Ja nemam sreće s Windowsima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ja nemam sreće s Windowsima

14.01.2016 | 23:56
Da. A windowsi ih imaju za dijeliti okolo. Lopatom. Kamionima.
15.01.2016 | 00:12
Iskreno, nisam se previše udubljivao. Direktor mi ga dao novog s predinstaliranim windowsima 7. Krenuo sa backupom clean instala jer je sve radilo ok. Instalirao antivirus, sve radilo dobro i napravio backup. Pustio ga da povuče update i počeli problemi. Pokrenem recovery prije updejta i opet sve radi ok. Opet pustim updejt(njih cca 100komada), opet problemi. Gledam task manager i vidim da su CPU i memorija poprilično zauzeti. Pustimo ga da radi par dana i ništa se nije unormalilo. Rekao sam da mi treba par dana da malo proguglam i raspitam se okolo, no gazda je odlučio da nemamo vremena za to i da me neče gnjavit stime. Rekao mi da ga vratim u stanje prije udejta. Tako sam napravio i izgasio mu automatic update. I sada s njime radi tako.
Sumnjam na drivere itd. Kad bude vremena i volje, budemo mu se više posvetili.

Dosada sam napravio valjda 30-ak instalacija windowsa i takvo nešto još nisam doživio. No zadnje dvije kupovine Lenovo računala nisu se pokazale najboljima. Na godinu dana starom stolnom računalu( vrlo dobra konfiguracija) prdnula matična, a drugi slučaj je taj nesretni laptop koji se nemože sastat s predinstaliranim windowsima.
15.01.2016 | 07:30
Gle, moje 15-godišnje iskustvo s windozama je upravo takvo. Sve je, kao, super, ali svako toliko neko sranje koje ti pojede po dan-dva pa do tjedan dana vremena. 'Beš takav posao. Previše mi je godina da bi to morao više trpiti.
15.01.2016 | 07:52
Zato bi napravio switch i nadam se da će vrijedit tih novaca. Samo mi je u odluci teško progutat cijenu te kratak period garancije. No, bez obzira na tu namjeru, ne gine mi i daljnje korištenje windowsa. Ono što očekujem od macbooka pro je da bude hardverski pouzdan a OS stabilan. A povrh svega, da se neču razočarat po navedenom.
15.01.2016 | 08:17
Evo upravo ovih dana radim na projektu s kolegom. Imamo isti softver instaliran, za razvoj automatizacijskog softvera. On na POTPUNO NOVOM hpu s win 7 i tim softverom. 8 GB RAM, SSD... Stroj košta $1000 u USA. Ja u virtualboxu, na win 7, uz još 5 aplikacija i još jednu virtualku s projektantskim softverom, sve na mom mbp iz 2012, sa 16gb ram i ssd.

Kod mene sve radi glatko i lako, a kod njega jedno 3x sporije.
15.01.2016 | 09:46
Masu puta mi se dogodilo da brand mašine užasno loše rade s predinstaliranom OS-om
Nema razloga zašto bi tebi u virtualci radilo brže nego njemu, isti je to hardware
15.01.2016 | 12:14
pozdrav,

Presao sam na osx sa win radi potrebe stabilnog racunala za pustanje muzike i dosao do zanimljive cinjenice koju ce windows obozavatelji uvijek objasnjavati nekim misticnim silama. Naime ista zvucna kartica Traktor Audio 10 (najskuplji i najbolji NI model) na MBP 13 mid 2009 sa core2duo procesorom i kingston ssd-om ima latenciju zvuka od 4ms dok na Dell Alienware 15 sa i7 procesorom i puno skupljim i brzim ssd-om latenciju nije moguce podesiti na manje od 52ms jer pocne "pucketati" i "smrzavati" se zvuk koji izlazi van.

Driveri su stavljeni na obadvije masine najnoviji (probao i sa starijima). Ista zvucna kartica sa istim usb kabelom na istom programu.

Prvo sam mislio da je do windowsa pa je napravljen clean install sa legalnom win7 64bit verzijom. Opet ista prica.

Probano je kasnije na jos puno raznih pc-a (laptopa i kucnih verzija) cijenom od 3000 do 20000kn i na svima je latencija bili 52ms ili veca dok se nebi pocelo igrati sa postavkama oko high performance rada, stavljanje prioriteta na usb napajanje, procesor da bude uvijek dostupan na 100%. i sa svim tim nakom 3 sata igranja je doslo do toga da je latencija na 30ms. Jos uvijek daleko od starog MBP.

Na windowsima je nemoguce spojiti 4 cd playera (DJ oprema) od kojih svaki ima svoju zvucnu karticu sa jednim izlazom i napraviti da idu 4 kanala van iz jednog programa. Uvijek je moguce odabrati samo jedan od cd-playera. Postoji ASIO4all di se to teoretski moze ali nije stabilno, nema kvalitetu zvuka i ima preveliku latenciju. Na osx-u je to cas posla i radi stabilno i fluidno.

jesam zaboravio nadodati da bi to sve radilo na osx-u trebate 5 min za sloziti ili 15 min ako prvi put radite a na windowsima mozete potrositi 5h i hrpu zivaca da vam uspijeh bude ravan nuli bez obzira na cijenu pc-a?

imam jos hrpu ovakvih primjera di stari MBP od 3000kn razvaljuje u poslu i zarađuje novce dok novi SKUPI pc stoji na polici u firmi.
15.01.2016 | 21:11
havdic kaže:
Masu puta mi se dogodilo da brand mašine užasno loše rade s predinstaliranom OS-om

Ovaj HP je došao s predinstaliranim Win 8.1. 7 je instaliran ručno, svi driveri službeni HP za točno taj model.

(Naravno, sad slijedi obratna izlika - "Eeee, ali to nije stroj namijenjen za Win 7, zato tako loše radi, trebao si ga ostaviti na predinstaliranom OS-u" - zar ne? )

Nema razloga zašto bi tebi u virtualci radilo brže nego njemu, isti je to hardware

Nema razloga. Meni radi brže eto tako. Bez razloga.
15.01.2016 | 23:02
hp zna bit drek po tom pitanju... E i Lenovo također... Radimo kombinacije drivera uglavnom... mlaćenje prazne slame, znam
Neka i on digne virtualku pa neka proba
16.01.2016 | 00:41
havdic kaže:
hp zna bit drek po tom pitanju... E i Lenovo također... Radimo kombinacije drivera uglavnom... mlaćenje prazne slame, znam

E, to si dobro rekao. Cijela ta Windows zajebancija je mlaćenje prazne slame. Ovo što je napisao jmarijano je dosta dobra ilustracija. Umjesto da se baviš svojim poslom, baviš se jeb... windows glupostima. Uvijek je nešto na rasporedu. Ako nisu driveri, onda su virusi. Ako nisu virusi, onda su antivirusi. Ako nisu ni oni, onda su apdejtovi. Ili je Outlook. Ma daj, čovječe, fak... dosta više.

JOHN, pišeš da te muči kako progutati cijenu. Samo je pregrizi i kupi. Za godinu dana zbroji sve sate koje NISI potrošio drkajući, podešavajući, reinstalirajući, googlajući... Pa onda to odbij od cijene koju si platio i uživaj u tome koliko si JEFTINIJE prošao.
16.01.2016 | 00:55
Prije 8-9 godina sam toshibu platio 13000kn, zaj.. samo takav, mada me dobro služila recimo 5 godina. Zadnje 3 godine se mučimo za poludit. Kraj podrške za XP(koji su na njoj bili predinstalirani)je kap koja je prelila čašu. Ja bar godinu dana donosim odluku o kupovini MBPro. Lud sam više od tog viječanja.
Mislim da ću ipak uzeti, samo ću se još vjerojatno malo strpit kad izađe uskoro verzija 2016 s novim procesorom i grafikom. A ako po izlasku novog modela značajnije padne verzija 2015 možda se odlučim i za trenutno aktualni model.
16.01.2016 | 09:20
Slažem se, ostali brandovi koštaju jednako kao apple... Samo što to ekipa ne vidi, jer prevladavaju jeftini laptopi
16.01.2016 | 11:00
JOHN kaže:
Zakolje=značajno uspori na recimo 20-40 % njegovih mogućnosti. Pokreneš neku aplikaciju i vidiš da se jedva pokreče ili da ne radi fluidno kako bi trebalo jer u task manageru pod procesima nešto ždere memoriju i CPU. Dakle, clean install + automatic windows update= zaklano=značajno usporeno.
Čak je u nekim momentima samo CPU bio opterećen.

E da, onda sam upravo to gledao prek TeamViewera.

Zove žena da joj fiskalizacija traje tri minute. Probam se spojit - cijela minuta da TeamViewer uhvati njen komp. Pošaljem alt-ctr-del i onda prođe minuta da se pojavi onaj plavi ekran sa opcijama, stisnem zadnju stvar, Task Manager da vidim što se događa i ništa. Čekali smo desetak minuta, ništa se nije dogodilo, pojavi se onaj vrtuljak od kursora pa se opet pretvori u strelicu, pa opet vrtuljak i tak dok nisam odustao.

Eh da, na task baru ima neka ikona sa satom i kad se na nju dođe s mišom veli Servisiranje u tijeku. Ona veli da to traje od jučer.

Dakle, to bi bio zaklani kompjuter? Gore si napisao da je to Lenovo, možeš reč koji model, mislim da je i ova moja klijentica spomenula da ima Lenovo.
17.01.2016 | 01:07
smayoo kaže:
havdic kaže:

E, to si dobro rekao. Cijela ta Windows zajebancija je mlaćenje prazne slame. Ovo što je napisao jmarijano je dosta dobra ilustracija. Umjesto da se baviš svojim poslom, baviš se jeb... windows glupostima. Uvijek je nešto na rasporedu. Ako nisu driveri, onda su virusi. Ako nisu virusi, onda su antivirusi. Ako nisu ni oni, onda su apdejtovi. Ili je Outlook. Ma daj, čovječe, fak... dosta više.

JOHN, pišeš da te muči kako progutati cijenu. Samo je pregrizi i kupi. Za godinu dana zbroji sve sate koje NISI potrošio drkajući, podešavajući, reinstalirajući, googlajući... Pa onda to odbij od cijene koju si platio i uživaj u tome koliko si JEFTINIJE prošao.

Da je samo to sto sam naveo bilo bi dobro. Takvih je sitnica i previse.

Zamislite samo jedan festival kao Ultra Europe di VJ pusta video materijal od svakog dj-a. Svaki dj ili netko iz njegovog tima donese HD ili USB sa sadrzajem. Preko 100 raznih prijenosih uređaja se spoji dnevno i tako tri dana. Nakon probi je PC nakon 25min i trece USB-a pobrao trojanca. Mac Pro je tu odradio posao

Imamo jedan Mac Pro 1.1 u firmi bez Wifi-a. Trebao sam ga spojiti na internet a imam samo mogucnost spajanja na WiFi. U roku 5 minuta sam nasao kako sa MBP poslati LAN-om internet sa WiFi- na LAN od MP.

Bez dodatnih programa, bez komplikacija, bez crosswire kablova.

Radi ovakvih stvari koje rade odma, bez dodatnih instalacija i gubljenja vremena windows korisnici OSX i iOS nazivaju sustavima za glupe.
17.01.2016 | 09:13
Nisi u pravu u potpunosti... iz razloga što je 99% korisnika windowsa, po defaultu i Admin... Nadogradnje se nikad ne rade (automatski, ne ručno), jer je i 80% toga nelegalno (pa su shodno tome update-i disabled), Windows Defender je sasvim OK kao antivirus, i tako dalje i tako dalje... Ali da, na osx-u je dosta toga brže, jednostavnije i sigurnije. Ali nemaju svi novaca za Macbook, windows laptopa ima za ispod 2000kn.
OSX je pusti brigu na veselje, a Windowsi traže malo brige Iskreno, sviđa mi se pusti brigu na veselje, jer ono za što mi treba su vulgaris stvari, web, word, excel... Poslovno sam vezan za 3 OS-a
17.01.2016 | 09:58
havdic kaže:
Nisi u pravu u potpunosti... iz razloga što je 99% korisnika windowsa, po defaultu i Admin... Nadogradnje se nikad ne rade (automatski, ne ručno), jer je i 80% toga nelegalno (pa su shodno tome update-i disabled), Windows Defender je sasvim OK kao antivirus, i tako dalje i tako dalje... Ali da, na osx-u je dosta toga brže, jednostavnije i sigurnije. Ali nemaju svi novaca za Macbook, windows laptopa ima za ispod 2000kn.
OSX je pusti brigu na veselje, a Windowsi traže malo brige Iskreno, sviđa mi se pusti brigu na veselje, jer ono za što mi treba su vulgaris stvari, web, word, excel... Poslovno sam vezan za 3 OS-a

Slazem se oko cijene, ali ja sam pricao o profesionalnoj upotrebi racunala pa tu ima novaca. Pogotovo na tim vec festivalima. Taj PC koji je bio kod vj-a je kostao oko 25 000kn.

Ja kad sam sebi privatno uzimao racunalo sam imao 4000kn. Mogao sam kupiti novi PC ili rabljeni MBP koji je po konfiguraciji vec zastario. Uzeo sam MBP i nisam nikad zazalio radio slabije konfiguracije. Cak i igrice igram na njemu kao COD4MW. A poslovno sam se preporodio na njemu
17.01.2016 | 20:34
havdic kaže:
Ali nemaju svi novaca za Macbook, windows laptopa ima za ispod 2000kn.

Nenenenenene... Ima *FreeDOS* laptopa za ispod 2000 kn. Gdje to piše da se na takav laptop mora instalirati (ukradene) Windowse? Zašto si ljudi ne stave Linux? Na takvom laptopu se ionako ne može koristiti nikakav windows-specific profesionalni softver, niti profesionalci kupuju takve laptope.
17.01.2016 | 22:54
smayoo kaže:

Nenenenenene... Ima *FreeDOS* laptopa za ispod 2000 kn. Gdje to piše da se na takav laptop mora instalirati (ukradene) Windowse? Zašto si ljudi ne stave Linux? Na takvom laptopu se ionako ne može koristiti nikakav windows-specific profesionalni softver, niti profesionalci kupuju takve laptope.

Ima

No slažem se da su Windowsi koma (a koristim ih od 3.11), pogotovo neki divlji i da je danas i običnom kućnom korisniku Linux dovoljno prijateljski operativni sistem.
18.01.2016 | 06:36
Krivo. WIN treba jer se kod lokalnog dilera igrice kupuju po par kuna ili se skidaju s neta. WIN treba samo zbog toga. Linux jako oskuduje s igrama i nije prihvatljiv.
18.01.2016 | 08:08
zabac kaže:
Krivo. WIN treba jer se kod lokalnog dilera igrice kupuju po par kuna ili se skidaju s neta. WIN treba samo zbog toga. Linux jako oskuduje s igrama i nije prihvatljiv.

A računalo se primarno kupuje da bi se na njemu igralo?

EDIT:
Šalu na stranu, danas u HR gotovo više nitko ne bi trebao imati ilegalne Windowse jer su "besplatni" (sve mi to platimo, ali...) no to je za neku drugu temu
18.01.2016 | 11:16
Sladje je maznuti nego platiti. Win je rasiren jer ga je vrlo kako kopirati. Programi koji daleko nadmasuju cijenu sistema takodjer se kopiraju. Baza je ogromna. Puno veca od baze programa za OSX ili Linux. S druge strane, "podrsku" za Win je puno lakse dobiti od "susjeda" nego za druge sisteme. MS nije bas pritisnuo privatne korisnike, vec firme. Uberu oni novac ali dozvole mladjariji da nauce raditi u Win, Office-u.
18.01.2016 | 22:02
Zabac je objasnio. Prvo te navuku za jeftino a onda kasnije neznas kako bi skinuo jer ti se sve ostalo cini skupo.

Najbolja situacija mi je kao me netko pita koliko je star moj MBP. Samo 6 godina i onda Pa izgleda kao novi. Aluminij, unibody
18.01.2016 | 23:59
Možemo do jutra ovako..... Dell latitude D630, 2007-a, windowsi 10, radi ko sat, jedino ima SSD disk Nitko tu nikoga ne navlači, doduše možda banke malo na windowse navlače
Sve ima svoje prednosti i mane...
19.01.2016 | 04:12
Bertone kaže:
smayoo kaže:

Nenenenenene... Ima *FreeDOS* laptopa za ispod 2000 kn.

Ima

Kliknuo sam na link, piše mi "Traženi artikal ne postoji."
19.01.2016 | 04:18
havdic kaže:
Možemo do jutra ovako..... Dell latitude D630, 2007-a, windowsi 10, radi ko sat, jedino ima SSD disk

Čekaj... što? Imaš *JEDAN* pojedinačni izolirani primjerak koji radi ko sati to je sad argument da Windowsi nisu smeće? Pa je li dotle voda došla?

Sad si trebao dodati još kako znaš za *JEDNOG* Maca s kojim stalno neki problemi...

Točno. A prednost windowsa je da slijedom dugogodišnje tržišne politike, u startu (prije 30 godina) potpomognute neetičnim poslovnim potezima, najzastupljeniji pa neupućeni korisnici misle da ništa drugo ni ne postoji.
19.01.2016 | 08:55
smayoo kaže:
havdic kaže:
Možemo do jutra ovako..... Dell latitude D630, 2007-a, windowsi 10, radi ko sat, jedino ima SSD disk

Čekaj... što? Imaš *JEDAN* pojedinačni izolirani primjerak koji radi ko sati to je sad argument da Windowsi nisu smeće? Pa je li dotle voda došla?

Sad si trebao dodati još kako znaš za *JEDNOG* Maca s kojim stalno neki problemi...

Točno. A prednost windowsa je da slijedom dugogodišnje tržišne politike, u startu (prije 30 godina) potpomognute neetičnim poslovnim potezima, najzastupljeniji pa neupućeni korisnici misle da ništa drugo ni ne postoji.

Netočno, uvijek izvodiš zaključke kako tebi paše
Ima njih puno... A referirao sam se na to, kako apple računala "traju duže", što nije pravilo
Ja iskreno ne znam čime je potpomognuta vladavina microsofta, ja sam samo malo napredniji korisnik
19.01.2016 | 20:26
smayoo kaže:

Kliknuo sam na link, piše mi "Traženi artikal ne postoji."

Nešto ti ne valja s klikanjem

www.prosat.hr/Default.aspx?pid=42397

2k.png

2k-2.png
19.01.2016 | 20:44
Pa ovo je neloša cijena!
19.01.2016 | 21:10
zabac kaže:
Pa ovo je neloša cijena!

a kako se uzme... može se reć i da je bacanje para, jer ima 2gb ram-a koji nije nadogradiv
19.01.2016 | 23:10
zabac kaže:
Pa ovo je neloša cijena!

Cijena, ne da je "ne loša" nego je katastrofa ... ako imaš u vidu potpunu nenadogradivost (OK, "pravi" apple korisnici su na to već naučili, ja nisam), samo 32 GB mjesta za pohranu i zbog W10 zasigurno totalno s*eban UEFI (po Toshiba receptu) tako da je gore staviti Linux muka Isusova ... i ako uzmeš recimo ovaj Lenovo: www.prosat.hr/Default.aspx?pid=42275 koji za iste novce ali bez šugavog W10 daje ipak puno više i radi s Linuxom bez problema
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO