17.11.2018 | 10:31
JOHN kaže:
To je poligon za testiranje, gdje uzdužnog pada nivelete nema ni u tragu.
Na ravnom i ja činim čuda. Uzbrdo i nizbrdo je sasvim druga priča.
Dakle, pričam o jednom uobičajenom putu, gdje ima uspona i padova, gdje nisi sam na cesti, gdje ima svakojakih vozača( pa i onih koji nebi ni s najboljim zimskim gumma i 4x4 znali krenut) i vozila(prednji/zadnji pogon).
Joj, daj...fkt...
Je, je*ač je taj Rocco Siffredi, ali to je sve u studijskim uvjetima te profesionalke glume orgazme, ali da ga vidim ja šta bi on doma kod mene napravio s mojom ženom... a?
Evo... ja nisam nikad vozio po poligonu, samo po normalnim i nenormalnim cestama.
- autocestom A6 kroz Gorski kotar (Rijeka-Bosiljevo) u oba smjera, po gustom snijegu, najmanje 30 puta
- starom državnom cestom D3 kroz Gorski kotar (Rijeka-Karlovac) u oba smjera, po utabanom snijegu i još malo friškog preko, desetak puta
- 5-6 puta tamo i natrag do prijatelja u Crni lug, cestom od Gornjeg Jelenja preko Mrzle vodice, tamo prestanu čistiti cestu kad uz nju nagrnu preko 2 m
- 3x Slavonski brod - Sarajevo i natrag, po utabanom snijegu i cesti punoj autobusa i kamiona na ljetnim gumama, jednom po mećavi
- 1x od Županje do Novog Sada preko Iloka i Bačke palanke, po gustom snijegu (a da, sorry, tu nema te nivelete, odnosno njenog pada, nemam pojma gdje se izgubio...
) i 1x prije toga od Rume do Novog sada preko Fruške gore, po malo manje gustom snijegu
- 1x od Rijeke do Beograda, sveudilj po gustom snijegu, a od Bajakova utabani snijeg na kolniku
- 1x Garešnica - Kutina - Zagreb - Ljubljana - Rijeka (Tuhobić je bio zatvoren zbog olujne bure) po žestokoj mećavi
- 1x Rijeka München, snijeg je padao od Kranja do 50 km iza Salzburga (aha, to je opet autocesta, pa još u Austriji, sorry...
)
- jedno 20x tamo-amo kroz Kordun, jedne zime kad smo u Slunju radili projekt za vojsku, što po A6, pa po DC1, pa od Slunja kroz vojni poligon do vrha nekog brda (max nagib 13% na zadnjih 150 m) po cestama koje oni niti ne čiste, nego bi samo ispred nas prošao pinzgauer ako je noć prije palo više od 20 cm snijega. To je bilo s Toyotom Avensis, a onih 13% nagiba u rikvercu
Sve bez lanaca osim komada Garešnica - Kutina, jer sam tada još (to je bilo prije 20 godina) mislio da se bez lanaca po snijegu ne može.
Međutim, do Kutine sam tako temeljito popi... od trešnje i lupanja da sam ih skinuo.