S tim se posve slažem. iPhone je sjajan i sigurno najbolji koncept smartphonea uopće. Tim me više ljuti što se sve kompletno orijentira tome da ga se koristi kao igračku, a ima toliki potencijal.
Naravno ako znaš to izvuć iz njega a da pritom uopće ne moraš biti neki guru user.
Pa evo, molim te, pouči me. Ozbiljno. Ne podbadam, ne podrugujem se, bez cinizma. Zaista bih želio znati kako da izvučem iz iPhonea to što znam da može s lakoćom odraditi, a ne vidim da itko omogućava.