Mac OS X Mountain Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X Mountain Lion

31.08.2012 | 23:27
forthdancer kaže:
Jel ima tko iskustva sa ableton live 8 i traktor pro 2.5 na mountain lionu.

Traktor pro 2.5 radi na Air-u s 2GB memorije i ML, kao švicarska vurica. Čak i preko airfoila stream radi bez ijednog trzaja. Odlično je to da ti, ako si na bateriji u Traktoru uredno pokaže koliko ti vremena preostaje...
Sve u svemu, skidam kapu!
01.09.2012 | 05:50
Tu kombinaciju, za profesionalne nastupe, koriste Chris Liebing, R. Hawtin, UMEK...

Ako njima radi, i tebi ce vjeruj

Koji MIDI kontroler koristis?
  • forthdancer
  • Posjetitelj
01.09.2012 | 11:54
Traktor s4 i ipad preko midi bridgea.

Naime na sluzbenom native instruments forumu je pisalo da traktor

zeza sa ml pa zato i pitam.
12.09.2012 | 12:27
Imam problema sa wifi signalom na mom IMac8.1 20' otkad sam stavio ML. Upgrade-am ga od Leoparda praktički.
Neznam da li napraviti clean install i da li bi to išta pomoglo?

I da pitam, kad se radi clean install, kako nakon toga vratiti file-ove iz backup diska? Ručno kopirati ili neki Setup Assistant?

Hvala
12.09.2012 | 12:54
Migration Assistant ako želiš vratiti baš baš sve (Sve aplikacije, sve dokumente, sva podešenja...)
12.09.2012 | 13:59
Bok,

Kaj se tiče problema sa wi-fi spajanjem, isti problem sam imao sa svojim Mac Minijem 3,1 (early 2009) i rješenje problema se nalazi na ovom postu, kojeg je postao korisnik Scarface32. Post se nalazi negdje na sredini teme, a izgleda ovako:

Screen_Shot_2012_09_12_at_12.png
19.09.2012 | 20:47
otkupio nazad svoj Air (nema veze, duga priča)...

...I upravo instalirao update 10.8.2

Nisam ni znao da je izišao update! Evo slike!
screen1-cc312f648ff0995cd9b457d6710ab990.jpg
  • mileni
  • Posjetitelj
20.09.2012 | 12:30
Cudno, meni ne nudi update uopce
20.09.2012 | 13:02
To je zato što je ekipa iz Appleovog odjela za ocjenjivanje podobnosti negativno ocijenila tvoje nedavne kritike na iPhone 5 i sad su kraj tvog imena stavili kvačicu, da te malo drže na ledu, dok ne vide da li ćeš se pokajati zbog svojih neprimjerenih istupa.
20.09.2012 | 13:22
Uh! Imam loše iskustvo sa kvačicama. Teško se skidaju.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.09.2012 | 14:00
Malo su me drzali na ledu, a promjenio sam misljenje o iP5. Jednostavno je amazing, superfast, brilliant, etc. Dakle omogucen mi je updejt koji sam upravo pokrenuo
20.09.2012 | 15:10

E, al' ne samo da je amazing, superfast i brilliant, nego je jednostavno toliko dobar da moraš odmah kupiti dva komada. Čuo sam da već ima accessory, da naštekaš dva iPhonea jedan na drugi, tako da bude duplo dulji, ima 10 redova ikonica i troši bateriju duplo brže!
20.09.2012 | 15:23
smayoo kaže:

E, al' ne samo da je amazing, superfast i brilliant, nego je jednostavno toliko dobar da moraš odmah kupiti dva komada. Čuo sam da već ima accessory, da naštekaš dva iPhonea jedan na drugi, tako da bude duplo dulji, ima 10 redova ikonica i troši bateriju duplo brže!

ae. i svira ti kenja vest prek erpleja. a moš i na šafl. megaded, dalibor brun, jurop, slavonske lole, hendriks pa coce. amejzing. idem se samoubit
  • mileni
  • Posjetitelj
20.09.2012 | 15:49
Ako kupis 2 iPhonea, mozes gledati dva filma! U 16:9 ! Oba istovremeno!!! Amazing!
23.09.2012 | 09:25
mileni kaže:
Cudno, meni ne nudi update uopce

Meni se na MBAiru uopće ne nudi. Dapače, stroj je povukel updte iPhoto-a, ali ga nije uspio instalirati jer traži 10.8.2 sistem. Ne znam u čemu je fora, ali vidim da se na naetu još jedan vlasnik iste komfiguracije žali.... On je probal ručno skinuti 10.8.2 pa instalirat, ali stroj ne da.....

Dakle, do daljnjeg sam na 10.8.1, a uskoro šaljem mail u Apple..... 20 baksa je 20 baksa....
23.09.2012 | 15:17
Primječujem kako nakon update na 10.8.2 iMac 27 se duže budi iz sleepa ( sad to traje od 7 - 10 sek, a prije je bilo sekundu, dve), ima li još netko slično iskustvo ?
23.09.2012 | 15:29
Meni budi odmah, kao i prije. Možda ti još indeksira. Probaj kasnije.
23.09.2012 | 15:50
također nemam nikakvih problema sa buđenjem is sleepa isto kao i prije
  • mileni
  • Posjetitelj
23.09.2012 | 17:25
Goan25 kaže:
Primječujem kako nakon update na 10.8.2 iMac 27 se duže budi iz sleepa ( sad to traje od 7 - 10 sek, a prije je bilo sekundu, dve), ima li još netko slično iskustvo ?

Isto i kod mene. No nije bas 7-10 sec, oko 5 otprilike, taman sam testirao
No mene jos od 10.6 muci jedna "sitnica". Ako u sys pref. postavim computer sleep na 3h, a display sleep na bio sta nize od toga, komp uopce ne ode u sleep. Nikada. Googlao sam, naisao jos dosta slicnih slucajeva, ali bez konkretnog rjesenja, pa sam se i sa tim pomirio. Na kraj display sleep = comp sleep i sve 5.
25.09.2012 | 22:54
Dugo nisam bio na Jabučnjaku, iskreno došao sam samo da vidim vaše reakcije na ML, a i da podijelim svoju
Trenutno koristim najnoviji 13" MBP, koji vrti 10.8.2, danas sam doživio 2 kernel panica

Oprostite ako se razvežem
Od Liona KP je realno nerijetka pojava na Macovima. Kad sam kupio trenutni MBP prije neka 2mj odmah su me počeli maltretirati. Famozni bug s inelovom grafikom i Google Chromeom.. ujedno i glavni krivac za upgrade na ML, jer svaki dan cijeli dan vrtim dvije instance Chromea koje su mi nužne za posao... tri tjedna sam bio prinuđen ne koristiti Chrome čekajući upgrade na ML u nadi da će se taj bug rješiti.
Izašao je ML, instalirao sam ga i zaista, rješio se taj bug s intelovom grafikom i Chromeom.

Ali doša je hrpa drugih, o da Na stranu to što me užasno uzbuđuje što najnovijim updejtom mogu postati statuse na Facebook direktno iz OSX-a(?!??!?!?!?!!) - Jer mi je stroj fejsbuk mašina, a ne nešto s čim zarađujem za život... na što se Apple sveo :/

Pa da napišem neke od sitnica koje me muče na ML ili su me mučile pa su nekako rješene. BTW, nedavno dok mi je frend objašnjavao što u Terminalu treba ukucati i koje preferences fajlove treba da rješim jedan ML bug sjetio sam se one "Just works". Da.

Uglavnom, manje više svaka sekcija u Systrem Preferencesima zna nasumično nakon x normalnih bootanja kompa samo izgubiti postavke. Ovo mi je naročito super kod Sharinga, kad mi se nakon reboota opet shera neki folder, a ja o tome nemam pojma. Isto je zgodno kad mi se pogube Login itemi za pojedine korisnike. Volim to što iako je u postavkama podešeno da mi dolaze notifikacije za Software updejtove te notifikacije nikad ne dobijem Mission Control je užasno faličan kao koncept, ali samo da ga spomenem. Također volim što su mi oduzeti Spacesi, a dobio sam... ne znam kako se ovo naziva, ali užasno je. Jesam li spomenuo kako mi Finder voli zaboraviti što bi mu trebalo biti u sidebaru pa me nakon reboota dočeka kaos. Bilo je tu random kernel panica, čini mi se da je 10.8.1 rješio dobar dio njih, jer sad rijeđe stižu. Odlično je što mi se zna dogoditi da kad probudim MBP iz sleepa prestanu raditi eksterni miš i tipkovnica.
E, da, super mi je kako još nisu napravili koristan file manager od Findera, ali evo idem sad tweetnut iz njega. Glavno da to mogu!

Moj sveukupni dojam, OSX iz verzije u verziju se sve lošije ponaša (10.6.8. je bio peak i radio mi je rock solid na više strojeva), očito je da Apple želi zamjeniti pro korisnike konzumerima koji će koristiti Macove jer su dizajn ikona za fejsać i tweetanje, karikiram ali shvaćate poantu. Mislim da je i jasno da to korisnici Appleu dopuštaju, budući da se hrpa bugfixeva za prošle verzije nazove novim imenom i naplati 20$ korisnicima, a ljudi prosto navale na to. Then again možda su samo rushali da uzmu te bugfixeve čim prije kao ja pa da mogu normalno nastaviti koristiti računalo

Also, super mi je kako se ljudi mire s hrpom bugova i čekaju updejtove, i ovu i onu verziju i prihvaćaju to kao normalu, a prije nekoliko smo se toliko sprdali s BSOD-om na Windozima i kako linuxaši moraju prčkati po terminalu da si slože nešto...

Do iduće verzije Snježno Planinske Mačke koja ispravlja 1000 i donosi 1000 novih bugova, ljubav

Peace

PS
Izvinite ako zvučim frustrirano, ali drugi kernel panic u jednom danu mi zna to uraditi.
25.09.2012 | 23:08
Ja ti neću protusloviti.
25.09.2012 | 23:27
Ja hoću...
Iako se slažem da su sve te Facebook i Twitter integracije samo gimmick koji profesionalnim korisnicima
znači malo ili ništa, isto tako moram reći da sa Mountain Lion-om za sad nisam imao ni jedan jedini problem...
Ne sumnjam u to da ti jesi i žao mi je zbog toga, ali moje iskustvo je drugačije... Update prošao besprijekorno i nakon toga sve radi kako treba...
  • mileni
  • Posjetitelj
26.09.2012 | 00:31
Iskreno, od svih nabrojanih problema imam samo jedan - ponekad nakon izlaska iz sleepa tipkovnica i mis ne spoje se. I onda "magicno" sve nakon nekih pola minute proradi. No ni jedan KP nisam imao, tocnije, ni jedan problem osim diskonektanja misa i tipkovnice ni nemam. OSX radi kao i kad sam bio na 10.6. Odlicno

P.S.
Ja uopce nisam skuzio tu twitter/fb integraciju. Gdje je to tocno uvedeno?
26.09.2012 | 03:47
Meni je bilo još magičnije kad je samo instantno radilo, a nisam morao čekat magičnih pola minute
26.09.2012 | 07:12
Da budem iskren slažem se u nekoliko točaka i ako nisam imao ni jedan KP do sad. Ali jedan Bug koji mi se vuče od Liona a nadao sam ga se riješiti sa ML-om nikako da se riješi, to je da mi se sporo ili uopće ne gasi mašina preko jabuke, nego samo ako mu dam gas sa dugmetom za gašenje? Pokušao sam sve i nikako da to riješim.
Ali te stvari sa Face i Twitter-om su stvarno smiješne, da se to prodaje kao novo, vidi samo kako cool, stvarno super a na drugu stranu se zanemaruju ili ukidaju (šta je još gore) stvarno neke bitne stavke koje pomažu u radnji.
Na primjer Finder, da nema Path Finder-a i ForkLifta bilo bi skoro pa nemoguće raditi bez da se izgubi živce.
To ne znači da se približavamo Prozorima, ali na dobrom smo putu.
26.09.2012 | 10:42
quadmachine kaže:
Do iduće verzije Snježno Planinske Mačke koja ispravlja 1000 i donosi 1000 novih bugova, ljubav

PS
Izvinite ako zvučim frustrirano, ali drugi kernel panic u jednom danu mi zna to uraditi.

Takvo ponašanje stroja nikako nije normalno. Nešto ti uzrokuje sve te probleme, a to ne mora nužno biti baš ML. Čitaš li Console.app?
26.09.2012 | 12:50
PathFinder koristim, spašava stvar!
26.09.2012 | 13:53
Primjetih da od update-a na Mountain Lion imam manje love. Ima li nekakvi firmware za to? Da nije do grafičke?
26.09.2012 | 16:22
To je zato jer sada Apple naplaćuje updejtove
08.10.2012 | 20:39
Imam problem sa spajanjem na kompjutere na kućnoj mreži sa ATV 1 nakon update-a iMac-a i MacBook-a na 10.8.2 ML.
Oba kompjutera su mi narihtani preko SMB-a u ATV-u i do update je sve radilo normalno, pristupao sam im bez problema i stream-ao sa njih normalno sadržaj.

Sada kad se probam spojiti na bilo koji kompjuter dobijem grešku permission denied.

Sve postavke za sharing na kompovima su mi postavljene isto kao i prije, ništa nisam mjenjao.
Jel ima tko ovakovih problema?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

m@xym, Riba, songoku, Anonimci (441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO