18.01.2022 | 12:38
@Air,
O kakvoj polarizaciji društva govoriš?
Australska javnost nije podijeljena nego na strani suprotnoj od Đokovićeve, upravo zbog svega što je ovdje rečeno.
Uostalom, ljudi su se dvije godine pridržavali strogih pravila izolacije, i sad dođe neki nebitni lik koji im se smije u brk i kaže:"vidite kakve ste budale bile, a ja mogu raditi što hoću".
E, pa ne možeš care, makar te mi izbacili iz države zbog nečeg što nema veze s vezom ili je teško dokazivo.
Da se razumijemo, prvu grešku je napravila Australska vlada, tj. neki njezin nepažljivi činovnik, koji je izdao vizu Đokoviću, iako vizu može dobiti samo cijepljena osoba (ili ona koja opravdano nije cijepljenja, ali tada bi dokaze o tome trebalo priložiti u samom postupku izdavanja vize, a ne u 4 sata ujutro kad ti čovjek sleti na aerodrom i dođe na carinsku kontrolu), a znalo se da Đoković nije cijepljen.
Drugu grešku je napravio Đoković, kada je kao argument za necijepljenje iznio podatak da je bi zaražen u vrijeme kada vjerojatno nije bio zaražen, pa je onda ispalo da se ponašao neodgovorno šetajući se "zaražen" pored velikog broja ljudi.
A treću grešku je napravio Đokovićev odvjetnički tim kada su se ponadali da će pošto-poto natjerati Australiju da pljune sama na sebe.
Ne ide to tako.
Sad više i nije pitanje tko je tu u pravu, a tko u krivu, nego koliku je štetu (i da li samo kratkoročno, ili i dugoročno) ovakvim ponašanjem Đoković nanio sam sebi.