07.11.2012 | 09:56
Ajd da napisem kratko dojmove o i5, imam ga sad vec dva dana, a presao sam direktno sa i4s, pa mozda ce nekome nesto znaciti... Znaci moji kratki dojmovi na temelju mojih navika koristenja.
Dizajn - prekrasan komad hardvera. Bijeli izgleda jako dobro, ali jos uvijek me ekipa cudno gleda zbog izbora boje.
Kinsifova slika je jedini razlog zasto nisam uzeo crni.
Brzina - U ova dva dana koristenja nisam primjetio nikakva spektakularna ubrzanja u odnosu na 4s.
Ekran - iskreno ne vidim nikakav benefit od ove velicine ekrana. Telefon 99% koristim u "Portrait"
modu, i tih par mm mi nista ne znaci u svakodnevnom radu. Mislim da bih vise profitirao da je uredjaj nesto siri, i ovako je nezgodan za drzat u dzepu, pogotovo prilikom sjedenja, viri iz dzepa i imam osjecaj da cu ga prelomit.
Baterija - identicno trajanje kao i na 4s, u mom slucaju je to 12 do 13 sati.
iOS 6 - Provjerio sam Apple maps iz prve ruke i ne planiram koristiti Apple mape, veliki hendikep mi je sto nema appa za Google Maps. Par kuca dalje u mom naselju su stavili muzej (kojeg naravno nema kilometrima blizu), nedostaju dvije ceste u blizini mjesta gdje radim. Staviti cu samo jedan primjer koji sam nasao u poznatom okruzenju...
Osim toga, sto se mene tice nista novo u iOS 6.
Po mom misljenju, ako ne postoji jaka zelja za imat zadnji, najnoviji, najljepsi iPhone, realni razlog za prelazit sa 4s na i5 ne postoji. Da moj 4s nije ispustio dusu, definitivno bi i danas bio u dzepu.