Automobili (i sve oko toga...)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Automobili (i sve oko toga...)

06.04.2019 | 13:49
Evo kuha se...

Naravno da nije sve moglo proći ok, jer šarafi koje je dao Vulkal nisu dovoljno dugački (nekih 3 navoja se može max. zategnuti). Pneumatik sve odradio kak spada nema nikakvih primjedbi. Sad čekam da ovi negdje iskopaju dulje šarafe. Sreća moja pa rade do 2
06.04.2019 | 19:16
Koji si ti trol, pitaš za Pneumatik i odeš u Vulkal

... i kako ti ovo može biti ok? Auto su ti nagnuli sa dvije pomoćne hidraulične dizalice na pomoćnom radnom mjestu... tek toliko za drugi put da znaš, na svoje oči sam vidio kad su im dva puta auti pali na diskove sa tih improviziranih radnih mjesta (onaj Vulkal na Samoborskoj kod Škorpikove)... i da, zadnji put kad sam bio kod njih su mi htjeli na alu felgu staviti olovni uteg (sa kopčom) sa vanjske strane jer nisu imali više u gramaži koja se lijepi sa unutarnje
06.04.2019 | 19:38
Sljedeće je slaganje branika i unutarnja zaštita blatobrana?!
Bertone, ako padne past će i novi diskovi.
06.04.2019 | 21:29
Jednom je pala Honda HRV vlasniku pred očima, podigli su auto natrag, bacili pogled i popipali diskove i rekli mu da je sve OK pa je lik popizdio i zvao šlep da dođe po auto i prebaci ga par sto metara koliko ima do Hondinog servisa, a kako je priča završila ne znam.
Drugi koji je pao je bio Golf V u onom zadnjem dijelu gdje imaju fiksne dizalice i jedno ili dva pomoćna radna mjesta kad je gužva, vlasnik je bio na blagajni i nije vidio što se dogodilo, a kad se vratio do auta nitko mu nije rekao ni riječi pa kad smo vidjeli da se prave mutavi rekli smo čovjeku što se dogodilo nakon čega je bilo teških riječi koje neću sad prepričavati... uglavnom što se mene tiče odron od firme.
06.04.2019 | 21:50
Pa di vi nađete te nesretnike? Tko vas uopće tjera ići takvim likovima?
Ja imam tu susjeda, 100 m niz cestu od kuće, čovjek ima malu vulkanizersku radionu i praonicu koju je otvorio djed, ja sve gume kupujem, čuvam i mijenjam kod njih zadnjih 20 godina otkad tu živim, najprije kod oca, koji je nažalost umro od karcinoma, a sada kod majke i sina. Nikad nisam dobio loš savjet, niti fuš uslugu. To je firma (tj. obrt) kojoj je stalo do mene kao mušterije, do naša dva auta, 4-5 garnitura guma u dvije godine, a meni je stalo do kvalitete i odgovornosti i zato mi ne dolaze u obzir nikakvi Vulkali, Drydeni, Babići i kojekakvi slični koji štancaju na traci za 100 kn manje.

EDIT:

Jbt pa ne mogu doći sebi... Da padne auto s dizalice...
06.04.2019 | 21:57
@Bertone - krivo si shvatio. Bio sam kod Pneumatika dečki su sve obavili kako spada i pritegnuli mi felge sa šarafima koje je priložio Vulkal uz felge. Ova slika je nakon što sam došao u Vulkal i tražio da mi skine i stave dulje šarafe nego što su bili oni priloženi. Ne bum sigurno ja plaćao nove šarafe i ponovnu montažu istih

@JOHN - novi branik bi dobro došao, ioanko gledam kako preko kaska izvući branik od FR-a

EDIT - to su šarafi koji su došli sa felgama. Vidi se koliko malo navoja je ubiti zahvatilo u glavčinu.

06.04.2019 | 23:04
Nemam riječi. Ni za njih, a bome ni za VW kojem je jeftinije urezati navoj u glavčinu, nego istu opremiti šarafima pa da ti trebaju samo matice za stezanje i nema ovih sranja....
06.04.2019 | 23:09
smayoo kaže:
Pa di vi nađete te nesretnike?

Moj kvartovski vulkanizer je još gori od Vulkala, prije par godina sam htio prijeći kod njega jer mi je Pneumatik na drugom kraju grada pa sam nadobudno dopeljao auto sa zimskim kompletom kotača (felge+gume), lik na jednoj dizalici ima svoju BMW kockicu kaj slaže za streetrace ili nekaj slično i mrtvo ladno veli da se moram naručiti za promjenu guma jer on dela isključivo po narudžbi, a u radionici osim njega, jednog radnika i mene nikoga pa sam ga pitao gdje je skrivena kamera... nije bilo skrivene kamere, a kotače sam ipak morao ići promijeniti na drugi dio grada.

energyman kaže:
@Bertone - krivo si shvatio...

Mea culpa... ali si ipak provokator jer si stavio sliku iz Vulkala pa si me navukao na tanki led

EDIT:
Preveć krakova imaju te felge, potrošiti ćeš brdo štapića za uši da ih počistiš a čuo sam da će u uskoro i zabraniti ŠZU.
07.04.2019 | 01:07
Bertone kaže:
smayoo kaže:
Pa di vi nađete te nesretnike?

Moj kvartovski vulkanizer je još gori od Vulkala,

O, brate...
Ne znam... Taj vjerojatno ne živi od toga, nego tko zna od čega.
07.04.2019 | 02:06
Moram priznat da nisam nešto previše oduševljen izborom vulkanizera, no obzirom na promet kod sveprisutnih očito si dobar broj njih dopušta šlampavost. Obzirom na količinu posla u sezonama, za očekivat je da se događaju sranja i u Vulkalu. Kod Vulkala sam dvaput imao problema od valjda 30-ak izmjena setova, što od mene što od supruge. Jednom su zasrali na ženinom autu jer su stavili ventil koji je puštao i onda se sutradan zajebala guma. Uredno su stavili novu.
Drugi put su zasrali na mom jer su mi prodali dva para različitih guma, pa sam inzistirao da promjene sve gume nanovo.
U oba navrata su sve odradili bez potrebe za raspravom. Svaki put uredno izdaju račun što u pravilu nije slučaj kod manjih vulkanizera. Svaki put uredno očiste i namažu glavčine, na moje inzistiranje, bez rasprave. Da bi se moglo bolje radit, moglo bi se. Imaju svoje bisere al nekog drugog boljeg izbora baš i nemamo, bar u blizini.

Za Pneumatik sam, od jednog mehaničara, čuo da su jedno poprilično vrijeme radili špur sa krivim softverom. Bertone, ti si rekao da si isto to čuo za Vulkal. Sad budi pametan kome otići.
07.04.2019 | 02:31
Netko kod vulkanizera, a ja sam danas subotnji izlazak obavio u garaži! Na redu mi je bilo farbanje kočionih kliješta, nakon 10 godina, zaista su to zaslužila.

Sve sam dobro očistio, pa uklonio masnoću, pa pobrusio lagano, a onda tri ne previše debela sloja crvene termostabilne boje, nove naljepnice i na kraju jedan sloj prozirnog laka. Izgleda kao iz tvornice, moralo bi potrajati, to napravim na svakoj Alfi koju kupim i obično traje godinama...

07.04.2019 | 02:37
Ja vjerujem da je u manjim mjestima drugačije jer je manji broj auta pa je svaki kupac usluge bitan, ovdje svaki od velikih ima po nekoliko ugovora sa firmama, auta je puno i znaju da si mogu dozvoliti par posto nezadovoljnih kupaca

... i da, sad si me podsjetio da su i meni u V prije 10-ak godina jednu od četiri gume namontirali na felgu naopačke, a stralica sa smjerom rotacije dugačka 10 i visoka 2-3 cm

dpasaric kaže:
Netko kod vulkanizera, a ja sam danas subotnji izlazak obavio u garaži! Na redu mi je bilo farbanje kočionih kliješta, nakon 10 godina, zaista su to zaslužila.

Ja te razumijem i palac gore za rad i trud, na kraju vrag i ljubav su u detaljima

... no sad zapravo čekamo @Smajin komentar kako shvaća korisnost tog posla
07.04.2019 | 09:04
dpasaric kaže:
Izgleda kao iz tvornice, moralo bi potrajati, to napravim na svakoj Alfi koju kupim i obično traje godinama...

Ha, priznaš da se uopće ne voziš s tim autima!!!
07.04.2019 | 11:57
[quote="Djuro genijalac" post=176268]dpasaric kaže:
Izgleda kao iz tvornice, moralo bi potrajati, to napravim na svakoj Alfi koju kupim i obično traje godinama...
Ha, priznaš da se uopće ne voziš s tim autima!!!

Zašto? Zato jer kvalitetno odradim farbanje, pa traje koliko i kada dođe tvornički? Naravno da se uprljaju, ali ne i previše, pogotovo bočno ostanu čisti. Po rubu diska se vidi vozili se auto!
07.04.2019 | 12:46
Bertone kaže:
Ja te razumijem i palac gore za rad i trud, na kraju vrag i ljubav su u detaljima

... no sad zapravo čekamo @Smajin komentar kako shvaća korisnost tog posla

Hej... Tko sam ja da mu sudim?
Svatko ima svoja veselja...
08.04.2019 | 11:03
Nego, koristi li tko u autu DAB (Digital Audio Broadcasting)? Isplati li se u Hrvatskoj zezati time? Uređaj mi podršku, ali nemam antenu, pa se možda netko od vas već zezao time?
08.04.2019 | 11:08
Imam ja na svojem Androidu. Ha gledaj, imaš 10 stanica trenutno, nema šuma, nema prekida, vidiš cover art (ako emitiraju) i još raznno raznog dodatnog teksta (informacija). U svakom slučaju fora ali dok još nekoliko desetaka stanica ne dobije dozvolu za to, nema smisla.
08.04.2019 | 13:29
Meni ova Vasa prica sa vulkanizerima zvuci ko iz nekog B horror filma

Imam Mazdu 3 (odnosno supruga ima, ja nemam auto posto sam 9 -11 tjedana u HR godisnje, ne pada mi na pamet kupovati i sebi auto), onu sedan, evo joj 4 i pol godine (kupljena nova). Auto je kupljen kod Arbanasa u Buzinu. Tamo ide na redovne servise, tocno po datumu ili killometrazi kako vec dode. Decki odrade sto treba odraditi po servisnoj knjizici i ako po njihovoj preporuci treba sto dodatno (i to dodatno je strasno rijetko). Sto se guma tice, kupujemo ih kod njih, odnosno oni ih za nas kupe po nasem izboru sa dostavom kod njih. Na proljece stave ljetne koje su na alu felgama, a zimske koje su na celicnim felgama ostaju kod njih na cuvanju, i obratno. I tako to ide vec cetiri i pol godine. I moram priznati, nikada, ali nikada taj auto nije imao ijedan kvar ili neku zaj....ju.
08.04.2019 | 16:13
Brzina ili je nešto bilo na kolniku?

Link
08.04.2019 | 16:17
Vrlo vjerojatno otpuštanje gasa i kočnica. Ipak je e34 525i bio u pitanju.
08.04.2019 | 16:29
Na ovoj skraćenoj se ne vidi, ali na onima koje su sad maknute prvi BMW koji je prošao je isto zaplesao zadnjim krajem na istom mjestu gdje i ovaj drugi BMW koji se sudario.
08.04.2019 | 20:20
Nije upitno da je bilo sklisko, ali on je uletio u tunel debelo prebzo, jedino je čudno da ga je baš toliko zanijelo, moguće da je imao loše zadnje gume, a prednje dobre - ili mu ABS nije bio ispravan. Čudno i da nije nekakav tracion-control pomogao, obično noviji auti sa zadnjim pogonom imaju takvu elektroniku na pomoć vozaču.
08.04.2019 | 21:44
Mislim da "kamatarka" osim ABS-a nije imala nikakva druga pomagala.
08.04.2019 | 22:14
Upravo tako, samo centralu za ABS.
08.04.2019 | 23:21
Teško je sada mnogima. Ovo je još jedan primjer užasa na cestama.
Jedan život se ugasio, a za drugim se bore.
09.04.2019 | 19:40
dpasaric kaže:
Nije upitno da je bilo sklisko, ali on je uletio u tunel debelo prebzo, jedino je čudno da ga je baš toliko zanijelo, moguće da je imao loše zadnje gume, a prednje dobre - ili mu ABS nije bio ispravan. Čudno i da nije nekakav tracion-control pomogao, obično noviji auti sa zadnjim pogonom imaju takvu elektroniku na pomoć vozaču.

Davore, to je auto star 20 godina+. Seleni pomrli odavno, amortizeri vjerojatno mrtvi također, gume upitne. Već to je dovoljno da ti auto bude nestabilan. A onda tek dolazimo do brzine i svega ostalog... Auto treba održavati, a ne raubati dok ide
09.04.2019 | 20:37
Što nažalost u ovom slučaju ne bi značilo ništa jer u onom kraju lokalce praktički nikad ne kažnjavaju za prometne prekršaje. Ni ne pokušavaju više jer svaki ima nekog rođu u Policiji.
09.04.2019 | 20:52
U Srbiji su to rijesili elegantno. Dali koncesiju nekoj nizozemskoj kompaniji, ljudi postavili svoje kamere i opremu, i oni obradjuju i procesiraju kazne.

Dogovreni postotak novca zadrzavaju za sebe, ostalo drzavi. Tesko da rodjak ili prijatelj iz stranke tu moze nesto srediti
09.04.2019 | 21:07
Ajoj... to je fakat bio bed. Od cijele obitelji je preživjela samo starija kći. Ali mislim da je ono bila sasvim druga priča. Čovjek je zaspao za volanom. Jbg...

Inače, policajce ispremješavaju već puno godina, ali badava je to kad zapovjednike - ne.

Najbolje bi bilo tako kako kaže drlovric.
10.04.2019 | 12:21
smayoo kaže:

Najbolje bi bilo tako kako kaže drlovric.

I da se isto radi s cestarinama, recimo... Pa naplatama parkinga na obali... Uh, koliko bi se toga dalo tako nabrojati...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO