Arhiviranje gmail pošte
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Arhiviranje gmail pošte

• iMo
  • Korisnik
  • 19
09.05.2019 | 11:24
Molim za informaciju je li moguće skinuti na računalo čitavu gmail korespodenciju od oko 14GB zajedno s privitcima - ali na način da te mailove i privitke kasnije mogu na vanjskom disku ili USB sticku ili na računalu otvoriti? Ako je to moguće, kako to učiniti?... Smisao radnje je oslobađanje prostora na gmailu računuza daljnje korištenje.

Unaprijed zahvaljujem na svim (korisnim) odgovorima : )
09.05.2019 | 11:46
Instaliras neki mail klijent i sa POP protokolom povuces zeljwne poruke sa servera. Mozda grijesim al mislim da bi to odradilo tocno sta zelis.
09.05.2019 | 11:50
Mailove sa Gmaila (zajedno sa attachmentima) možeš skinuti preko Googe Takeout-a (www.google.com/settings/takeout).

Sam postupak traje dosta dugo (ovisno o količini e-mailova i attachmenta) ali to te ne treba brinuti, samo trebaš biti strpljiv dok Google formira arhivu i pošalje ti link za download.

Jednom kad skineš datoteku, možeš je pregledavati sa bilo kojim programom koji 'razumije' mbox format (navodno native Mail aplikacija to može bez potrebe za dodatnim utility-ima).

Kada završiš cijeli postupak, i uvjeriš se da imaš sve potrebne mailove u offline-u, možeš ručno pobrisati mailove koji ti više ne trebaju.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
09.05.2019 | 12:07
Hvala!
09.05.2019 | 12:29
Mbox je standardni unix format i Mail.app ga otvara bez frke
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
09.05.2019 | 12:33
m@xym kaže:
Mailove sa Gmaila (zajedno sa attachmentima) možeš skinuti preko Googe Takeout-a (www.google.com/settings/takeout).

Sam postupak traje dosta dugo (ovisno o količini e-mailova i attachmenta) ali to te ne treba brinuti, samo trebaš biti strpljiv dok Google formira arhivu i pošalje ti link za download.

Jednom kad skineš datoteku, možeš je pregledavati sa bilo kojim programom koji 'razumije' mbox format (navodno native Mail aplikacija to može bez potrebe za dodatnim utility-ima).

Kada završiš cijeli postupak, i uvjeriš se da imaš sve potrebne mailove u offline-u, možeš ručno pobrisati mailove koji ti više ne trebaju.

Da, uzeo sam Takeot. Djeluje mi jednostavnije a i omogućuje pohranu izvan računala. S nekim klijentom pošta bi bila vezana za računalo i zauzimala bi mi prostor koji mi treba za rad a ne za arhiviranje. Hvala!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
09.05.2019 | 13:11
smayoo kaže:
Mbox je standardni unix format i Mail.app ga otvara bez frke

Hvala!!!
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
10.05.2019 | 12:03
... Problem! Pojavio mi se problem kod kopiranja .mbox filea na vanjski disk. Računalo mi javlja donje upozorenje. Prostora na vanjskom disku ima dovoljno. Zna li netko o čemu je riječ i kako to riješiti?...

ScreenShot2019-05-10at10.25.31.png
10.05.2019 | 12:48
Moraš formatirati disk kao ExFAT, sad je vjerojatno FAT32 koji ne dopušta fajlove veće od 4Gb ako se ne varam.
10.05.2019 | 13:13
Ili kao HFS+ ili AFPS, ako ti ne treba na windowsima
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
10.05.2019 | 13:28
... Hvala na odgovorima! Disk je prilično popunjen pa bi to prebacivanje podataka amo-tamo trajalo. Možda je najjednostavnije otvoriti novi gmail račun - za sljedećih nekoliko godina : )
10.05.2019 | 13:48
Pa koliko košta nova USB memorija od 32 GB? 35-50 kn. Kupiš odmah dvije i napraviš duplu kopiju zlu ne trebalo.
10.05.2019 | 14:02
iMo kaže:
Možda je najjednostavnije otvoriti novi gmail račun - za sljedećih nekoliko godina : )

A da jednostavno obrišeš stare mailove koji ti ne trebaju. Ja to svake godine radim na GSuiteu (poslovni Gmail) koji je isto ograničen na 15Gb.

Znam da mi u 2019. sigurno neće trebati mailovi iz 2014. Onda samo gore u tražilicu upišem
before:2014
, on mi izlista sve i samo obrišem. Naravno ovo nije toliko sigurna metoda ali sve što mi je bitno si kopiram tako da kasnije nema problema.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
10.05.2019 | 14:48
Bertone kaže:
Pa koliko košta nova USB memorija od 32 GB? 35-50 kn. Kupiš odmah dvije i napraviš duplu kopiju zlu ne trebalo.

Hvala! I to je ostvariva dodatna mogućnost. Vezano uz to pitanje, kod otvaranja arhiviranih mailova pohranjuje li ih aplikacija Mail automatski na računalo ili aplikacuja samo služi za čitanje iz arhiva, a pritom mailovi ostaju (nepomični) na USB štapiću?...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
10.05.2019 | 14:50
energyman kaže:
iMo kaže:
Možda je najjednostavnije otvoriti novi gmail račun - za sljedećih nekoliko godina : )

A da jednostavno obrišeš stare mailove koji ti ne trebaju. Ja to svake godine radim na GSuiteu (poslovni Gmail) koji je isto ograničen na 15Gb.

Znam da mi u 2019. sigurno neće trebati mailovi iz 2014. Onda samo gore u tražilicu upišem
before:2014
, on mi izlista sve i samo obrišem. Naravno ovo nije toliko sigurna metoda ali sve što mi je bitno si kopiram tako da kasnije nema problema.

Da nema drugog rješenja i da gmail nije besplatan vjeojatno bih posegnuo za brisanjem ali ponekad mi zatreba neki stari mail pa volim imati arhiv u bilo kojem obliku.
10.05.2019 | 16:00
iMo kaže:
Bertone kaže:

Hvala! I to je ostvariva dodatna mogućnost. Vezano uz to pitanje, kod otvaranja arhiviranih mailova pohranjuje li ih aplikacija Mail automatski na računalo ili aplikacuja samo služi za čitanje iz arhiva, a pritom mailovi ostaju (nepomični) na USB štapiću?...

Mbox format Mail app samo otvori za čitanje, a na disk zapiše samo index

Inače, meni je nedavno zatrebao mail iz 2001. godine.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
10.05.2019 | 16:09
smayoo kaže:
iMo kaže:
Bertone kaže:

Mbox format Mail app samo otvori za čitanje, a na disk zapiše samo index

Inače, meni je nedavno zatrebao mail iz 2001. godine.

... Eto, baš tako se dogodi!

Hvala na odgovoru.
11.05.2019 | 18:44
za 20€ godišnje možeš kupiti 100gb za pohranu... mislim da je to najpraktičnije...
11.05.2019 | 20:20
Je. Kad skupe dovoljno taoca koji će kod njih za sitan novac čuvati 100, 500 ili 1000 GB, onda će podići cijenu na 1000€ godišnje.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
12.05.2019 | 01:29
marioart kaže:
za 20€ godišnje možeš kupiti 100gb za pohranu... mislim da je to najpraktičnije...

... Poznato mi je. Hvala na savjetu! I o tome sam razmišljao ali nije prihvaćeno - u skladu s onim što negdje u “Umijeću ratovanja” piše (možda ne baš doslovno ovako) da treba izbjegavati svaki trošak dok postoje besplatne opcije ; )
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
12.05.2019 | 01:32
smayoo kaže:
Je. Kad skupe dovoljno taoca koji će kod njih za sitan novac čuvati 100, 500 ili 1000 GB, onda će podići cijenu na 1000€ godišnje.

... Da. Najprije je sve jeftino dok te ne uljuljaju i učine ovisnikom. Zatim uz razumno obrazlozenje pocnu polako - pazeci pritom da se ne otrgnes s udice - podizati cijenu.
12.05.2019 | 12:51
Da citiram Husa: "Sve se drugo može kupit, samo vrijeme ne može"
Ja imam ukupno 40 GB mailova (od 1992. naovamo). Ne na serveru, nego na svom laptopu i, naravno, u 2 backupa. Neke mailove brišem odmah (spamove i poluspamove, naravno, razne forvarduše i sl.). Sve ostalo - jednostavno sam ODUSTAO razvrstavati ikako jer:

a) mail.app vrlo solidno indeksira mailove i pretraživanje funkcionira više nego dobro
b) jednom mi odgovara da su mailovi grupirani po jednom kriteriju (npr. po projektu), a drugi puta po npr. pošiljatelju
c) jednostavno - NEMAM VREMENA za to.

I tako... Možeš kupiti veći disk, mobitel s više memorije, cloud prostor... Ali vrijeme - ne možeš...
12.05.2019 | 14:07
Ja sam backup strucnjak i taj problem rijesim tako da jednom godisnje oznacim sve mailove starije od 3 godine i obrisem ih.

Ako je i bilo nesto bitno medju njima, jos mi niti jednom nije zatrebalo.
12.05.2019 | 17:11
Moj čovjek!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 11 sati
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO