16.01.2022 | 06:56
smayoo kaže:
Ti (i autor članka) si to što čovjek ima ugovor sa Spotifyem - istaknuo kao nešto što mu srozava kredibilitet. Jer, eto, zarađuje dobro od toga što radi.
Ili sam te nešto krivo shvatio? Ako sam te krivo shvatio, ispričavam se.
Forbes je establišmentska tiskovina. U tom smislu su i "respektabilna", da. Jesu li ikad u svojoj povijesti zastupali neku temu s ikoje druge pozicije, osim pozicije establišmenta - možda jesu nekad prije ranih devedesetih, otkad ih ja (prema mogućnostima) pratim. Nekad sam bio puno više zainteresiran za taj "business" svijet, nego danas (jer sam ga imao prilike dobro upoznati, iznutra). No, da ne širim, nije Forbes tema.
Poanta je da sad najednom svi nešto pričaju i pišu o Joe Roganu, a nemaju pojma tko je čovjek niti što radi. Upravo si ti ovdje, prije desetak stranica, pljuckao na Malonea, kao kakav je to znanstvenik kojeg nema na TV, nego preko YT nešto priča, što pokazuje da nemaš pojma tko je Joe Rogan. Pitao sam te tada pa nisi odgovorio. A jesi li u međuvremenu pogledao što radi, tko su mu sugovornici i koja mu je intelektualna razina razgovora. Ili si se zadržao na tome da mu se ne može vjerovati jer zarađuje novac od toga?
Iako manje od spomenute fufe koja daje savjete o šminkanju.
EDIT:
Zaboravih. U čemu je problem što je ga se može slušati samo preko Spotify? Po čemu se to razlikuje od toga kad bi ga se moglo slušati samo preko YT ili bilo kojeg trećeg streaming servisa? Uvjeti korištenja su svugdje isti. Svi imaju pristup, besplatno, uz reklame (kojih je na Spotifyu bitno manje, nego na YT).
smayoo, jesi li procitao clanak? (ocito nisi)
Nitko, pa niti autor clanka, ne kritizira Rogana te njegov cijelokupni rad, vec iskljucivo "dezinformacije" koje siri na temu pandemije, cijepljenja itd. Naravno, da li su to dezinformacije ili ne, u svakom slucaju je za raspravu.
A ja bih, unatoc svemu pozitivnom oko Rogana, predlozio da se (necu reci tvoja kcer samo) tinajderke drze one koja ih uci sminkanju. Bolje nego da ih Rogan uci da je marihuana, LSD, razno razni pripravci i gljive super stvar i da u tome nema nista lose... i bolje im je gledati plavusu kako se sminka nego Elona Muska kako pusi marihuanu i pritom vodi izuzetno visoko intelektualan razgovor, ili bivsu alkoholicarku i narkomanku (par don... pjevacicu i umjetnicu) kako pije bezalkoholno pivo i prica nebuloze da se covjeku zeludac okrene... i tako. No moram priznati, tu i tamo se dogodi kakav ozbiljan razgovor sa kakvim ozbiljnim gostom.
Poanta je da je masa ljudi koja ima nekakve, kako ti kazes "zabranjena tema" (ne slazem se sa tim terminom uopce) stavove je u svemu tome iskljucivo radi zarade, a ne radi svojih uvjerenja... u to me nitko ne moze razuvjeriti. Pa je i Joe Rogan u svemu tome nasao priliku da si podigne popularnost...