12.07.2019 | 17:33
cariblanco kaže:
Nigdje se ne spominju nikakve brojke,
Gledaj, to je opet zamjena teza. Prvi koji bi trebao pokazati neke brojke kao argument za donošenje takvog urbanističkog zahvata "preko koljena" jest upravo - gradonačelnik i njegovi investitori. Gdje su njihove brojke?
"Ne postoje istraživanja koja dokazuju da su ovakvi projekti u drugim gradovima rezultirali pozitivnom ekonomskom ili društvenom promjenom"
Znači ne postoje pozitivni rezultati za to, ali dal postoje neki negativni rezultati za to, nisu niti to naveli.
Naravno da jesu, pročitaj pažljivije. Napisali su kako su se slični projekti u navedenim velegradovima pokazali kao izvor profita za vrlo malobrojnu odabranu manjinu dok za stanovništvo grada i javni proračun donose malo ili ništa.
Onaj dio priče kad si linkao firmu, ti ne stoji. Normalno je da svaka firma se mora hvaliti, tako i ta udruga na svom sajtu, ali kad mi idemo na neki natječaj, ne govorimo da smo najsposobniji, najstručniji, vizionari i da je jedino naše mišljenje relevantno. Da tako nastupimo, svi bi nam se smijali.
Normalno je da se firma mora hvaliti, a nije normalno da se udruga mora "hvaliti" da bi se predstavila.
O kakvom natječaju pričaš? Ovdje se radi o otvorenom pismu. Nemoj, ne vraćaj se više na to. Samo podcrtavaš svoj destruktivan pristup. Da nisu ništa takvo napisali, onda bi ti razlog da ih pljuješ bio - što ne znaš za njih, tko su oni i što rade.
Zbog toga sam boldao u priopćenju od te udruge tu njihovu samohvalu...mi ovo, mi ono. Svaka ozbiljna firma ili udruga, kad navodi nekakvo službeno ili stručno pojašnjenje nečega se mora toga kloniti, jer ispadaju neozbiljni.
Ne slažem se, upravo obratno. To je ozbiljan način javne komunikacije.
Jako je zanimljivo da se mene često kvota u ovoj temi, pa i secira svaki zarez, dok naprimjer kolega @Tito meni kvota za Kajzericu i samo kratko kaže " Kajzerica je primjer kako kvart ne bi trebao izgledati. Totalna katastrofa. To treba rusiti, a ne betonske paviljone na velesajmu"
Znači iznese svoj stav, koji je legitiman i ujeo vuk magare. Nitko ga ne pita da to nekako obrazloži,
Možda zato što se svi s njime (osim tebe) slažu.
Ja sam donekle upućen u recentnu povijest izgradnje Kajzerice. Ne potpuno, ali znam neke pikanterije, čak iz prve ruke. Nije ni mjesto, ni prilika da razvlačim bilo koga po blatu (doslovno!
), ali mogu samo reći da se slažem s @Titom. Eto.
Valjda svi vi osim mene znate da je Kajzerica katastrofa, pa mi nećete reći
Ipak si nešto i sam shvatio.
Ali nije da ti nećemo reći. Pa govorimo ti cijelo vrijeme.
@Gjuroo "Aktivisti... Mrzim aktiviste." Djelomično si pogodio, ne mrzim ja sve aktiviste, nego samo one koji hoće sisati bilo koji proračun, a većina je takvih.
A otkuda si sad i to iščitao?
Na zapadu je čest slučaj da ljudi volontiraju i na nižim državnim poslovima,
Pa i u Hrvatskoj. Samo se to ovdje zove "stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa". S tim što na zapadu ljudi koji to rade i dobri su - dobiju posao kad dokažu da su sposobni. A kod nas uglavnom kad prođe godina dobiju nogu pa se uzme drugog SOR-ovca.
a kod nas je praksa da i stručni ljudi, iz raznih profesija, imaju svoje udruge,komore i sl. i za to primaju naknade.
Član sam i aktivist u nekoliko udruga. Za to primam (sveukupno, kumulativno, ikad, oduvijek) 0 kn naknada. Štoviše, trošim vlastiti novac za potrebe tih udruga. Tvoja posve paušalna i tendenciozna izjava mi je arogantna i uvredljiva.
U koliko si ti udruga i koliko svog vremena u prosjeku mjesečno trošiš na bilo kakav oblik aktivizma ili društveno korisnog rada? I na koje to TOČNO ljude misliš kad kažeš da imaju "svoje" udruge i za to primaju naknadu?