Zadnji Lion update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zadnji Lion update

04.02.2012 | 18:15
Sve mi je naprosto podemonilo... Nemogu se uopce vise spojit na nista preko wifi, kad ga probam spojit preko hotspota od iPhona spoji se al konstantno puca veza.
Naravno da sam brzopleto jucer izbrisao combo sa harda jer je sve radilo i sad ga nemogu skinut jer naravno nema neta. Ostaje mi samo molit Boga da ce mi skuzit zicani net kad dodjem doma...
04.02.2012 | 19:02
Hmm ... napravio sam update preko SW Update-a na dva stroja i sve radi ok,
nisam primejtio nista bolje ili losije ponasanje bilocega.
04.02.2012 | 20:54
Uklonili su standardni 10.7.3 sa servera zbog bugova te preporučuju combo update...

9to5mac.com/2012/02/04/apple-removes-sta...ed-download-instead/
04.02.2012 | 21:23
Rano su se sjetili... Al ajde ovo im je prvi kiks bar od kad ja grizem jabuku
04.02.2012 | 22:42
Sad sam pokusao na zenin Mac bookpro (2011) da instaliram combo ali nece.Govori mi da se ne moze instalirati na njen HD. Ima li savjeta?
04.02.2012 | 23:03
Ja sam i dalje na 10.6.5. Nemam nikakvih problema
04.02.2012 | 23:06
Hahahaha, samo sam tebe cekao Smayoo!! Sad mi je srce na mjestu.
04.02.2012 | 23:40
smayoo kaže:
Ja sam i dalje na 10.6.5. Nemam nikakvih problema

ma smayo i ja bih se vratio na SL ali me ebe cloud.
05.02.2012 | 00:05
Možda si na MBP instalirao admin toolse, pa installer misli da imaš Lion Server. Skini onda update za Lion Server. Imao sam takav slučaj.
05.02.2012 | 00:14
Pokusat cu ujutro.A stvarno je zeza wi-fi odkako sam joj upadate instalirao.
05.02.2012 | 00:17
Ja rijesio problem. Nadam se da je to sad to!
05.02.2012 | 03:42
Instaliran preko software update i za sad ne vidim nikakve greške.
05.02.2012 | 10:49
Evo meni se jutros probudio iz sleep mode-a spojen na Wi-Fi (automatski)!
Čudan je taj zadnji 10.7.3
05.02.2012 | 14:27
Instalirao sam update preko software updatea i za sada nikakvih problema.
Primjetio sam da mi se sada Mini manje zagrijava.
05.02.2012 | 16:34
Instalirao jučer 10.7.3 combo update i za sada se mbp normalno spaja na wi-fi nakon sleep-a. Lion (10.7.2) je bio instaliran preko SL-a (10.6.8) i nije radio probleme niti prije update-a.
06.02.2012 | 17:12
Instalirao update preko software updatea i sve radi ok. Temperature su ostale iste. Spajanje na wi-fi radi ok kao i prije. (Alu iMac 2008 g.)
06.02.2012 | 18:16
I meni na MB Air prošlo ok prek sw updt-a. Sve radio ko i prije - ni bole ni lošije!
08.02.2012 | 21:12
Da li je riješen problem kod software update ili treba pričekat službeno priopćenje?
Ujedno što je bitno napravit ovaj update osim što ima HR jezik?
Ako se ne mjenja ništa posebno, onda čemu update?
Ja još nisan uradija pa san vas tija upitat jel se sad može direktno skidat ili treba preko stranice od apple skidat combo da bi prošlo sve ok?
Pozdra svima

p.s.
Koji Macovi su imali problema, ovi od 21.5 ili oni stariji?
08.02.2012 | 21:55
Ne znam kakva je situacija kod vas, ali meni "Macbook Pro EFI Firmware Update 2.6" jenostavno ne radi. Software update ga downloada, predloži da napravim restart sistema i kad ga pocne ponovno dizati napravi dugačak beep zvuk, nakon toga se sistem digne normalno ali ga software update još uvijek pokazuje za download.

Sistem je 10.7.3 , update protekao bez ikakvih problema
08.02.2012 | 22:05
Ne komplicirajte, skinite combo i sve sigurno radi.

@SubZero, firmware update ti neće raditi ako nisi na napajanju.
08.02.2012 | 22:53
Od kako sam na novom sisetmu, pojavljuje mi se upozorenje kad se budi iz sleep-a. U njemu pise da jos neko koristi moju ip adresu. Imam desetak uredjaja na wi-fi i samo je mac spojen s kablom. sad kako to upozorenje ukinuti? i sta ono znaci. Gledao sam na AE ali nista nisam mogao naci.Svaki uredjaj ima svoju ip adresu.
08.02.2012 | 23:00
dpasaric - hvala, nisam to znao, baterija je bila puna pa nisam mislio da je važno, sad radi
08.02.2012 | 23:06
Ja sam na iMacu 24-inch, Early 2008, Radeon HD 2600, 4 Gb rama primijetio ubrzanje. Prošli update dodao je malo brzine, a ovaj je učinio da sada sve potpuno glatko radi. Mislim da se radi o driverima za grafiku. Originalni Lion je trzao pa sam bio na SL do prvog updatea koji je to djelomično riješio.

Update sam napravio preko software update (sve je bilo backupirano tako da nije bilo bojazni za gubitak podataka) te nije bilo ni najmanjeg problema. Ni tada ni sada. Ja zadovoljan.

I na Miniju 2009. sa 6 Gb rama (predaluminijski Mini) sve uredno radi. Isti postupak updatea.
08.02.2012 | 23:34
scarface kaže:

Od kako sam na novom sisetmu, pojavljuje mi se upozorenje kad se budi iz sleep-a. U njemu pise da jos neko koristi moju ip adresu. Imam desetak uredjaja na wi-fi i samo je mac spojen s kablom. sad kako to upozorenje ukinuti? i sta ono znaci. Gledao sam na AE ali nista nisam mogao naci.Svaki uredjaj ima svoju ip adresu.

A kako je podešen network settings od Etherneta? Dobiva IP adresu od DHCP ili je fiksno namještena? Ako je dobiva od DHCP, da li je dobiva od *istog* DHCP kao i airport uređaji?
08.02.2012 | 23:37
scarface32 kaže:

Kad ti komp to javi on resetira svoju ip adresu tako da ne pomaže ako kasnije gledaš. Probaj dan ranije zapisati njegovu ip adreu, staviti ga u sleep, pa sutra kad sve upališ vidi da li je ista. Ako ništa ne pomogne, stavi na njega fixnu adresu neku. Ako dakle uređaji kreću od 100 ili 101, ovisno o routeru, stavi ga fixno na 150 pa se nikad neće svađati ni s kim.

Inače, jel ovo možda blizu tvoje ulice?
.

.
09.02.2012 | 00:14
smayoo, adresu dobiva preko DHCP-a.i nije isti kao i airport-a. Ali ja mislim da se mjesaju adrese preko wi-fi. jer samo je mac spojen zicom.

igore, zapisat cu veceras pa cu vidjeti ujutro. ako nista dat cu mu fiksnu adresu pa sam miran onda.
To jeste blizu mene.Inace imam srecu pa mi je stan relativno blizu centra.
09.02.2012 | 00:51
E, ne može to. U istoj mreži ti svi klijenti moraju pucati na istog DHCP poslužitelja. Dakle, isključi jedan od ta dva DHCP-a i sve će ti biti OK. Ili stavi neku fiksnu adresu izvan raspona koji koriste DHCP-i.
09.02.2012 | 02:48
scarface32 kaže:

Nije tebi ni loše tamo. Baš dok sam čitao tvoj post gore u jednom prozoru Safarija drugi prozor je bio krcat slikama zaleđenog Amsterdama pa rekoh da napišem nešto čovjeku. Ostalo mi u sjećanju od neki dan da si ostavio komp pored otvorenog prozora na minus 18º C. Jao si ga tvojim Macovima.

Usput, da mi je znati kako u sjevernim krajevima ljudi koriste touch screen mobitela dok recimo čekaju bus/tramvaj.
09.02.2012 | 05:55
IgorD kaže:
scarface32 kaže:

Usput, da mi je znati kako u sjevernim krajevima ljudi koriste touch screen mobitela dok recimo čekaju bus/tramvaj.

Bolje ti je da neznaš.Bio sam par puta u finskoj po zimi,radio tamo...pušenje nije dozvoljeno u zatvorenom prostoru....onda odeš van na -25-30C i dimiš jedno dvije minute maksimalno
09.02.2012 | 09:46
iskreno receno rijetko kad kanali zalede ovako.Ja sam ovdje 15 godina i pamtim samo da su tri puta bili zaledjeni. Mada zima ovdje kao zima dole.Ovdje je cini mi se na -10 gore nego kod nas dole na -20.Zbog vjetra vjerovatno. A juce citaam clanak, o tome na koliko minusa su telefoni neupotrebljivi.iPhone 4s na -10.

www.onemorething.nl/2012/02/iphone-is-een-koukleum/#more-34117

I da jutros mi nije javio nista za IP adresu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO