kako do macbooka?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako do macbooka?!

18.12.2006 | 21:07
da vas pitam, imam roditelje koji zive u njemackoj i narucio sam macbook koji je dosao i sad se tu otvara problem, dosta dogo nije dosao, vise od 10 dana od dana narudzbe tako da su mi svi planovi da ga neko ko ide vamo donese propali, sad me zanima koje mogucnosti imam da ga dofuram za hr ak ne zelim platit carinu, mislim da nemogu preko poste to tako... imate li vi kakih ideja?!
20.12.2006 | 05:43
super jbg, slobodno obrisite topic ja nemogu
20.12.2006 | 05:46
jesi rijesio? kako?
20.12.2006 | 16:36
nisam rijesio, al nema ni prijedloga s vase strane
20.12.2006 | 17:24
haha

ajd ja cu ti probat savjetovati nesto, iako se nije radilo o notebooku vec o manjim stvarima, neka ti to tamo fino zapakiraju onako omot za djecu svjetici, tipa ko da je baka slagala. i neka stave na UPS dostavu od vrata do vrata, morat ce platiti sigurno vise nego obicnom postom al bi trenali cuvati vise.

ili dhl neznam koji kod nas direktno dostavljaju.
20.12.2006 | 18:33
Dhl ti sigurno sve otvara, ali ne kuzim da li si ti to dobio ili ti je jedina opcija slanje postom? Ako ti je opcija slanje postom onda su ti sanse 50-50%. Nemoj zaboravit da je ovo vrijeme berba za carinu, tak da sumnjam da ce pustiti paket a da ga ne otvore.
20.12.2006 | 19:15
macbook je u njamackoj, ja sam u hrvatskoj, kako do njega a da ne platim carinu i da ne odem sam po njega, s obzirom da mi ga nemoze niko u kratkom vremenu donjet jer niko ne ide zasad iz njemacke u hrvatsku od mojih, tu je problem... sve mi se cini da cu ja morat po njega, pih
20.12.2006 | 20:20
To ti je najsigurnija opcija. Kad je sa tobom računalo je dio osobne prtljage i nećeš platiti carinu i PDV.
20.12.2006 | 20:23
ping je napisao:
To ti je najsigurnija opcija. Kad je sa tobom računalo je dio osobne prtljage i nećeš platiti carinu i PDV.

ajd da te pitam ja nesto, vracati cu se izvana tako sa tom opcijom, jako su male sanse da kontroliraju jer idem sa autom, familija ovo ono, pa jel se moze postaviti pitanje zasto nisam prijavio to na izlasku, npr brdo fotoopreme i laptop.

zadnji put sam na plesu morao murjaka nagovarati da mi da papir da napisem sto nosim, kao ono, ne moras, al sam ipak inzistirao.

pa ono da ne bi bilo nismo znali
  • EuCryL
  • Posjetitelj
20.12.2006 | 20:42
dadopg je napisao:

zadnji put sam na plesu morao murjaka nagovarati da mi da papir da napisem sto nosim, kao ono, ne moras, al sam ipak inzistirao.

pa ono da ne bi bilo nismo znali

Ja sam također u nekoliko navrata bio gnjavio da mi izdaju te potvrde (jer znam putovat pod punom ratnom spremom) i svaaaki put su mi tvrdili da to ne treba, ali sam inzistirao..

tako sad lijepo imam potvrdu koja je stara godinu dana, ali je pečatirana i ima serijski broj mog ljubimca da ne bi bilo da me pitaju:\" Je li, mali, odkud tebi takav novi stroj?\"

Daleko od tog da je novi, samo što izgleda kao da je tek izašao iz dućana, ali objasni ti to cariniku koji je ustao na lijevu nogu.. k tome, imam dojam da sam uvijek sumnjiv..
20.12.2006 | 23:51
Zadnji put da sam zagnjavio na carini da mi izdaju papir je bilo 2002.... Od tad nište i nikad nikakvih problema.. kuc, kuc...
A kad putujem sa sobom nosim masu opreme... iPod, PSP, MB, Eos 350 sa objektivima... dobro, nije baš masa, al nije ni malo...

Šta se tiče problema njemačka - hr... najsigurnije ti je otić sam po njega.. . ili da ti netko od frendova sfura
Eventualno opcija, koju sam vidio da se koristi amerika - poljska je da se kompovi šalju poštom, napomeneš da je komp, al šalješ kao rabljeni. Vidio bar 3 stoja tako dobivena bez ikakvih problema, samo treba dobro zapakirati...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
21.12.2006 | 00:26
EuCryL: k tome, imam dojam da sam uvijek sumnjiv..

A da makneš te ratničke boje s lica, možda bi te manje zagledali...
21.12.2006 | 00:28
I još jedna sugestija. Vrijeme je blagdana, karta za njemačku preko wizz-aira ti dođe oko 50 eura.....spoji ugodno s korisnim, posjeti starce budi tamo par dana, i vrati se bookom:). Što se tiće carine...nekad su se i mobiteli morali prijaviti na carini ali ta vremena su iza nas. Ja idem svaki tjedan preko granice sa svojim laptopom i uredno ga prijavljujem (usmeno) pod osobne stvari, baš isto kao fotić.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
21.12.2006 | 00:41
sizunic je napisao:

A da makneš te ratničke boje s lica, možda bi te manje zagledali...

Da, taj leptirić bi stvarao probleme, ali nije on u pitanju.. imam na glavi \"crnačke konope\" kako bi rekao moj stari.. a bogami i po sela u kojem živim..

p.s. jesam li spomenuo da sam u fazi preseljenja na selo? gotovo je sa metropolom i gužvama, ošo ja na svježi zrak vukomeričkih gorica..
21.12.2006 | 18:20
cekaj, kad sta treba prijavit?!

recimo, idem sad u njemacku i pri izlasku kad se budem vraco u hrvatsku ja trebam prijavit macbook?
21.12.2006 | 19:21
FulKul je napisao:
cekaj, kad sta treba prijavit?!

recimo, idem sad u njemacku i pri izlasku kad se budem vraco u hrvatsku ja trebam prijavit macbook?

ma ne, krivo si kuzio, kada se vracas ne govori nista.
pricali smo o izlasku iz zemlje
  • EuCryL
  • Posjetitelj
21.12.2006 | 19:24
Ak prijaviš MB dok ides iz Njemačke u HRV, blago će ti opalit carinu i porez tražit račun i sl.

Ali buidi mudar i spakiraj komp u ruksak i to je dio tvoje osobne prtljage i nitko ti ne može dokazat da ga po prvi put unosiš u hrv.. Ukoliko ti kaka da zašto nisi prijavio MB kao vrednotu prilikom izlaska iz Hrvatske, kažeš da si pokušao, ali da ti je carinik rekao da nema potrebe mučit se ispisivat papir kad je to dio ručne prtljage..

I to je to.. neće te carinit.. osim ak ne prate jabučnjak pa te skuže po ip adresi i pripreme zasjedu onog datuma kada očekuju da se vraćaš
21.12.2006 | 19:26
EuCryL je napisao:
osim ak ne ptrate jabučnjak pa te skuže po ip adresi i pripreme zasjedu onog datuma kada očekuju da se vraćaš

ja se ovog najvise bojim...
  • EuCryL
  • Posjetitelj
21.12.2006 | 19:39
dadopg je napisao:

ja se ovog najvise bojim...

naravno da se šališ..

ako ovako nastavimo FulCul će nam postat FulSplašen, a to ne želimo..

Sam ti strpaj lap u ruksak i sve će bit oke..
21.12.2006 | 19:42
EuCryL je napisao:

naravno da se šališ..

ako ovako nastavimo FulCul će nam postat FulSplašen, a to ne želimo..

Sam ti strpaj lap u ruksak i sve će bit oke..

morao sam
ma da, mislim da je ona ideja sa posjetom staraca i odlaskom po mrcinu najbolja.!!

sretno a za carinu se ne brini,, od tolko sranja koje se svecaju, tebe ce sada zezati za neki laptop koji je tvoj, jok
21.12.2006 | 20:12
hvala vam puno, recu kak sve zavrsilo i kak sam odlucio, sad imam nekog posla pa nemogu bas odma za dojcland al javim kak zavrsilo fala jos jednom!
23.12.2006 | 08:57
Gdje su tocno u Njemackoj? Igrom slucaja ja non stop putujem gore-dole, pa ako mi je negdje u blizini mogu ti ga donesti. U zadnej vrijeme se krecem oko Frankfurta/Mannheima.
23.12.2006 | 17:20
ej hvala riba cijenim! al uspio sam nagovorit starog, doce negdje treceg poslije nove godine tako da netreba, inace sam dalje od vecih gradova, oberstaufen, tam dolje sasvim, fala jos jednom
03.01.2007 | 19:27
evo, samo da se pohvalim, dosla mi pilica, i imam jedno pitanje, neznam sejvat sliku nikakvu, neznam kako desni klik mi neradi pa nezna, molim hitnu pomoc noob ;P
03.01.2007 | 20:38
Ako sliku treba preuzeti s interneta, tada je samo odvuci primjerice na desktop. Za desni klik moraš aktivirati u System preferencesima pod izbornikom keyboard & mouse.
03.01.2007 | 22:06
mozda macbook ima neki skriveni desni klik, no desni klik je onaj stari ctrl+klik ili ustekaj bilo koji usb mish s dva ili vise gumba...
04.01.2007 | 02:18
Pa i mislio sam na miša...
04.01.2007 | 05:13
(( odgovarao sam dok jos nije bilo tvog posta ))

no znam da sam letimice vidio kako se na macbooku u sys prefs. moze aktivirati desni klik za trackpad (mislim da je duble finger tap..)
pozdrav!
04.01.2007 | 07:04
yep, može se namjestiti da je doulbe finger tap... baš sam na njemu.
04.01.2007 | 15:53
bemmu, di je to tocno? i jos jedno pitanje... kad nesto instaliram poput ms ofisa, jel pri deinstalaciji kad ga brisem dovoljno samo sve pobrisat iz aplikejsns foldera ak sam ga tamo instaliro ili postoji jos neki aninstal?!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Gjuroo, Riba, VanjusOS, Anonimci (551)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO