20.08.2012 | 14:53
A.C.A.B. kaže:
Pozdrav
Zanima me je li mi se isplati kupiti ML za MacBook pro koji trenutno ima snow leopard. I hooće li mi to usporiti Mac ili ga ubrzati?
tnx
Iskreno neznam jel ti se isplati ili ne. Ovisi koliko ti je stalo do toga da ti OS X bude što slicniji iOSu kojeg možda koristiš.
Kako koristim iPhone iCloud mi je stvarno falio na Snow leopardu i cijela ta integracija pa sam nekon godine dana odoljevanja Lionu kojeg sam preskocio napravio upgrade na ML.
Ja sam ga uzeo na svom MacBook Pro 13" mid210 koji ima 2.4ghz i koristim ga manje od tjedan dana ali mogu reci da mi se cini da nema neke razlike u brzini i stabilnosti napram Snow leoparda. Nit vidim da je nešto brži, niti sporiji, a koliko citam po webu nisam jedini.
Od ostalih sitnica koje su mi korisne na ML je full screen kad koristim manji ekran na laptopu i brži i bolji Safari.
Osim spomenute integracije iClouda, opcim povecanjem socijalizacije samog OSa s društvenim mrežama (Twitter, iMessages, povezivanja s FB u jesen), i nekih minimalnih kozmetičkih intervencija u standardnim aplikacijama neke vece prednosti nisam ucio.
Power nap i AirPlay Mirroring nemoj ocekivati na starijim racunalima, makar sam se tome stvarno nadao.
Notification Center ce mi imati vecu ulogu kad profunkcionira s FB, a Dictation ako kojim slucajem dobijemo podršku za hrvatski jednog lijepog dana.
Sad ti procijeni sam vrijede li te mogucnosti za tebe spomenutih 20$ iliti nekih 100ak kn.
Jedino da još napomenem da pripaziš i provjeriš imaju li neke od tebi bitnih aplikacija da ne rade na ML, a da još nisu dobile neki vid nadogradnje koji rješava probleme.