25.07.2012 | 18:08
bio sam nestrpljiv pa sam neki dan stavio GM, i za sada je sve ok iako nisam imao previse vremena za istrazivanje.
vratio mi se problem kojeg sam imao i nakon updatea na lion. nakon sto izadje komp iz sleepa promjeni ime na mrezi, "mini" u "mini(2)" ili koji vec broj. zaboravio sam kako sam to bio rijesio, moram malo sjest pa vidjet.
uglavnom par simpa stvarcica, notesi su mi bolji ovako kad su izdvojeni iz maila, remindersi iz kalendara... sitnice, ali malko mi je preglednije. notifikacnije su dobro izvedene, jedino mi se cini malo nepraktico prizivanje notification centra jer se slajda sa dva prsta ali tek sa desnog ruba trackpada. na macbooku pretpostavljam da je lakse posto oko trackpada ima povrsine, ali na magicTP ulovis nekako sam rub pa mi i nije zgodno. sreca moze se aktivirati preko hot cornera, i to mi vise odgovara.
ono sto mi nije baz zgodno to su tabovi na safariju. sada se njihova velicina odredjuje njihovim brojem. kada je otvoren samo jedan tab, onda je dugacak prakticki ko cijeli prozor, i otvaranje ovog taba pointerom sada zahtjeva da se ide skroz desno ali stvar automatizma, priviknut cu se valjda. smb i dalje drka, tu nisu nista radili cini mi se. swipe "naprijed" "nazad" sa dva prsta u app storeu je vise nego dobrodosao, iako mislim da cijeli app store UI treba promjenu jer mi je nekako nepregledan i pretrpan. vidim da sada i sistem updatevi idu preko app storea.
ono sto me razveselilo je airplay mirroring na appleTV. uzemem trackpad, odem u dnevni i pustim si fino film, ili surfam ili sta vec, bez razvlacenja kabela. ima malo laga (kod filmova nema) ali nista strasno.