04.12.2015 | 12:22
Masu ljudi radi s Windowsima i sve im je super, ali ja odkad znam za Windowse imam non stop probleme.
Skoro pola mojih klijenata je na Windowsima i svako malo doživim stvari koje su van pameti. Ovo danas je jedna od boljih fora. Spojio sam se daljinski na jednog klijenta i lupio dvaput na ZIP arhivu da bi je raspakirao. Još si mislim, zašto ima ikonu od Internet Explorera.
Tako sam pokrenuo light-show pošto je pokrenut Internet Explorer da bi raspakirao ZIP. Pošto on to ne zna, tražio je od Windowsa da pozovu aplikaciju koja to treba napraviti, ponovo je pokrenuta nova IE instanca koja je pokrenula novi, pa novu itd. Originalni IE bi vjerojatno bio ugašen, ali je stalno bilo aktivno 5 do 10 instanci koje su dalje kreirale nove. Cijelo vrijeme ekran je treperio, sve ovo izaziva animaciju svijetla po ekranu koja se rijetko viđa.
Uglavnom, morao sam čovjeku reč da nekako ugasi komp i odnese ga negdje na servis da mu to zustave pošto se cijeli proces ne da zaustaviti. Alt-Ctrl-Delete nije u stanju poubijati dovoljno instanci koliko ih se kreira.
I tako stalno, skoro svaki put kad taknem neke Windowse vani u realnom svijetu doživim nešto što nema previše smisla. U ponedjeljak sam dirao komp koji ne prepoznaje ništa na svojim USB utorima, prošli tjedan sam imao isto neki šašavi komp koji ne želi ništa instalirati. XP kojem je negdje zablokirano mijenjati određene stvari u Registryju, admin account je aktivan, ali ima ogranićenja.
To su jedina tri Windows kompa s kojima sam imao interakciju zadnja dva tjedna i sve što mogu je slegnuti ramenima pošto mi je tako skoro stalno. Sad se ne sjećam kad sam zadnji put dirao PC računalo koje mi nije pružilo neko paranormalno iskustvo. Jedino logično objašnjenje je da nemam sreće s Windowsima.
Zanima me ima li tko ovdje sa suprotnim iskustvom. Netko ko stalno koristi Windowse, a kad sjedne na Maca onda se osjeća ko u Zoni sumraka?