04.06.2021 | 15:01
jura22 kaže:
Daj, molim te.
Netko tko je spreman platiti 2.000.000,00 eura, sigurno mu nije problem platiti hotel, a bogme niti organizatoru prezentaciju.
U Finskoj bi istovario valjda 10% od cijene auta.
U Švicarskoj bi ostao i bez auta i bez novaca i bez vozačke.
U Hrvatskoj eto, globica. A što je to naspram 1.500.000.000,00kn koje je Rimac dobio?
EDIT:
E da, samo u RH ljudi opravdavaju svoje prekršaje tuđima.
"On vozi brzo, mogu i ja. On krade, mogu i ja. On je prepilio jahtu, mogu i je. On je .... bla.bla.bal"
Sve treba kažnjavati, tim više što je Mate Rimac sigurno znao tko je vozio i koliko je vozio i gdje ga je točno vozio jer auto (bar se hvalio) bilježi sve!
Jura,
Organizacija predstavljanja je trošak poslovanja tvrtke Rimac Automobili. Podsjetio bih te da u njoj vlasničke udjele imaju Porsche i Hyundai i sasvim sigurno se prate troškovi. Nisu oni darivatelji. A da nisu (suvlasnici koji su donijeli kapital na hrpu), Rimac ne bi imao novaca da to organizira na ovako visokom nivou. Vjeruj mi, nazočih stotinama (da, množina!) predstavljanja automobila po cijelom svijetu i znam jako dobro kako to ide. Bio sam ubogi novinar pa se sjećam kako je to izgledalo. A sad želiš prodati auto po cijeni od 2.000.000 eura i pritom bi ti naplatio trošak sobe nekom potencijalnom kupcu? Oni koji imaju novaca ga nisu navikli razbacivati samo tako uokolo, a sasvim sigurno ne bi platili nekom smještaj da bi probali neki auto.
Drugo, želiš čovjeku ponuditi cijeli događaj kao nešto što će mu ostati u sjećanju. Svaka čast Smiljanu, dovezeš tamo ljude, pogledali su muzej i onda? Ili ćeš ih transferirati do Plitvica ili im daj igle za štrikanje?
Nakon što su se odvezli u autu, želiš ih dobro najesti i napiti i onda pustiti da puna želuca uživaju i kontempliraju život i tvoj proizvod.
I sad imaš izbor: to napraviti u Dubrovniku za X novaca (još uvijek ne znaš koliko ćeš auta prodati) ili za 5x novaca u Švicarskoj, recimo. Mogućnost prodaje je ista, u Švici si ausländer i još ti to više naplate. Istovremeno, možeš ta napraviti u RH, tu si domaći, i cijeli svijet zna za Dubrovnik... Pitam se što odabrati?
Primjera radi, kad je McLaren napravio F1, predstavio ga je u Monacu vikend prije VN.
I ja nisam ni jednom riječju pokušao opravdati prekoračenje brzine, niti smatram da je to primjereno. Samo velim da ovo nije prvi put i da imamo osvjedočene slučajeve toga pa se nikom ništa nije dogodilo. To je sve.
BTW, kad već spominješ Finsku, tamo postoji globa u visini postotka primanja; bio je jedan od direktora Nokije na vrhuncu moći kad su ga klepili zbog jurnjave i dobro se istovario; mislim da je to bila najviša globa zbog prekoračenja brzine na svijetu.
PS. Na tom dijelu ceste i drek auto nabere 200 km/h (ako može tolko).