17.12.2013 | 13:09
Lipo je imat nešto raritetno
.
Inače Zenit je koristio (kao i praktica) objektive od Carl Zeiss al iz Jene ne iz zapadne Njemačke jer nakon drugog rata su Rusi prebacili sve u sebe.
Inače Ruski Zeiss je imao odlične objektive al im nikad nije uspjelo napravit objektiv da u njemu nešto ne "šuška" i s objektivom mislim da se zvao Jupiter od 80mm i blendom 2 sam napravio super fotke.
Što se tiče Yashice mat 124G problem je bio kod snimanja portreta jer kad bi došao malo bliže onda bi se znala desit paralaksa (nije snimljen diokoji si vidio kroz objektiv).
Zatimje (mislim) Mamya C330 izbacila model u kojem se vidjelo kod izštravanja izrez objekta i koji se pomicao kako bi se izoštravao objekt.
Što se tiče objektiva od Nikkor 1:1.2 Canon je na tu bačenu rukavicu odgovorio s 0.9 otvorom blende i to je do sada najsvjetliji objektiv koji je u upotrebi kod profića.
Najsvjetliji objektiv 85 mm je Canonov s otvorom blende je 1.2, dok je Nikon došao malo bliže s otvorom od 1.4.
Još uvijek imam taj Canonov od 1.2 dok prijatelji muku muče kod lošeg svjetla.
Inače smatram da se može nać nekih objektiva za Zenita.
Iskreno rečeno, nema više užitka kod fotografiranja kao s filmom jer danas je bita brzina i čim prije objavljivanje i ne baš komponiranih i kvalitetnih fotki.
Smena 8 je bio svima početni aaratić koji nije imao izoštravanje već se od oka mjerila udaljenost, ali uz blendu 8 je ionako sve bilo oštro od 2 metra
.
Smayoo ti si ima za to doba odličnu prakticu
Nadam se da nisam ugnjavio.
pozdrav