10.11.2005 | 14:44
iMan je napisao:
hm, da, znaci problem je u routeru, trazio sam na njihovoj stranicu support, al nisam nista nasao, sve sam napravio po prirucniku i kad stisnem dial na diagnostic , nista se ne dogadja, ne znam sta cu, router kao switch radi, pa mogu naizmjence na internet s jednim pa s drugim, mislim da je netko spominjao da se samo uz pomoc switcha moze mac ili pc uredit da funkcionira kao router, ako da ,nek se javi.
Da li si prebacio svoj ADSL u routed mode?
Ako ne, toplo ti preporucujem da to napravis. U routed modu upisujes svoj ADSL login/pass direktno u modem i sam modem kreira PPPoE vezu te taj promet, bez obzira da li imas router ili switch, distribuira kroz cijelu mrezu. Ono sto onda jedino moras napraviti je postaviti da i PC i Mac dobivaju svoju IP adresu preko DHCPa.
Dodatna prednost je i ta sto ne moras niti na jednom kompjuteru nista konfigurirati.
Navedeni scenario radi s obicnim switchem jako lijepo ovdje kod mene - ADSL, swtich i 10tak Mac-ova.
Na news grupi hr.comp.adsl mozes naci detaljne upute kako prebaciti svoj modem u 'routed mode'.