23.08.2017 | 05:50
Thumb up jer se nisi naljutio, majstore!
Nije glupa, sada kada čitam postove, dao sam ti povoda sa ovim da "mozak ružna sjećanja potiskuje, a
lijepa vraća" - pa si se s pravom osvrnuo na Gabi.
A to da stara i dan danas sluša 88,1 - to je istina. Bit ću otvoren jer si otvoreno nastupio i ti.
Starci su je dok su bili skupa znali pustiti. I Gabi Novak, i Arsena Dedića, i Vice Vukova, Terezu Kesoviju...
Ali ja sam svoj glazbeni ukus razvio po starijoj sestri (ona je 72' godište). Tu sam se upoznao s Bajagom, Balaševićem, Azrom - i tako mi je ona nehotice stvorila muzički ukus. No, dok bi ona od izvođača kupila ploču ili dvije, ja sam kasnije na kazetama skupljao njihove kompletne diskografije (na crno) - uvijek sam bio - kako bih se izrazio - detaljniji, a ona kaže "analniji" od nje...
To je počela govoriti kada sam se doma pojavio sa Štulićevim Analima i i II, koje sam kupio od nekog lika preko oglasa u Plavom Oglasniku, jer ga više nije bilo moguće legalno kupiti, otišao je u Nizozemsku i posvađao se s Jugotonom i svim nasljednicima istog, pa tako i Croatia Recordsom. To su već 90-e su bile dobrano...
Ali ovu stvar nikad nisam čuo, a stvarno je OK - baš zajebancija na tadašnji način!
Inače, ne znam je li ovo pjesma koja opisuje Jugu ili nešto drugo (slabo divanim slovenski), ali meni je od Balaševića Soliter bila izvrsna stvar koja je opisivala bivšu državu. Obožavao sam ju slušati i odgonetavati šta se na koju odnosi ko klinjo.