Zadnji Lion update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zadnji Lion update

03.02.2012 | 12:48
Da li je netko skinuo zadnji update za Lion?

S jedne strane, neki vele da ima bug koji ubije stroj, a opet...

"What's New in This Release:

Update is recommended for all OS X Lion users and includes general operating system fixes that improve the stability, compatibility, and security of your Mac including fixes that:
· Add Catalan, Croatian, Greek, Hebrew, Romanian, Slovak, Thai, and Ukrainian language support
· Address issues when using smart cards to log into OS X
· Resolve issues authenticating with directory services
· Address compatibility issues with Windows file sharing

Includes Safari 5.1.3 and fixes that:
· Add Catalan, Croatian, Greek, Hebrew, Romanian, Slovak, Thai, and Ukrainian language support
· Address issues when using smart cards to log into OS X
· Address compatibility issues with Microsoft Windows file sharing
· Address an issue printing Microsoft Word documents that use markup
· Address a graphics performance issue after sleep on some earlier iMacs that use ATI graphics
· Resolve a Wi-Fi connection issue when waking from sleep
· Address an issue that may prevent Safari from opening before joining a wireless network
· Fix ..."
03.02.2012 | 13:05
skini ga preko ovog linka i nećeš imati problema support.apple.com/kb/DL1484

nemoj koristiti software update (just in case) i biti će sve ok
03.02.2012 | 13:06
Ja nisam instalirao update.

Apple is investigating reports of 'CUI' errors experienced by users who've installed the recent Mac OS X Lion 10.7.3 Update, notes 9to5Mac.

The update has caused application crashing and error messages with 'CUI' stamped on it, as can be seen in the photo below. According to a source, Apple just sent out the following email to a Mac OS X 10.7.3 test group:

We would like to know if you have experienced an issue after updating to 10.7.3 characterized by the following: Applications crash or quit on launch, The term "CUI" and other graphic anomalies appear in dialogs and windows. If you have encountered this issue please submit a bug report. Be sure to include the following with your report: Install logs, system logs, a full System Report.

If you are experiencing issues with your update, OS X Daily recommends that you install the Combo update.

- Download Mac OS X 10.7.3 Combo Updater (direct link)
- Run the 10.7.3 Combo Updater on top of the existing 10.7.3 installation
- Reboot

vise na ovom linku

9to5mac.com/2012/02/02/apple-already-inv...ontent=Google+Reader
03.02.2012 | 13:30
Da, vidio sam taj Combo update, ali što znači ovaj Croatian language support? Jel cijeli OS plus Safari na hrvatskom sad?
03.02.2012 | 13:31
Ja sam instalirao i proslo je bez problema.na mom iMacu se nestali problemi sa ekranom i budjenjem iz sleepa.sad se na zeninom pojavio wi-fi problem.znaci ponekad joj se konekcija prekine sa wi-fi.sutim nista joj nisam rekao, valjda ce to s sljedecim updateom rijesiti.
  • Law
  • Korisnik
  • 6
03.02.2012 | 13:40
IgorD kaže:
Da, vidio sam taj Combo update, ali što znači ovaj Croatian language support? Jel cijeli OS plus Safari na hrvatskom sad?

Instalirao preko Software update-a, nema problema. Nakon restarta cijeli OS i Safari na Hr.
03.02.2012 | 14:09
Instalirao preko Software Update-a na iMac-u i sve prošlo bez ikakvih problema. Wi-Fi radi nakon izlaska iz Sleep mode-a ali NE RADI AKO UGASIM (SHUT DOWN) iMac TE GA UPALIM NAKON PAR MINUTA/SATI (ako slučajno vani grmi ili sl...)

Dakle, moja konstatacija, PROBLEM SA Wi-Fi-om RIJEŠEN JE SAMO DJELOMIČNO JER JEDNOSTAVNO, PRILIKOM POKRETANJA SISTEMA, UOPĆE SE NE SPOJI SAMOSTALNO NA POZNATU MREŽU NEGO JE POTREBNO TO OBAVITI UVIJEK RUČNO!

Drugo, ako u kojem slučaju koristite VNC kako bi pristupili Vašem ljubimcu izvana (putem dyndns-a ili kojeg drugog servisa), to je sasvim nemoguće izvesti u slučaju da podesite spavanje (sleep) ekrana (ne računala), dakle, AKO EKRAN ODE U SLEEP MODE NAKON NPR. 10 MINUTA A RAČUNALO I DALJE RADI, VNC ĆE REĆI "NO INTERNET CONNECTION"! Znači, ako je monitor u sleep mode isključuje se LAN i Wi-Fi? Savršeno! Nije mi jasno kako si Apple može dopustiti takve bugove. Moje rješenje tog problema je slijedeće: U Energy saver sam jednostavno isključio Computer sleep i Display sleep te upalio neki screen saver. Ako slučajno netko od Vas ima koje bolje rješenje, pišite.
03.02.2012 | 14:36
Ja sam najnormalninim putem napravio update i sve je proslo bez problema. Iako sam vec prethodno skinuo combo jer ako nesto zasteka samo se s njim pregazi postojeci update. Al uglavnom sve mi savrseno radi bez ikakvih problema.
03.02.2012 | 15:29
Ja sam isto normalno napravio update i sve 5,sad vise nemam ni problema sa wifi na iMac-u.
03.02.2012 | 15:36
prebrz sam bio sa zakljuccima. meni opet stari problemi.update nista kod mene nije rijesio.
03.02.2012 | 15:38
Instalirao preko software update-a i sve radi ok. Prebacio na hrvatski radi probe, sve radi normalno.
03.02.2012 | 21:24
Također instalirao preko Software Updatea i stroj radi besprijekorno (24" iMac Early 2008). Postavke jezika naravno na English do daljnjega i zauvijek.
03.02.2012 | 22:58
Software Update Mac OS X Lion 10.7.3 na:
MacBook Pro, 15-inch Early 2008, Processor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM
sve prošlo glatko i sve radi normalno, a po mojem skromnom mišljenju mislim da se računalo manje grije.
04.02.2012 | 00:11
Ja sam bio među prvima koji su uletjeli u CUE-CUE-CUE korupciju i svi su na vrijeme bili upozoreni na Jabučnjak Twitteru i Vikalici.

Apple je ponovio grešku koju je imao na Snow Leopardu, ali izgleda da je ovaj put daleko veći broj pogođenih.

Ukratko, izbjegnite bilo kakav rizik tako da update obavite na način da se skine combo update s Apple stranice u obliku disk imagea.

Tko ima Time Machine, nije problem, sve se u trenu vrati nazad, ali tko nema, izgubiti će sat-dva na reinstalacije i update od nule. Ružnu grešku su napravili ovaj put.
04.02.2012 | 09:00
Prepeglao sam ga za svaku sigurnost sa Combo. Sve radi super, i kao da je prodihao. Manje se grije i treba mu manje memorije.
04.02.2012 | 11:07
Ja ne znam da li je do update-a ili ne ali jutros mi se prvi put desilo da iMac ne mogu probuditi iz sleep-a.Jutros ustao, napravio kafu i da upalim iMac, kliknem na enter , i onda samo cujem kao da hoce da se upali ali ekran crn.Pokusam opet , nista.Morao sam ga ugasiti rucno i opet upaliti.IMac mi se ponasao isto kad auto ujutro nece da upali radi akumulatora.Ono samo cujes pokusaj da okrene motor. E sad do cega je ne znam.Je li moguce da je do zime, jer su mi prozori bili otvoreni citavu noc a u Amsterdamu jutros -18.
04.02.2012 | 12:33
Vjerojatnije je da je do vlage, nego do temperature
04.02.2012 | 12:56
Da nije možda ispod tebe neki Coffee shop, pa kroz otvoreni prozor?
04.02.2012 | 13:08
Ja sam odmah instalirao i prvo sto sam primjetio da se definitivno manje grije nego prije. Zadovoljan skroz.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.02.2012 | 13:08
@scarface32, da nemaš možda bežičnu tipkovnicu? Meni se zna dogoditi da neće odmah upaliti na tipkovnicu, ali onda to obično uspije sa magic Trackpadom
04.02.2012 | 13:09
Što se čudiš da nije radio! Mac ne smije biti niti uskladišten na manje od -5 oC. Ne smije se uključivati dok nije barem 10 oC. To se smatra i kao povreda jamstva, ali ne znam imaju li način da to utvrde.
04.02.2012 | 13:15
Dpasaric vjerovatno je do toga, mada je temp u sobi bila iznad 15 kad sam ga palio.mozda se smrzmuo u toky noci. Sank, kad samkliknuo vidio sam da se u ekranu nesto desilo tj malo je posvijetlio,ali nije se htio upaliti.
04.02.2012 | 13:18
Meni za download combo update-a treba 8 sati(63KB/s) ??? imam 6mb/s internet brzinu
04.02.2012 | 13:25
tino1 kaže:
Da nije možda ispod tebe neki Coffee shop, pa kroz otvoreni prozor?

Dobra
04.02.2012 | 14:39
Instalirao preko software update-a i sve prošlo ok...isprobao gotovo sve aplikacije i niti jedna se ne crasha...jedini problem mi je Wi-Fi...kad izlazi iz sleep mode-a Wi-Fi se ne spaja automatski već se moram ručno spojiti na svoju mrežu...sad neznam dal da čekam neki update od strane Apple-a koji će otkloniti taj bug ili da sadašnji 10.7.3 pregazim combo update-om?
04.02.2012 | 16:01
Ne znam dal se meni čini ili su promijenili izgled pointera ručice nad linkovima. Sad su kažiprst i palac malo u lijevo. A možda mi se samo vrti u glavi?
  • Law
  • Korisnik
  • 6
04.02.2012 | 16:31
danijelr15 kaže:
Ne znam dal se meni čini ili su promijenili izgled pointera ručice nad linkovima. Sad su kažiprst i palac malo u lijevo. A možda mi se samo vrti u glavi?

Mislim da ti se dobro čini...
04.02.2012 | 17:19
Evo i prvi problem kod mene
Uglavnom wifi nakon izlaska iz sleep mode odbija se automatski spojit na mrezu. Al interesantno to mi se jucer nije desavalo ili ja to nisam primjetio mada cisto sumnjam. Cekat sluzbeni update ili pregaziti sve sa combom pitanje je sad?
04.02.2012 | 17:41
Kod mene se novi mini nakon sleep-a spaja na wi-fi bez ikakvih problema, očito je to problem s iMac-ovima i laptopima
04.02.2012 | 17:58
A izgleda da su zaribali i zadnji Snow Leopard update. Najbolje je dat im tjedan dana da se iskoprcaju iz ovih gluposti pa onda skinut update na strojeve.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO