18.01.2022 | 19:29
cariblanco kaže:
Air kaže:
Ne zna se jer su ukinuli obdukciju.
To modernim medicinskim "stručnjacima" ne treba.
Oni za dijagnozu smrti od Covida pitaju našeg Daddo-a.
A Daddo "puni" autobus.
Od prijatelja brat je umro nakon dva mjeseca provedenih na kisiku. Porijeklom su Crnogorci,a tako i izgledaju. Pokojni Rade je imao blizu dva metra nije bio pretilan, osim što je bio jak i košćat i nikad nije bio bolestan, a niti u bolnici. Dobili su koronu, kćer mu je cijepljena i ona je imala lakše tegobe oko tjedan dana, on nije bio cijepljen i završio je kako je završio.
Treba li i za njega obdukcija ili se može vjerovati da je umro od corone ?
btw. ja neznam,
ali mislim da obdukcija nije nimalo jeftina, nije to vađenja krvi. Tko bi sve to platio i da li imamo dosta osoblja koje bi to provelo ? Mnogi ljudi umru zato što ne mogu disati, pa završe na respiratoru i sad imamo ljude poput tebe koji u to ne vjeruju i traže obdukciju. Sve je to ok, nečije nevjerovanje,
ali da li si spreman to platiti ti i slični tebi...tu bi već bila kočnica, zar ne.
Postoje zakonske obveze i znanstvene razlozi zbog kojih se vrši obdukcija.
Za nas su sada bitni znanstveni razlozi.
U pitanju je pandemija, koja je zahvatila cijeli svijet. Cijelo čovječanstvo trpi posljedice zaraze i posljedice političkih mjera na pandemiju.
Ako se želi napraviti znanstveni odgovor na pandemiju tada je jedan od uvjeta znati točan / znanstveni uzrok smrti.
Znanost priznaje samo znanost. U znanosti nema vjerovanja, Mislim da je to razumljivo i da bi to trebao biti odgovor na tvoje pitanje.
Dosadašnje brojke o mrtvima od posljedica zaraze Covidom su pusta nagađanja jer nema znanstvene potvrde. Nema se tu što drugo reći.
Nije sada u pitanju da li su procjene okvirno točne ili nisu ni blizu točne. Nije niti u pitanju opravdana sumnja da je određeni broj ljudi umro od posljedica gripe a pripisuje se Covidu. Nije u pitanju cijeli niz negativnosti koje proizlaze iz ukidanja te znanstvene metode.
U pitanju je da ne postoji znanstveni dokaz - obdukcija, a ona je jedna od neizostavnih osnova za određeno medicinsko djelovanje i ispravnu procjenu situacije kao što je pandemija.
Poanta je da je netko brutalno, (kako neki zdravstveni radnici kažu - kriminalno) pogazio medicinski znanstveni pristup.
Sigurno nije u pitanju novac niti nedostatak ljudskih resursa za izvođenje obdukcije. To je tvoj smišljeni razlog koji po meni nema nikakve osnove.
Obrazloženje:
Obdukcija je u samom početku naprasno isključena bez ikakvihi znanstvenih objašnjenja.
Znači nije se niti došlo do obdukcije a kamoli do nedostataka resursa kao što je novac ili ljudi, kao što je bio slučaj sa repiratorima.
Vezano za prozivanje antivaksera za trošak liječenja: puno ste dosadni.
Zašto niste bili dodasdni do sada za troškove liječenja od posljedica svjesnog izbora pušenja ili alkoholizma, koji ima daleko veće i dalekosežnije društvene posljedice.
S druge strane antivakseri su uplaćivali za svoje zdravstveno osiguranje kao i svi drugi, posljedično kao i vi imaju jednaka prava, stoga odakle vam obraz da ih / da nas prozivate za troškove liječenja.