11.11.2015 | 10:39
samyo ja ti govorim o politici koja se provodi bez razumijevanja osnovnih ljudskih nagona i instinataka.
Problem je što se politika provodi bez razmišljanja u budućnosti ili uopće razmatra ljudsko ponašanje. I onda te određene grupe stvaraju svoju verziju ispravnog koje se kosi sa ljudskim ponašanjem i urođenim stavom. Pa se kritizira i doljeva ulje na vatru.
Danas živimo barem mi u uređenim zemljama sa kulturom u iluziji da je svijet više manje siguran. U drugom kutu dnevno umiru, ubijaju se ali to ne dolazi do mozga često puta kad radiš svoje dnevne rutine u sigurnom dijelu svijeta.
Evo nedavno gledao socijalni eksperiment u SAD-u. Ostave auto spuštenih prozora u kvartu sa ključem u bravi i privatnim stvarima. Prolaze crnci i što se događa? Pomislio bi nastavit će dalje nije njihovo ili će nazvati policiju i javiti da je netko nehotice ostavio... Ne oni upadaju u kola grabe kradu ili uzmu vozilo i odvezu se bez obzira na uzrast odrasli i mladi. Naravno to je bila zamka. policija ih presretne. Pita što ste radili, odmah se pravdaju ništa i lažu. Kad ih pitaš je li vaše auto šute i prave se blesavi a onda kad im kažeš da su ukrali auto i da se za to ide u zatvor onda se slome i predaju. Da nema zakona ukrali bi. Nije se radilo o getu.
To što ti živiš u urođenom svijetu ne znači da je sve cvijeće i da će pridošlica nužno prihvatiti tvoje stavove i pravila ponašanja. Neki hoće neki samo ono što njima paše po njihovom stavu. Musliman sa balkana ili jedan u Rijeci nije isti kao jedan iz Sirije. Zabluda je da će se oni ponašati i prilagoditi. Samo njihovo ponašanje govori da ih je više od polovice opasno i da će pružati otpor. Plus njihova vjera se često koristi protiv njih samih u radikalnom smislu. Primjeri u Švedskoj dobro govore u ne prilagođavanju. Proguglaj malo silovnja. Švedska jedna od naj razvijenijih zemalja pa najviše silovnja u svijetu. Masom od migranata i to muslimana koji se ne mogu suzržati kad vide ne pokriveno tijelo. Ne znam kako tebe nije strah za tovu djecu? Treba učiti na tuđim primjerima! I onda se dogodi Brevik koji poludi zbog toga i drugih stvari pa počne ubijati migrante i one koji ih podržavaju. A onda politika koja je stvorila tu situaciju i kriva je njega okrivi i stavi u zatvor. Naravno kriv je pobio je te ljude ali kriva je i politika je jer direktan uzrok njegovog ubilačkog pohoda.
Ja nemam strah od drugih kultura. Da pače učim i razumijem ih ali ne zanemarujem ljudsko ponašanje i instinkt.
Stefan ti je lijepo napisao kako su Libanonci vrijeđali lokalne jer njima ne paše zbog njihove kulture. Tako i ovi migranti dio njih neće i ne želi se prilagoditi i taj otpor će uvijek biti u njima jer je urođen. Došli su iz pustinje gdje su se međusobno ubijali pa su da spase živi glavu svi zajedno do jučer na suprotnim stranama pucali jedni na druge sad bježe jer im je dosta.
Takve ne treba tolerirati nego im pokazati gdje im je mjesto i dati do znanja da ako se neće prilagoditi da tu nema mjesta za njih.
A politika koju SDP provodi je slijepa puna pametovanja i krivog pametovanaj koja radi štetu s opasnim posljedicama.
To što ti širiš ruke i prihvaćaš ne znači da bi te oni dočekali isto u zemljama gdje se svaki dan preživljava tamo bi te dočekali sa smiješkom na nož.
Mi smo otvoreni i napredni ali ne treba biti glup i zaboravit realnost i negirati ju i živjeti u iluziji modernog svijeta.
Možda ti danas zvuči smiješno da bi ti netko branio čestitati blagdan sutra kad ti zabrane i kad se budeš bunio ti će biti laberilan kao ksenofob. Kao što danas ljude zovu homofobima kad se bune.
Sad tvoja izjava da sam ja primitivac totalno si fulao i krivu osobu uzeo kao primjer. Ne znam za tebe ali ja znam zašto su se ljudi palili na lomači i koji su strahovi bili uzrok. Neznanje i prihvaćanje političkog stava tadašnjeg doba bez razmišljanja.
Po tvojim stavovima vidi se da si klasičan naivac koji misli da je pametan otvoren i u skladu sa modernim svijetom ali živiš u iluziji da imaš svoj stav ali tvoj stav kreira okolina. Po tvojim komentarima vidi se da nisi dovoljno informiran i imaš kreirana stajališta. I nemaš svoji JA. Kao što ti je hammer rekao.
Lobij i politika koja provodi realno zlo pod raznim krinkama kad kažem na zlo ne mislim uopće vjerski nego jednostavno razlika jako loše. Stvari koje utječi na sve ovo su skrivene i manjina je svjesna samo površine zbivanja. Ali ljudi kreiranog mišljenja kao ti bez čvrstog JA stava bez samo osviještenosti odnosno iluzije o samosvijesti počnu odbacivati neshvaćeno kao teorije urote.
Ja definitivno nisam primitivan i ne dam se smesti manipuliranom okolinom (bilo vjerski ili politički) i dobro prepoznajem i svjestan sam svoje okoline.
Trebaš se dobro proispitati i to ponavljati u životu.