Izbori 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbori 2015

23.08.2017 | 05:50
Thumb up jer se nisi naljutio, majstore!
Nije glupa, sada kada čitam postove, dao sam ti povoda sa ovim da "mozak ružna sjećanja potiskuje, a lijepa vraća" - pa si se s pravom osvrnuo na Gabi.
A to da stara i dan danas sluša 88,1 - to je istina. Bit ću otvoren jer si otvoreno nastupio i ti.
Starci su je dok su bili skupa znali pustiti. I Gabi Novak, i Arsena Dedića, i Vice Vukova, Terezu Kesoviju...
Ali ja sam svoj glazbeni ukus razvio po starijoj sestri (ona je 72' godište). Tu sam se upoznao s Bajagom, Balaševićem, Azrom - i tako mi je ona nehotice stvorila muzički ukus. No, dok bi ona od izvođača kupila ploču ili dvije, ja sam kasnije na kazetama skupljao njihove kompletne diskografije (na crno) - uvijek sam bio - kako bih se izrazio - detaljniji, a ona kaže "analniji" od nje...
To je počela govoriti kada sam se doma pojavio sa Štulićevim Analima i i II, koje sam kupio od nekog lika preko oglasa u Plavom Oglasniku, jer ga više nije bilo moguće legalno kupiti, otišao je u Nizozemsku i posvađao se s Jugotonom i svim nasljednicima istog, pa tako i Croatia Recordsom. To su već 90-e su bile dobrano...
Ali ovu stvar nikad nisam čuo, a stvarno je OK - baš zajebancija na tadašnji način!
Inače, ne znam je li ovo pjesma koja opisuje Jugu ili nešto drugo (slabo divanim slovenski), ali meni je od Balaševića Soliter bila izvrsna stvar koja je opisivala bivšu državu. Obožavao sam ju slušati i odgonetavati šta se na koju odnosi ko klinjo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2017 | 06:30
Kloba kaže:
Thumb up jer se nisi naljutio, majstore!

Nema razloga za ljutnju jer je vremena sve manje i manje.. Ponekad mi se digne tlak u sekundi, al se odmah i spusti

Na prvom Djoletovom koncertu sam bio 83 u Domu Sportova, pamtim zbog punog mjehura i A.C. Kravicevog basa koji mi je tutnjio po njemu. Pa me stari odfurao pisat pod tribine da ne gubi vrijeme trcat do wc.

Krenuo sam trpat arhivu na YT, al sam stao. I sad su mi VHSke daleko... al imam na diskovima stvari koje sam pretvorio u jedinice i nule pa cu valjda nastavit...

E da, meni je ovo najdrazi bend iz mladosti... Hvar..

P.s. Skuzajte ako je vec bilo...
23.08.2017 | 07:02
Ovu pjesmu za svoju djecu koju je tu otpjevao otkrio sam tek kasnije, baš sam ju na You Tubeu slučajno ulovio, kao i činjenicu da ga intervjuira mladi Bitorajac - ali ta mi je baš predivna.
EKV nisam nešto slušao, ali onu "Svira R'nR cela Jugoslavija" znaju svi, pa tako i ja.
Ali eto, sada znam i ovu.
Što će reći, kulturno si me obogatio - Dijete. Hvala ti!
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2017 | 07:18
Kloba kaže:

EKV nisam nešto slušao, ali onu "Svira R'nR cela Jugoslavija" znaju svi, pa tako i ja.

Nema na cemu... al EKV i Elektricni orgazam nisu isti bend...
23.08.2017 | 07:34
Jooj, zabrijo sam - moj bed. Sorry
Ni Električni orgazam nisam slušao, osim te stvari - pa je zato neznanje očigledno.
I neću ga ispravljat, neka svi vide koji sam blento ispo...
23.08.2017 | 07:42
Nego, kako si gore na Vikalici obznanio da pratiš Johna Olivera, jesi li vidio reakcije koje je Trump stvorio svojim neosuđivanjem bijelih supremista u Charlottesvilleu? Ne vjerujem da će mu radi ovog pasti predsjedništvo, ali da si ga je dobrano načeo - to je sigurno.
23.08.2017 | 07:59
Što se tiče mehanizma potiskivanja loših sjećanja, prva stvar koju sam primjetio nakon rata je da su baš svi ljudi koje znam, o događajima koji su se dogodili 2-3 godine prije rata (dakle prije 7-8 godina) pričali kao da su se stvarno dogodili prije 2-3 godine, kao da rat uopće nije postojao, tj. kao da je čitav jedan vremenski period nestao iz sjećanja.

Naravno, rata su se svi sjećali, ali o njemu se malo pričalo i u rijetkim prilikama.

BTW Ovi likovi koji po raznim forumima i komentarima opet priželjkuju neki novi rat, ili su u ratu dobro prošli, ili rata nisu nikad vidjeli, jer onaj tko je u ratu prošao sito i rešeto, i gledao ranjene i mrtve suborce o ratu ne želi niti razmišljati, a kamoli poželjeti da se opet bilo kome dogodi.
23.08.2017 | 08:10
Tu ću biti totalno iskren - i imenovati sebe i obitelj kao te koji rata praktički okusili nisu. Osim napada na Zagreb, a i tada smo bili u Valbandonu kraj Pule - baš da se maknemo od mogućih bombi na Zagreb. Sestra je ostala u gradu i stara je strahovala za nju, iako Kustošija i centar (gdje su pali ti "zvončiči") imaju dobrih desetak kilometara zračne udaljenosti (ne znam točno).
Osim toga dana, grad najbliže Zagrebu koji je baš stradao u ratu je Karlovac.
Ali nagledao sam se mladih ljudi, pa i mlađih od 18 godina kada su otišli u rat - koji su se vratili kao fizički ili psihički drugačije osobe, a mnogi se nisu niti vratili. Najmlađa žrtva od Črnomeračke (ne znam koja je to točno) brigade imao je baš 16 godina, i poginuo je tako da je sam nešto spetljao s nekim oružjem i praktički ubio sam sebe...
Taj rat je bio grozota.
Baš sam jučer na Al-Jazeeri gledao dokumentarac The Siege u dva dijela, ja naletio na drugi, o opsadi Sarajeva. Ma užas...
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.08.2017 | 12:26
Pratim John Olivera redovito.

Al ne da mi se razmisljat o politici danas.

Odgledao sam Chasing Coral sad i boli me patka za naciste i ostale nacionaliste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO