Ukraden Apple ID
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukraden Apple ID

27.01.2019 | 19:26
Izgleda da mi je netko provalio Apple ID za iPhone. Upravo sam dobio mail od Apstorea da sam kupio "PUBG Mobile 500 i 1500"a nemam pojma šta je to. Prošlo ljeto sam dobio obavijest da se netko ulogirao mojim IDom , ali sam to propustio i zaboravio. Imam i drugi ID pa se mislim ovaj zatvoriti ako će to pomoći. Imam snimku s maila od koga sam ga dobio te račun za kupljene appove.

Slikazaslona2019-01-27u17.49.10.png

Slikazaslona2019-01-27u17.49.39.png

Savjet za postupak, jer vjerovatno vas ima koji ste ovo prošli.

Dodatak: u mailu piše da se klikne na zaplavljeno ako nije moja kupnja , ali klik na to ne reagira.
27.01.2019 | 19:55
Da li ti je uključena dvofaktorska autenitifkacija na tome accountu (kod prijave na apple-id traži kod koji šalje na uređaj)?

Da li se u listi prijavljenih uređaja nalazi neki uređaj za kojeg znaš da nije tvoj?

Obavezno promijeniti lozinku (i uključiti dvofaktorsku autentifikaciju ako nije uključena), i poslati e-mail na Apple support, vezano za tu kupovinu (ako link ne radi, možda se može desnim klikom vidjeti o kojem linku tj. e-mail adresi se radi, a možeš i poslati e-mail na neku apple support adrese.

A postoji i mogućnost da se radi o lažnom računu (koji nije poslao Apple nego netko tko želi da klikom na link odeš na lažnu stranicu i daš im svoj password, ili instaliraš neki malware na računalo).

UPDATE Evo, Bertone me pretekao.
27.01.2019 | 20:36
Hvala za link. Vidi se da nije apple poslao po gornjem privitku. Lozinku sam promijenio baš neki dan i ima sigurnosna pitanja. Ionako plaćam sa debitnom karticom na kojoj ima malo siće, te prebacim lovu prije plaćanja na nju , koliko mi treba , tako da se baš nemre ni skinuti ništa.
Najrađe bi tipu pustio signal tak da kad takne tipkovnicu, dobije udar struje.
27.01.2019 | 20:55
Možda ima bežičnu, pa mu nemreš niš nego stvarno, zašto si ne uključiš dvostruku verifikaciju na uređajima i prst u uho
27.01.2019 | 22:13
Misliš na četeroznamenkasti broj koji mi dođe na telefon, pa ga upišem poslije lozinke? To imam !
27.01.2019 | 22:26
Pa što onda brineš?
27.01.2019 | 23:09
Više ne, zahvaljujući vama i zato HVALA !
28.01.2019 | 04:16
jzelko kaže:
...
Najrađe bi tipu pustio ...

Možda je cura
28.01.2019 | 08:48
@ Bertone, kazneni postupak ne pozna spol .
28.01.2019 | 09:29
Takvu idiotariju sam i ja dobio prije par mjeseci.
Neznam kako se samo ta i slična govna dočepaju baš mog mail-a!
28.01.2019 | 14:22
ili baš moga..., lopovi ne poznaju granice.
28.01.2019 | 16:27
jzelko kaže:
ili baš moga..., lopovi ne poznaju granice.

Tvoj je skuplji, jer nije ista cijena na otoku i ostatku zemlje...jedino ako to Plenki nije izjednačio .
31.01.2019 | 22:31
Tu se najčešće radi o phishing i email spoofing napadima. Nikada nemoj klikati na bilo koji link u ovakvom mailu jer ćeš pokupiti virus ili ćeš biti proslijeđen na lažnu stranicu na kojoj će se tražiti da upišeš povjerljive podatke. To je phishing napad i možeš ga prepoznati po tome što stranica u većini slučajeva ne koristi HTTPS nego HTTP i URL nije identičan originalnom.

jzelko kaže:
Vidi se da nije apple poslao po gornjem privitku.

Budi sumnjičav prema svakom primljenom mailu, jer ovo: "residofed[dot]com" se u email spoofing napadu vrlo lako promijeni u: "apple.com" što znači da mail dobijen sa adrese npr: " Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript " nije uvijek poslat od strane Apple-a nego tu adresu može iskoristiti i maliciozni korisnik da te odvede na phishing stranicu kako bi uzeo tvoje podatke.
01.02.2019 | 07:34
Ne bi trebalo biti oroblema s virusima na OSX-u.
01.02.2019 | 09:18
zabac kaže:

Kako da ne? Pa ti imaš virus na tipkovnici već godinama
01.02.2019 | 16:41
zabac kaže:

Kao što si rekao "ne bi trebalo", ali ipak ima virusa za Mac koji se distribuiraju na ovaj način. Najčešće se radi o ransomware-u koji samo šifrira fajlove ali ima i onih koji omogućuju potpunu kontrolu inficirane mašine i krađu podataka sa iste.
01.02.2019 | 17:26
Pri čemu korisnik mora poduzeti niz od više točno određenih krivih koraka da to omogući.
01.02.2019 | 17:33
Može jedan klasičan primjer.
01.02.2019 | 18:02
www.intego.com/mac-security-blog/mac-sec...andard-user-account/
Osim zadnjeg odlomka, on je blatantna reklama i laž.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO