25.09.2012 | 22:54
Dugo nisam bio na Jabučnjaku, iskreno došao sam samo da vidim vaše reakcije na ML, a i da podijelim svoju
Trenutno koristim najnoviji 13" MBP, koji vrti 10.8.2, danas sam doživio 2 kernel panica
Oprostite ako se razvežem
Od Liona KP je realno nerijetka pojava na Macovima. Kad sam kupio trenutni MBP prije neka 2mj odmah su me počeli maltretirati. Famozni bug s inelovom grafikom i Google Chromeom.. ujedno i glavni krivac za upgrade na ML, jer svaki dan cijeli dan vrtim dvije instance Chromea koje su mi nužne za posao... tri tjedna sam bio prinuđen ne koristiti Chrome čekajući upgrade na ML u nadi da će se taj bug rješiti.
Izašao je ML, instalirao sam ga i zaista, rješio se taj bug s intelovom grafikom i Chromeom.
Ali doša je hrpa drugih, o da
Na stranu to što me užasno uzbuđuje što najnovijim updejtom mogu postati statuse na Facebook direktno iz OSX-a(?!??!?!?!?!!) - Jer mi je stroj fejsbuk mašina, a ne nešto s čim zarađujem za život... na što se Apple sveo :/
Pa da napišem neke od sitnica koje me muče na ML ili su me mučile pa su nekako rješene. BTW, nedavno dok mi je frend objašnjavao što u Terminalu treba ukucati i koje preferences fajlove treba da rješim jedan ML bug sjetio sam se one "Just works". Da.
Uglavnom, manje više svaka sekcija u Systrem Preferencesima zna nasumično nakon x normalnih bootanja kompa samo izgubiti postavke. Ovo mi je naročito super kod Sharinga, kad mi se nakon reboota opet shera neki folder, a ja o tome nemam pojma. Isto je zgodno kad mi se pogube Login itemi za pojedine korisnike. Volim to što iako je u postavkama podešeno da mi dolaze notifikacije za Software updejtove te notifikacije nikad ne dobijem
Mission Control je užasno faličan kao koncept, ali samo da ga spomenem. Također volim što su mi oduzeti Spacesi, a dobio sam... ne znam kako se ovo naziva, ali užasno je. Jesam li spomenuo kako mi Finder voli zaboraviti što bi mu trebalo biti u sidebaru pa me nakon reboota dočeka kaos. Bilo je tu random kernel panica, čini mi se da je 10.8.1 rješio dobar dio njih, jer sad rijeđe stižu. Odlično je što mi se zna dogoditi da kad probudim MBP iz sleepa prestanu raditi eksterni miš i tipkovnica.
E, da, super mi je kako još nisu napravili koristan file manager od Findera, ali evo idem sad tweetnut iz njega. Glavno da to mogu!
Moj sveukupni dojam, OSX iz verzije u verziju se sve lošije ponaša (10.6.8. je bio peak i radio mi je rock solid na više strojeva), očito je da Apple želi zamjeniti pro korisnike konzumerima koji će koristiti Macove jer su dizajn ikona za fejsać i tweetanje, karikiram ali shvaćate poantu. Mislim da je i jasno da to korisnici Appleu dopuštaju, budući da se hrpa bugfixeva za prošle verzije nazove novim imenom i naplati 20$ korisnicima, a ljudi prosto navale na to. Then again možda su samo rushali da uzmu te bugfixeve čim prije kao ja pa da mogu normalno nastaviti koristiti računalo
Also, super mi je kako se ljudi mire s hrpom bugova i čekaju updejtove, i ovu i onu verziju i prihvaćaju to kao normalu, a prije nekoliko smo se toliko sprdali s BSOD-om na Windozima i kako linuxaši moraju prčkati po terminalu da si slože nešto...
Do iduće verzije Snježno Planinske Mačke koja ispravlja 1000 i donosi 1000 novih bugova, ljubav
Peace
PS
Izvinite ako zvučim frustrirano, ali drugi kernel panic u jednom danu mi zna to uraditi.