03.05.2023 | 12:28
mbp2009 kaže:
Znam što je Google, nego odbijam turcizme u našem jeziku ako imaju alternativu.
Zašto baš turcizme? Zašto ne i talijanizme, mađarizme, germanizme, i sve ostale nehrvatske jezike, pa da moramo diskutirati koristeći se nekim drugim jezikom koji nije hrvatski, jer na kraju više ne bi ostalo dovoljno riječi čistog hrvatskog jezika za normalnu komunikaciju.
Eto vidiš, stvar je u tome da u jučerašnjem postu nisi citirao ništa za studiju koja pokazuje da se to odnosi na necijepljene, da se podsjetimo.
A zašto ti misliš da bih baš ja morao prilagati doslovno svaki znanstveni papir koji podupire ono što sam ja copy-paste-a a izvor je neka znanstvena ustanova, a od ostalih forumaša to ne tražiš, iako oni vrlo često iznose, u najmanju ruku besmislice?!
Dakle u citatu kojeg si zaljepio nema niti jednog argumenta za cjepivo prije operacije, nego samo da je 20-30% smrtnost veća. Ništa o cjepivu, a ni o godinama ovih unutar 20-30%, prijašnjim zdravstvenim situacijama i sl., jer se dobro zna, još od početka pandemije, da su neke skupine ugrožene značajno više, pogotovo stariji ljudi sa slabijim imunitetom, a o kandidatima za transplantaciju da ne pričamo.
Možemo i to ignorirati, neka bude svaka skupina zastupljena. Što točno iz tog citata, kojeg si ti napisao jučer, opravdava odbijanje transplatacije pacijentu koji nije cijepljen? Ne iz ovog novog citata kojeg si danas zaljepio, nego ovog jučerašnjeg koji ne spominje cjepivo, jer si ti na temelju toga zaključio nešto što meni osobno nema smisla. Jedini razlog koji bi meni imao smisla je da je cjepivo 100% učinkovito. I ne, ne moraš pisati da ti to nikad nisi rekao, jer nisi, nego je to meni osobno jedina stvar koja može opravdati citat kojeg si jučer zaljepio. Ne znam kojom logikom si se ti vodio, pa ako možeš objasniti, molim te da objasniš.
Čekaj, ti si dakle zalijepio internet meme koji "vrišti": "2021 health care only for the vaxxed", na što sam ja tebi zalijepio navodni odgovor bolnice (kažem navodni jer se ono što tamo piše ne poklapa sa onim što sam kasnije pronašao na Facebook stranici bolnice), i sad ti tražiš od mene da ja argumentiram ili opravdam odgovor bolnice?!!!
A kako ti opravdavaš internet meme koji si ti zalijepio, gdje navodno citiraju prijateljicu pacijentice koja izjavljuje da će oni (bolnica) ubiti njenu prijateljicu, i gdje se izrijekom kaže da se od 2021. zdravstvo skrbi samo za cijepljenje?!
Koliko je tebi besmislen citat koji sam ja copy-paste-ao, isto toliko je meni besmislen meme koji si ti zalijepio. Pa zašto se ja moram opravdavat tebi, a ti meni ne moraš?!
I zašto bi se mi uopće trebali nekome opravdavati za nešto što je rekao netko drugi, zato što se sa tim slažemo?
Ja podržavam stav liječnika u Hrvatskoj (a koliko vidim i u većini država svijeta), a da li je to ustvari stav HDZ-a, ili stav EO, ili WHO-a, ili Big Pharme, ili Bilderberg grupe, ili nekog sasvim desetog, to niti znam, niti mogu dokazati, ostaje samo činjenica da su sve države svijeta u borbi protiv epidemije koristile iste ili slične instrumente (zabranu okupljanja, zabranu rada mjestima cirkulacije velikog broja ljudi, nošenje maski, održavanje distance i u konačnici cijepljenja) i da je broj zaraženih, oboljelih i umrlih drastično smanjen upravo nakon primjene svih tih mjera.
Uostalom, i ja sam prije nešto više od godine dana bio na jednoj operaciji, i nisam ja bio taj koji je određivao uvjete, nego bolnica u kojoj sam bio. Nisu oni došli meni da im ja, eto, dozvolim da me operiraju, nego sam ja došao k njima. Nisam ja taj koji zna što i kako treba operirati, nego oni. Da su mi postavili bilo koji uvjet, ja bih mogao ili prihvatiti ili odbiti, ali ako odbijem ja njihove uvjete, onda i oni, sa punim pravom, mogu odbiti da me operiraju, i ja su tu nemam što žalit.
Osim naravno, ako uvjerim sam sebe da sam ja pametniji od njih, i da bi oni trebali slušati mene, a ne ja njih.