07.02.2019 | 11:27
Znam da je to kikiriki i nitkom to nije previše važno, ali ipak...
Povremeno bacim oko i na karmu, onako usput, u zadnje vrijeme pratim @smayoo, ne baš kao "Karleušu "
i fakat mu karma pada, ono kao po nekom algoritmu... još malo i @Zabac ( moj politički istomišljenik )bude ugrožen, lol.
Svi više manji stalni korisnici ovog foruma, imamo sliku o nekome koji ovdje piše. Tak da znamo da je smayoo "težak", po slikama druženja jabučnjak foruma...ponekad je i težak u komentarima, pretežito pod razno, gdje se sukobljavamo oko inih tema i s mnogima se "posvađao" oko nečega, ali iza toga se je nastavila normalna komunikacija između njih.
Imao sam i ja s njim par tema gdje smo bili u fajtu, čak sam mu jednom dao i karmu dole i to sam mu rekao. Što god netko mislio o njemu, mora se priznati da ima najširi opseg znanja o apple u općenitom smislu ( đipi je guru u programiranju, rusty u NAS temama ) i to znanje nesebično dijeli i dosta prontno, kad god stigne. Mislim da su svi korisnici foruma to uvidjeli. Mislim da se neće uvrijediti admini ovog foruma, kao i neki modovi, ako kažem da je @smayoo najkoristniji član ove zajednice. Od kad to pratim, čak mu stisnem karmu svaki drugi dan u temi gdje je nekom drugom pomogao, ali "dawn jones" i dalje klizi dole.
Koliko se sjećam svojih postova i nekih svojih "fajteva" na forumu, najviše sam ih imao s @vanjuškom, oko ideoloških pitanja i to baš ono drastičnih pogleda na nešto. Nikad mu zbog toga nisam dao karmu dole, čovjek ima svoj pogled na te stvari, ja svoj. Čak bi ga volio osobno upoznati i popričati oko svega tog gdje smo se fajtali...nije mi ostao u nekom zlom sjećanju, zbog toga... kak se veli "živi i pusti druge da žive ".
Moji "fajtevi" s @smayoo su bili, ajmo reć normalni. Čitao sam i druge njegove "fajteve" puno gore naravi ( sad sam zaboravio nick-name, tih osoba ) i čitajući sve te komentare, iskreno reći, nisam bio uvjek na jednoj strani, i taj koji je napadao imao je ponekad svoje argumente, mada ako se pošetno pogleda, oni su bili u manjini, onog što je prigovarao... da vas sve skupa puno ne davim, imao bih par prijedloga, ako je moguće.
Činjenice jesu da je @smayoo imao skoro 600( možda i imao ) karmi i da je sad spao na ispod 400...još malo, pa sam i ja ugrožen
. Sad si vrtim film u glavi i mislim, da si oni koji su zamjerili nešto i otišli s foruma, regani ponovo, s jednih ciljem, a to je dati @smayoo karmu dole, svaki dan jedanput ili koliko je to već moguće. Nekakav drugi način mi ne pada na pamet...ili postoji još nešto što ja ne kužim ?
Nisam pametan, što bi još napisao...mene da netko potjera s foruma i da sam možda, nepravedno potjeran...bar bi rekao, ja sam taj i taj ( s novim nickom ) i zato te "kažnjavam"...ovak sve ispada, kao neka dječija igra.
Zato bi molio admine ili đipija ( ako je moguće ) da se napravi nekakva skripta, gdje je moguće, dati određeni broj karmi down, nekom korisniku, godišnje ili nekako to urediti, na smisleni način.