08.12.2015 | 11:24
Meni se Windowsi ne ruse vec godinama. Nema onih starih problema (plavi ekran i sl). Ruse se aplikacije, ali sam sustav skoro nikada. Ono sto je mene otjeralo od Win su iritirajuce stvari koje mogu i trebaju biti rijesene drugacije.
Najnormalnija mi je stvar na Macu da na desktopu drzim projekte na kojima aktivno radim, da mi budu pri ruci, i na ocima
Kasnije kada to zavrsim, pospremim ih na adekvatnu lokaciju. Radi se tu o desecima GB podataka, i nikad problema.
Windowse je i to usporavalo, zato sto svi folderi na Desktopu iz nekog retardiranog razloga cijelo vrijeme budu pohranjeni u memoriji od graficke kartice, koja onda osjetno sporije radi. I kako to da zna jedan obicni user koji redovito zatrpa svoj desktop folderima?
Instaliras dodatnih fontova. Uspori se. Kupis nov laptop, a oni ti ga uvale sa hrpom bloatware smeca. Usporen cim ga kupis (jos su cesto i trial pa spamaju porukama i oglasima).
Onda instaliras neki Tune-Up paket, koji to "optimizira" i pocisti, pa narusi stabilnost cijelog sustava, jer uvijek pobrise i sitnice koje se ispostavilo da trebaju ostati (neki dll i sl).
Dobijes gotovo uvijek comp sa antivirusom. Koji je, naravno, trial. I onda ljudi misleci da imaju zastitu (koja uredno prestane raditi update nakon 2-4 tjedna), inficiraju cijelo racunalo.
Osim toga, svaki WIN program ima bolesnu tendenciju da barem nesto utrpa u startup sekvencu ili da ti nudi da instaliras jos nesto, da bi ovo prvo radilo.
Instaliraj 10 programa. Nemoj nista drugo raditi, pa deinstaliraj tih istih 10 programa. Usporedite velicinu podataka na HD prije i poslije tih instalacija. Ostaje smece koje niko ziv vise ne moze pronaci, niti zna cemu sluzi. Niti smijes pobrisati. Kupus zivi
Zar se nije moglo jednostavno da odvuces app u kantu za smece. Kada su sa Maca sve drugo pokrali izlaskom Win 95, mogli su i to. Dobar je bio momenat
Mene je to umorilo, jer mi je narusavalo produktivnost i iritiralo me. Mada sam dobro zaradjivao od svega toga, jer sam imao puno klijenata kojima sam redovito radio reinstalacije sustava. Tako da za svako zlo neko dobro
Ne hvalim OS X, jer ima i svojih budalastina, ali trenutacno je manje zlo. Win 10 mi se cini kao jako jako dobar OS, i ne bi imao nikakvih zadrski da se sutra vratim na Win platformu, ukoliko bude potrebno.