09.07.2019 | 07:56
cariblanco kaže:
Evo jedne nove teme. Zanima me što vi o tome imate za reći. Svi naši velebni arhitekti i njihove udruge su se popeli na zadnje noge i protiv su tog projekta. Ti isti nisu bili sposobni ništa kvalitetnije isprojektirati u Zagrebu u novije vrijeme, neka me netko ispravi ako ovo nije istina.
Moje je mišljenje da su protiv toga, jer ako projekt zaživi, ti isti nesposobnjakovići neće biti dio tog projekta, nego će projektirati stranci.
Nije ti baš u redu (da ne kažem da je skroz ispod granice dobrog ukusa) stavljati takve komentare o struci i ljudima čiji posao nisi nikad ne samo radio, nego čak niti izbliza pratio.
Svakom se uvijek sa strane tuđi posao čini lak i jednostavan i promptno je spreman pljuckati po njemu jer - o njemu nema pojma.
Ima ovdje arhitekata, ne moram ih ja braniti, javit će se netko od njih ako smatra da je svrsishodno. Ja se suzdržavam od nabrajanja reprezentativnih primjeraka arhitekture nastalih u Zagrebu u zadnjih 30 godina jer naslućujem da si spreman (i ne samo ti) momentalno ispaliti salvu pljuvačine na svaki od njih, samo zato što se tebi osobno ne sviđa određeni arhitektonski stil. Ali ima ih itekako.
I ja sam rođen u Zagrebu. Odrastao u Rijeci, studirao u Zagrebu, tamo sam svaki tjedan u prosjeku. Volim Zagreb koliko i Rijeku. I ja mislim da, u ovom času, Velesajmu jednostavno više nema spasa, niti ga ima smisla više održavati na aparatima. Kad se već dozvolilo da tako propadne (nesposobnim upravljanjem, koruptivnim odlukama...), sada je najmanje bolno terminirati ga. Za hipodrom mi je, iskreno rečeno, žao, iako ne mogu reći da imam neki racionalan razlog.
Vjerujem da je i sportašima, i konjima, bolje negdje na rubu grada, ali naravno - da im se osigura kvalitetna zamjena.
Ali, najvažnije, kako reče Soffoklo, sad se šerif Mile najedamput sjetio modernizacije i "Manhattana".
Motivi su vrlo sumnjivi, a onda, nažalost, i realizacija... Žabac, slažem se da se grad mora razvijati, ali sorry, ti radiš za šerifa, pristran si do ibera.
drazenp1706 kaže:
Kad se već vežemo na pitanje gradnje i obnove, trebali bi potpuno obnoviti most Slobode, ili sagraditi novi. Upravo je taj most spoj aerodroma i centra grada, u koji dolaze stranci, razni dužnosnici i sl.
Zapravo nije više. Stari aerodromski terminal više nije u funkciji. Spoj aerodroma i grada je Domovinski most, Radnička cesta i onda Vukovarska ili Heinzelova. Tako je zamišljeno prostornim planom, tako je i izvedeno.