06.01.2023 | 19:58
Air kaže:
...jer ljudi ne bi htjeli biti cjepljeni sa onim cjepivom koje manje štiti - jer bi time smanjili zaradu na ostalim cjepivima koja su deklarirano manje štitila
Pripazi malo na stil pisanje, jer prema onome kako je ovo napisano, ispada da:
"ljudi ne bi htjeli biti cijepljeni cjepivom koje manje štiti jer bi time smanjili zaradu na cjepivima"
Hint: ljudi, tj. stanovnici RH se nisu cijepili zbog zarade na cjepivima nego zbog zaštite od virusa. Neki su mogli birati koje cjepivo žele, a neki nisu (tj. mogli su samo odustati ako u trenutku cijepljenja nije bilo cjepiva koje oni žele).
stoga su oni izlazili u javnost s općenitim tvrdnjama kako bi ljude prevarili u smislu da misle da su sva cjepiva iste učinkovitosti - iako su ZNALI da je to NEISTINA jer su imali na uvid dokumente od svih proizvođača.
Toliko su izlazili u javnost da si morao linkati stranice Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, koja je update-ana Bogznakad, ali tamo svejedno piše:
Prema dosadašnjim podacima mRNA cjepiva imaju djelotvornost oko 90%, dok vektorska cjepiva imaju oko 70%.
i, da ne bude zabune, govore o kojim se vrstama cjepiva radi:
takozvana mRNA cjepiva kao što su Pfizer i Moderna i vektorska adenovirusna cjepiva poput Astra Zenece, odnosno Oxfordskog, te cjepiva proizvođača Johnson&Johnson.
Koliko laprdaš da bi bilo smješno da nije bolesno.
Ja laprdam a ti milozvučno biglišeš, sa slučajno ili namjerno pogrešnim podacima.
Zato što još uvijek, pazi ovo: još uvijek na službenim stranicama stoji da cjepivo štiti preko 90 posto:
"Puna učinkovitost cjepiva preko 90% postiže se 10 do 14 dana nakon primljene druge doze."
Učinkovitost se odnosi na vrijeme potrebno da cjepivo djeluje i pruži zaštitu, nakon cijepljenja, a ne na efikasnost cjepiva koja je jasno navedena na istoj stranici. Ali, tebi je to sve isto.
[i]Evo i jedne javne izjave Ivana Pavić Šimetin...Cjepivo je odlična preventiva. Ono je izuzetno efikasno, nismo očekivali da će se prijavljivati učinkovitost na razini 90 posto.To je silno visoko, bez obzira koliko ćemo se puta docjepljivati. Kod cjepiva postoji jedan stručni i znanstveni zazor i upitnik - moramo biti sigurni da je sigurno prije nego krenemo u javno akciju procjepljivanja. To je ono što se čeka', rekao je."
Ima takvih izjava još, ali mi se ne da pretraživati.
Stoga, ne volim se ovako izražavati ali tvoja komunikacija nadasve negativna, točnije us**an, jer i ti si sve ovo čuo, doživio, i mogao sam utvrditi, ali se praviš grbav iz nekog razloga, možda tebi poznatog (mada sumnjam).
To nije izjavila Ivana Pavić Šimetin, nego akademik Miroslav Samardžija, toliko o tome koliko pažljivo čitaš članke koje citiraš.
Ali, čak i da je to izjavila gđa. Šimetin, zar stvarno misliš da je jedna izjava u jednoj TV emisiji od prije dvije godine, može potvrditi ono što nas ti želiš uvjeriti?!
Kako to da ja znam da sva cjepiva nisu jednako učinkovita, a ti ne znaš?!
I taj se podatak može pročitati čak i na linku koji si ti priložio.
Ja sam svoje znanje o koroni crpio iz istih izvora koji su bili dostupni i tebi.
Ali, eto, ti si zbog nekog razloga odlučio da to nije istina, i nastojiš to dokazati izjavom jedne osobe u jednoj TV emisiji, i linkom na web stranice Zavoda za javno zdravstvo, u kojem samo potvrđuju ono što sam ja rekao.
I onda je moja komunikacija negativna i u**na?
A tvoja je pozitivna i sa pelenama?!
A stavku o eksperimentalnom cjepivu si preskočio?
O kakvom eksperimentalnom cjepivu govoriš?!
Sva cjepiva koja su primjenjivana u Hrvatskoj imaju odobrenje Europske agencije za lijekove (EMA) uvjetno ili bezuvjetno, nigdje se ne spominje da se radi o eksperimentalnom cjepivu.
Ti imaš neke drugačije informacije?!