Mac OS X Mountain Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X Mountain Lion

14.06.2012 | 17:32
Dali će biti omogućen prelazak direktno sa SL na ML ili ću morati prvo kupiti Liona pa tek onda na ML i ako da kolika mu je očekivana cijena ?
14.06.2012 | 17:59
Omogućen je prelazak sa SL na ML za iznos od 19.99 $.
14.06.2012 | 21:48
Meni to indicira da je dosta korisnika koji nisu prešli na Lion. Ja ću, kao i uvijek, pričekati da se istitraju bugovi i da se meni bitne aplikacije adaptiraju na novi OS. Kad sam prelazio na 10.6, to je bilo jedno 5-6 mjeseci (a moglo je biti i nešto kraće, ali bio je Davor zaboravio na mene ). 10.7 sam kompletno preskočio jer, eto, em je kratko trajao, em bugove nisu porješavali, a i developeri meni bitnih alata ga nisu baš svi doživjeli. Volio bi (zaista bi!) da se s 10.8 to ipak ne dogodi.
15.06.2012 | 00:33
Meni je žao što me prisiljavaju na noviji OS X, evo recimo sad novi update za iPhoto i Aperture ili recimo sinkronizacija s iCluodom, a ne nude mi nešto zbog čega bih sam poželio updejtat OS. Taj potez od strane Applea mi se čini jadnim, ucjenjivački i pohlepan.
15.06.2012 | 01:35
pa ocito ti nude. update za iPhoto, aperture, sync sa iCloudom...
25.07.2012 | 09:37
dakle večeras smo lakši za 19,99$
25.07.2012 | 12:04
Ja neću žuriti, rađe ću pričakati još par dana pa da vidim dojmove drugih. Jučer za svaku sigurnost napravio backup internog diska na externi sa Carbon Copy Cloner-om.
25.07.2012 | 12:05
Ja ću pričekati svojih uobičajenih par mjeseci.
25.07.2012 | 12:13
smayoo kaže:
Ja ću pričekati svojih uobičajenih par mjeseci.

Apsostrumfno!
Isto sam preskocio lion, al snow mi je sad malo zastario sa nekim softovima, tak da cu morati dizati.
25.07.2012 | 15:38
Upravo dobio tweet "Mountain Lion is live at the App Store".
25.07.2012 | 16:13
vidim da ljudi imaju problema sa downloadom. Izgleda da nas je puno
25.07.2012 | 16:30
Skidam Planinskog lava, ali poučen zadnjim fatalnim upgrade bubama, neću žuriti, a to preporučujem i drugima. Pustite dan-dva da vidimo...
  • mileni
  • Posjetitelj
25.07.2012 | 17:36
Upgrejdat cu sigurno, svidjelo mi se par featurea. No mislim da cu upgrejdati tek kad izadje 10.8.1
Eventualno ako procitam komentare zadovoljnih korisnika koji javljaju da je bug-free itd. Nema zurbe. Ionako da sada skidam skidao bih valjda 2 dana radi silne navale na servere
25.07.2012 | 17:42
Nadam se da ce i ovaj tool uredno raditi
Lion DiskMaker (US)

25.07.2012 | 17:49
Upravo updateao Safari za Lion na verziju 6, zasad, uz unified search bar, primjećujem još jednu veliku promjenu...
Pamti mi prijavu na Jabučnjak! (Barem zasada)
25.07.2012 | 17:53
Borostef kaže:
Upravo updateao Safari za Lion na verziju 6, zasad, uz unified search bar, primjećujem još jednu veliku promjenu...
Pamti mi prijavu na Jabučnjak! (Barem zasada)

Meni je i prošli Safari pamtio.
25.07.2012 | 18:08
bio sam nestrpljiv pa sam neki dan stavio GM, i za sada je sve ok iako nisam imao previse vremena za istrazivanje.
vratio mi se problem kojeg sam imao i nakon updatea na lion. nakon sto izadje komp iz sleepa promjeni ime na mrezi, "mini" u "mini(2)" ili koji vec broj. zaboravio sam kako sam to bio rijesio, moram malo sjest pa vidjet.
uglavnom par simpa stvarcica, notesi su mi bolji ovako kad su izdvojeni iz maila, remindersi iz kalendara... sitnice, ali malko mi je preglednije. notifikacnije su dobro izvedene, jedino mi se cini malo nepraktico prizivanje notification centra jer se slajda sa dva prsta ali tek sa desnog ruba trackpada. na macbooku pretpostavljam da je lakse posto oko trackpada ima povrsine, ali na magicTP ulovis nekako sam rub pa mi i nije zgodno. sreca moze se aktivirati preko hot cornera, i to mi vise odgovara.
ono sto mi nije baz zgodno to su tabovi na safariju. sada se njihova velicina odredjuje njihovim brojem. kada je otvoren samo jedan tab, onda je dugacak prakticki ko cijeli prozor, i otvaranje ovog taba pointerom sada zahtjeva da se ide skroz desno ali stvar automatizma, priviknut cu se valjda. smb i dalje drka, tu nisu nista radili cini mi se. swipe "naprijed" "nazad" sa dva prsta u app storeu je vise nego dobrodosao, iako mislim da cijeli app store UI treba promjenu jer mi je nekako nepregledan i pretrpan. vidim da sada i sistem updatevi idu preko app storea.
ono sto me razveselilo je airplay mirroring na appleTV. uzemem trackpad, odem u dnevni i pustim si fino film, ili surfam ili sta vec, bez razvlacenja kabela. ima malo laga (kod filmova nema) ali nista strasno.
25.07.2012 | 18:09
samo sam stavio na laptop, za sad imam osjećaj da je more responsive
25.07.2012 | 18:46
download još traje ali neću napraviti install još. Pričekam par dana
25.07.2012 | 21:01
Da li je moguce instalirati OSX na jedno racunalo i onda napraviti disk image tog diska, te ga bubmuti na drigi stroj? Da li je svaka instalacija unikatna za pojedini stroj ili se bootanjem istog disk imagea sve nekako poslozi za drugi stroj?

Pitam jer me zanima da li je moguce ovako ili na neki drugi nacin imati dva racunala koja izgledaju potpuno isto u smislu izgleda Finder-a i postavki aplikacija, te instaliranih aplikacija.
25.07.2012 | 21:26
nmrzlja1 kaže:
samo sam stavio na laptop, za sad imam osjećaj da je more responsive

Ja zasad samo skinuo safari 6 i imam osjećaj da je odzivniji od petice, da bolje radi?
25.07.2012 | 21:30
Goldy kaže:
Da li je moguce instalirati OSX na jedno racunalo i onda napraviti disk image tog diska, te ga bubmuti na drigi stroj? Da li je svaka instalacija unikatna za pojedini stroj ili se bootanjem istog disk imagea sve nekako poslozi za drugi stroj?

Pitam jer me zanima da li je moguce ovako ili na neki drugi nacin imati dva racunala koja izgledaju potpuno isto u smislu izgleda Finder-a i postavki aplikacija, te instaliranih aplikacija.

Moguće je, tako to radim kad instaliram nekoj firmi nekoliko Macova odjednom, samo sve instaliram i podesim na jednom, skup sa aplikacijama, zatim sa Superduperom, a može i CCCom, napravis disk image, koji zatim samo prešaltaš na sve ostale strojeve, bilo da su laptop ili desktop.

Stroj spojiš na glavni sa firewire / thunderbolt shemom (target mode), da se na glavnom pojavi kao dodatni disk i onda dereš.
25.07.2012 | 21:48
Da. To je jedna od najboljih stvari kod Mac-a. Valjda neće i to us*ati...
25.07.2012 | 22:31
Djuro genijalac kaže:

Ja zasad samo skinuo safari 6 i imam osjećaj da je odzivniji od petice, da bolje radi?

I ja tako mislim, napravio isto, skinuo samo Safari 6. Fino i glatko radi.
25.07.2012 | 23:19
Evo ovako, skinuo sam montain lion i neće se instalirati na SSD jer kaže da se taj disk koristi za Time machine backup, iako za to koristim eksterni hard.
Ima tko kakvu ideju?
26.07.2012 | 01:04
Možda je TimeMachine zaključao disk zbog pravljenja backupa, označi ga sa exclude u pref. od tm-a. Trenutno isprobavam GM verziju i to sa eksternog diska i radi odlično, svi programi koji su mi trebali na Lionu rade uredno, postoje nove verzije onyx-a i littlesnitcha, total finder radi isti kao i na Lionu, alfred...
26.07.2012 | 01:13
Riješio sam, trebalo je sa diska obrisati folder Backups.backupdb i proradilo je!
Kao relativno novi u Mac svijetu moram priznati da me, osim tog malog problema, oduševio sam proces instalacije...
15 minuta instalacije... I sve radi... Svi programi su tu, sve datoteke su tu... sjajno!
Znam da je to okorjelim Jabučarima normalna stvar, ali meni, koji sam se u životu nareinstalirao Windowsa toliko da ne želim o tome ni pričati... Sa svim problemima koje to donosi... Ovo je preporod.
Javim dojmove o ML sutra, za sad mi se čini super.
26.07.2012 | 01:39
Backups.backupdb ti je folder u kojeg TM radi backup. Brisanjem istog, brišeš sve kopije podataka koji su backupirani, u tvom slučaju je taj obrisani folder nastao krivim namještanjem backup diska, možda je i krenuo radit backup pa si ga prekinuo pa je folder ostao, pošto pišeš da si napravio restore; najbitinje da sve radi.
26.07.2012 | 01:42
Slažem se, vjerojatno je nastao nekom mojom greškom u nekom trenutku...
Backupi na vanjskom disku su na sigurnom, a ovi, ako ih je i bilo, neka idu u povijest...
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 01:43
Postavio 10.8 na externi hdd. Prva stvar koju javi da par aplikacija ne radi. Nista bitno, osim parallels desktopa kojeg nisam updejtao ni jednom. Updejt je rijesio taj problem. Za neke "ozbiljnije" komentare ipak treba proci koji tjedan/mjesec, no bojim se da kod mene to nece biti moguce. Posla imam, 10.7 nastavljam koristiti. Onog trenutka kad skuzim po komentarima da je sa 10.8 sve ok, onda se prebacujem. Do tad cu ga upalit poneki put radi novih featurea, ali i radi samog Safaria da provjerim jel isti napokon upotrebljiv.

Proces instalacije sam vec 2 puta prosao, ali moram ponoviti da me isti odusevljava (linux + win iskustvo). Iako je i win dotjeran, ovo je neka nova razina
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (467)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO